YLE > Finland

Monday, 16 September, 08:37

YLE - 11 sep 19 kl. 09:05

Mjölbolsta till salu än en gångDen tidigare sjukhusfastigheten i Mjölbolsta i Karis är till salu på en nationell webbförsäljningsplats igen. Fastigheten har bytt ägare flera gånger under de senaste åren..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mjölbolsta, Karis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mjölbolstatill , salu, änen , gång
YLE - 03 maj 17 kl. 19:39

Ännu inga bud på Mjölbolsta sjukhus

Tiden för att ge anbud på Mjölbolsta gamla sjukhusfastighet i Raseborg går ut på fredag (5.5). Hittills har inga bud lämnats in.

YLE - 20 apr 17 kl. 20:20

Mjölbolsta sjukhus till salu igen

Den tidigare sjukhusfastigheten nära Högbensjön i Karis är till salu igen. Fastigheten säljs på webbsidan konkurssihuutokauppa.fi.

YLE - 08 sep 15 kl. 05:22

De första flyktingarna till Mjölbolsta inom en vecka

Tanken är att de första flyktingarna ska anlända så fort som möjligt till Mjölbolsta i Raseborg. Folkhälsan kan vara redo att öppna dörrarna till Mjölbolsta på 48 timmar. De första flyktingarna kan komma redan inom en vecka, säger Petri Kaukiainen som är Röda Korsets verksamhetsledare i Helsingfors och Nyland.

YLE - 16 jun 17 kl. 07:00

VN: Mjölbolsta har nya ägare - igen

Mjölbolstafastigheten har bytt ägare igen, skriver tidningen Västra Nyland i dag. Priset var 130 000 euro och det är två personer som köpt fastigheten. Köparna är Mark Wasenius från företaget Merihotelli Mäntyniemi och Kalevi Grahn från företaget Aceimer.

YLE - 17 sep 15 kl. 05:17

Flyktingar från andra förläggningar till Mjölbolsta

Röda Korset strävar efter att de första flyktingarna ska kunna anlända till Mjölbolsta på måndag (21.9). Om det är möjligt beror bland annat på en hel del praktiska detaljer, bland annat hur man lyckas få frivilliga organiserade.

YLE - 31 aug 16 kl. 11:41

Folkhälsans äventyrsbana i Mjölbolsta stänger

Banan bär sig inte ekonomiskt och därför avslutas verksamheten den sista september, berättar Christina Söderberg som är utvecklingschef vid Folkhälsan Välfärd. Äventyrsbanan har haft omkring 2 500 besökare årligen. Verksamheten är beroende av extern finansiering Äventyrsbanan har funnits i Mjölbolsta sedan år 2000.

YLE - 07 sep 15 kl. 13:00

Mjölbolsta i Karis blir flyktingförläggning

Den tidigare sjukhusfastigheten i Mjölbolsta utanför Karis kan öppna som flyktingförläggning i höst. Det är meningen att mellan 200 och 300 asylsökande ska bo på Mjölbolsta. Klart i oktober Raseborgs stadsstyrelseordförande Anders Walls (SFP) hoppas att förläggningen snabbt kan tas i bruk.

YLE - 19 sep 15 kl. 18:10

Första asylsökandena till Karis - "Mjölbolsta är jättebra"

Flyktingförläggningen i Mjölbolsta öppnade sina dörrar för asylsökande på lördagen. Under dagen anlände sammanlagt 140 asylsökande från huvudstadsregionen till Karis. Den första gruppen på 40 personer var barnfamiljer som kom från flyktingförläggningen i Otnäs i Esbo.

YLE - 20 aug 16 kl. 13:19

Mjölbolsta är fullsatt men fler asylsökande ska rymmas in

Migrationsverket och Röda Korset har olika uppfattning om var asylsökande ska bo i Raseborg. Flyktingförläggningen Raasepori Resort i Antby i Karis kan inte flytta till förläggningen på Mjölbolsta när Resort i slutet av september lägger lapp på luckan. - Orsaken är att båda förläggningarna är fullsatta, säger Jari Poukka som ansvarar för fastigheter och säkerhet vid Röda Korset i Nyland.

YLE - 14 maj 13 kl. 07:57

Mjölbolsta sämst betyg i enkät

Stadens långvårdsavdelningar på Mjölbolsta i Karis får dåligt betyg av klienterna och deras anhöriga. Också Mariahemmet i Pojo får mycket kritik i kundenkäterna som gjordes 2012. Endast hälften av klienterna och deras anhöriga är nöjda med vården och omsorgen på Mjölbolsta långvårdsavdelningar och Mariahemmet i Pojo.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Allt färre finländska barn döps

Att döpa sina barn är inte längre en självklarhet ens för dem som hör till kyrkan..

YLE - 2 timmar sedan

Rapport avslöjar: Vattenläckage i flera sjukhus i Esbo och i Helsingfors i somras – vatten läckte in i operationssal medan operation pågick

Under sommaren 2019 skedde flera vattenläckage i sjukhus i huvudstadsregionen. Vatten läckte in i en operationssal i Tölö sjukhus mitt under pågående operation och ett söndrigt rör stängde av luftkonditioneringens avkylning i Tornsjukhuset när det var 30 grader utomhus. Det här framkommer i en rapport till styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, HUS..

YLE - 3 timmar sedan

Axxells närvårdarutbildning startade i Åbo - ska råda bot på arbetsmarknadens närvårdarbrist

För en dryg månad sedan startade Axxells efterlängtade närvårdarutbildning i Åbo. Starten, däremot, har varit lite trög..

YLE - 3 timmar sedan

Raseborg blir bättre på att informera om problem med inneluften - invånarna ska kunna följa med allt arbete som görs

Raseborgs stad måste bli bättre på att informera om de åtgärder som gjorts för att inneluften ska förbättras i de lokaler som drabbats..

YLE - 3 timmar sedan

Åbo stad positiva till ett svenskspråkigt social- och hälsovårdscentrum vid Åbolands sjukhus

Åbo stad ställer sig positivt till ett förslag om att Åbolands sjukhus i framtiden också skulle erbjuda basvård på svenska. Initiativet har presenterats av Göran Honga, som är tf direktör för sjukvårdsdistriktet..

YLE - 3 timmar sedan

Vad är landsbygden värd för en nyutexaminerad läkare?

Det är många som flyttar till Helsingfors för att inleda sina läkarstudier, men varför få återvänder till sina tidigare hemstäder för att utöva professionen är inte självklart..

YLE - 3 timmar sedan

Hur gravida dricker är fortfarande en vit fläck i finländsk alkoholforskning

Det går att plocka fram grafer om hur mycket det dricks och vad som dricks i varje region i vårt land, men det existerar inte en kartläggning över hur gravida kvinnor dricker. När barnen växer upp kan de ha livslånga hjärnskador, men de får aldrig en diagnos på grund av att drickande mammor är ett sådant tabu..

YLE - 21 timmar sedan

Postens problem med datatrafiken är över - felet berodde på en störning hos dataleveratören

Posten hade problem med datatrafiken i dag vilket påverkade kundservicen och skjöt upp utdelningen av tidningar, berättar Posten. Problemen berodde på en störning hos dataleverantören Tieto som uppkom i samband med en systemuppdatering..

YLE - 17 timmar sedan

Raseborg äger tusentals hektar skog - jämför plus och minus med att övergå till kalhyggesfritt

Med kalhyggesfritt skogsbruk binder skogarna bättre kol och miljön blir också trevligare att röra sig i. Det blir också billigare än att kalhugga. Miljöinspektör Aapo Ahola listar flera fördelar med att frångå kalhygge, men även några nackdelar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.