SR > Vetenskap

Thursday, 19 September, 21:04

SR - 11 sep 19 kl. 09:34

Kolliderande rymdsond ska skydda oss från asteroidkatastrofHur kan vi på jorden förhindra förödande asteroidnedslag? Det är ämnet för en workshop som inleds i Rom idag. Målet är att om tre år skjuta upp en sond som ska kollidera med en himlakropp..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Rom

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kolliderande, rymdsondska , skyddaoss från , asteroidkatastrof
SR - 23 sep 14 kl. 08:45

Indisk rymdsond på väg till Mars

USA:s rymdsond Maven har nu lagt sig i omloppsbana runt Mars. Imorgon onsdag är det tänkt att Indiens rymdsond Mangalyaan ska nå den röda planeten..

Skånskan - 12 aug 18 kl. 13:24

Rymdsond på väg mot solen

Nyheter Nasa har skickat upp en rymdsond mot solen som ska mäta dens atmosfär.Uppskjutningen av den rymdsond som ska mäta solens atmosfär försenades något. Egentligen skulle uppskjutningen ha skett redan i går, men den blev framflyttad.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Rysk rymdsond på väg mot jorden

I dag kommer en rysk rymdsond som aldrig lyckades nå planeten Mars att krascha på jorden. Enligt den ryska rymdmyndigheten Roskosmos beräknas den nå jorden mellan klockan 15.36 och 23.

BT - 05 dec 12 kl. 08:41

Nasa skickar ny rymdsond till Mars

USA:s rymdstyrelse Nasa planerar att skicka en ny rymdsond till Mars 2020, samtidigt som man fortsätter att förbereda för framtida bemannade färder till den röda planeten.
Tillkännagivandet kom på tisdagen, dagen efter att resultat från de första prover som rymdsonden Curiosity tagit på Mars redovisats. Dessa visade på spår efter ämnen som vatten och syre.

DN - 30 jul 14 kl. 00:46

Gammal rymdsond har slagit längdrekord

Nasas tio år gamla rymdsond MER-B, även kallad Opportunity (möjlighet på svenska) har nu satt ett 40 kilometers långt rekord på planeten Mars..

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 08:44

Rymdsond samlade in unika korn


NASA:s rymdsond Stardust har hämtat sju dammkorn från rymden till jorden. De första analysresultaten tyder på att kornen har sitt ursprung utanför vårt solsystem, rapporterar Vetenskapsradion. - Vi vet mycket om små partiklar ute i rymden, men att kunna hämta hem dem är riktigt stort, säger astronomen Robert Cumming, till radion.

Helsingborgs Dagblad - 15 aug 14 kl. 08:46

Rymdsond samlade in unika korn

NASA:s rymdsond Stardust har hämtat sju dammkorn från rymden till jorden. De första analysresultaten tyder på att kornen har sitt ursprung utanför vårt solsystem, rapporterar Vetenskapsradion. — Vi vet mycket om små partiklar ute i rymden, men att kunna hämta hem dem är riktigt stort, säger astronomen Robert Cumming, till radion.

BT - 15 aug 14 kl. 08:44

Rymdsond samlade in unika korn

NASA:s rymdsond Stardust har hämtat sju dammkorn från rymden till jorden. De första analysresultaten tyder på att kornen har sitt ursprung utanför vårt solsystem, rapporterar Vetenskapsradion. - Vi vet mycket om små partiklar ute i rymden, men att kunna hämta hem dem är riktigt stort, säger astronomen Robert Cumming, till radion.

Metro - 15 aug 14 kl. 08:45

Rymdsond samlade in unika korn

NASA:s rymdsond Stardust har hämtat sju dammkorn från rymden till jorden. De första....

SvD - 15 aug 14 kl. 08:44

Rymdsond samlade in unika korn

NASA:s rymdsond Stardust har hämtat sju dammkorn från rymden till jorden. De första analysresultaten tyder på att kornen har sitt ursprung utanför vårt solsystem, rapporterar Vetenskapsradion..

Fler nyheter från SR

SR - 11 timmar sedan

Fiskroboten som simmar rekordsnabbt

Tunabot heter en ny, snabb undervattensrobot, där forskarna låtit sig inspireras av tonfisk..

SR - 13 timmar sedan

Hon blir först med att fiska på Nordpolen

Finns det fisk under isen kring Nordpolen? Det ska marinekolog Pauline Snoeijs Leijonmalm vid Stockholms universitet bli först i världen med att ta reda på..

SR - 13 timmar sedan

Bakterierna som tycks knäcka PFAS

Kan bakterier hjälpa till att bryta ned PFAS, alltså de ytterst svårnedbrytbara kemikalier som finns i till exempel brandskum och impregneringsmedel. Ja ett forskarteam i USA tycks ha hittat en sådan bakterie..

SR - 13 timmar sedan

Forskare: Ny valart upptäckt

Det är inte varje dag som en ny valart upptäcks. Men nyligen kunde forskare från bland annat universitetet på Hokkaido beskriva en ny art av näbbval..

SR - Igår: 11:53

Norskt gödselföretag vill bygga klimatvänligare anläggning

Världens största gödselföretag, norska Yara, planerar att bygga en pilotanläggning där man istället för naturgas ska använda el från sol, vind och vatten för att fånga in luftens kväve..

SR - Igår: 06:00

En svartare nyans av svart har skapats

Forskare vid amerikanska MIT, Massachusetts Institute of Technology, kan ha lyckats framställa det svartaste materialet hittills..

SR - Igår: 06:00

Mystiska gelébollar har fått sitt mångarmade svar

Mysteriet med de meterstora gelébollar som flutit omkring i havet utanför Norges och Sveriges kust har har nu fått en förklaring..

SR - Igår: 06:00

Forskare undersöker klimatskatt på mat

Hur skulle en klimatskatt på livsmedel kunna bidra till att vi äter mer klimatsmart? Det tittar forskare vid vid Sveriges Lantbruksuniversitet närmare på i en pågående studie..

SR - Igår: 06:00

Stor upptäckardag för elever på Tekniska Museet

Ingenjörsvetenskapsakademien fyller 100 år och valde att fira med att bjuda in elever till en dag om ingenjörsteknik..

SR - I förrgår: 09:28

Spindeltråd + träfibrer = ersättning för plast

En kombination av träfibrer och spindeltråd kanske kan ersätta en del plast i framtiden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.