Expressen > Nyheter

Monday, 16 September, 18:45

Expressen - 11 sep 19 kl. 09:00

Så kan klimatkrisen bli en vinstmaskinOrkaner, bränder och översvämning. Vi kan inte längre hejda klimateffekterna utan behöver nu anpassa oss efter dem. Det innebär också att vi kan vända katastrofer till möjligheter för människa, miljö och ekonomi, visar en ny rapport med Bill Gates i spetsen. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bill Gates

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan , klimatkrisenbli en , vinstmaskin
Supermiljöbloggen - 11 jul 19 kl. 09:49

FN-expert: Klimatkrisen riskerar underminera mänskliga rättigheter

Varje människas rätt till mat och vatten samt grundläggande demokratiska fri – och rättigheter riskerar att försvagas kraftigt vid en accelererande klimatkris, säger FN-expert. Det var för några veckor sedan som FN:s särskilda rapportör för extrem fattigdom och mänskliga rättigheter, Philip Alston, släppte en rapport som varnar för ett framtida ”apartheid” mellan fattiga som drabbas hårdast av klimatförändringarna och dom som har råd att skydda sig. Rapporten beskriver hur klimatkrisen riskerar att undermina miljontals människor rätt till mat, vatten och ett säkert boende, men också de grundläggande demokratiska fri – och rättigheterna.

Supermiljöbloggen - 06 apr 17 kl. 19:07

”Vi måste alla VÅGA ta ansvar för klimatkrisen”

När jag var liten ville jag bli en sjöjungfru. Mina föräldrar fick kämpa, lirka och muta mig för att komma upp ur Östersjöns glittrande förtrollande värld om somrarna. Inget har varit så rofyllt och känts så rent som den blågröna havsytan och den tillsynes oändliga horisonten.

Supermiljöbloggen - 28 apr 17 kl. 14:11

Jannok: ”Klimatkrisen är verklig, den är här just nu och vi kan bara åstadkomma skillnad om vi gör det tillsammans”

"Naturen är allas vårt hem", säger Sofia Jannok. "Vi är naturen. Egentligen tar jag ställning för mig själv.

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 11 kl. 13:31

Föreläsning om klimatkrisen

På tisdag den 20 september kl 18 föreläser David Jonstad i hörsalen på Stadsbiblioteket under rubriken "Vår beskärda del ? en lösning på klimatkrisen?".

Supermiljöbloggen - 06 mar 19 kl. 17:33

”Klimatkrisen är vuxnas ansvar, inte barnens”

"I stad efter stad reser sig barn och unga upp – de som ännu inte får rösta i politiska val – för sin rätt till en värld utan katastrofala klimatförändringar. Greta Thunbergs initiativ, #FridaysForFuture, sprider sig som en löpeld. Vi står bakom alla dessa unga till 100 procent men samtidigt skär det i våra föräldrahjärtan och vi skäms", skriver Frida Berry Eklund, talesperson för Föräldravrålet och Janine O’Keeffe, initiativtagare #parentsforfuture i en debattartikel idag på Supermiljöbloggen.

SVT - 22 nov 11 kl. 08:59

Bankernas vinstmaskin

Bankernas generösa utlåning har blivit en vinstmaskin för storbankerna. Sedan 2001 har de fyra storbankerna tjänat 1.000 miljarder kronor på utlåningsräntorna..

DI - 02 jul 13 kl. 06:30

al-Amoudis säkra vinstmaskin

Produktionen sjunker, men den saudiske mångmiljardärens svenska oljebolag är fortfarande en pålitlig vinstmaskin..

Dalarnas tidningar - 26 aug 16 kl. 14:58

Fors kartongbruk pålitlig vinstmaskin

Stora Enso har en vinstmaskin i Forsk kartongbruk vars vinst, i år på 331 milöjoner kronor, i stort sett oavkortat som brukligt klämnas i koncernbidrag till ägaren Stora Enso..

Dagens PS - 13 feb 17 kl. 08:15

Icas okända vinstmaskin: ”Rena sedelpressarna”

I förra veckan kom börsnoterade Ica-gruppens rapport. Men på grund av Icas affärsmodell, där Ica-handlarna själv äger en knapp majoritet av aktierna, ger rapporten bara en del av sanningen bakom den svenska livsmedelsjättens ”extraordinära” lönsamhet, skriver Dagens Industri som granskat sammanlagt 1.200 butiker.

SVT - 22 nov 13 kl. 19:14

90 företag bakom klimatkrisen

Merparten av den stora klimatkrisen har orsakats av 90 bolag, som tillsammans producerat nära två tredjedelar av utsläppen av växthusgaser sedan starten av den industriella åldern. Bland miljöbovarna finns kända namn som BP, Statoil och Shell..

BT - 29 aug 14 kl. 09:01

Klimatkrisen är verklig

Lyft klimatfrågan.”Barnens framtid står på spel. Därför vill vi storsatsa på klimatet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Dansk polis inför visitationszoner

Beslutet om visitationszoner gäller från och med kl 18 i dag på måndagen. Det gäller  i bland annat Köpenhamn i delar av  Nørrebro och Nordvest.Anledningen är en pågående konflikt mellan kriminella gäng som lett till skjutningar, skriver dansk polis i ett pressmeddelande..

Expressen - 15 minuter sedan

Hon bytte kön i fängelset – larmar: Blir trakasserad

Kristoffer Johansson dödade och styckade sin exflickvän.I fängelset har hon bytt namn till Kim Marie och genomgår en könskorrigering. Nu vill hon flytta till kvinnofängelset Hinseberg för att hon är ”trött på att bli sexuellt trakasserad”.

Expressen - 15 minuter sedan

Oscar, 19, plockade upp alienfisk i Nordnorge

Oscar Lindahl, 19, och kollegan var ute på riktigt djupt vatten under fisketuren i Nordnorge.På 800 meters djup nappade en storögd fisk som gjort Bjärredssonen till något av en världskändis.– När man fiskar på sådana djup vet man inte riktigt vad man får, säger Oscar Lindahl..

Expressen - 15 minuter sedan

Smällen: Nordea krävs på storbelopp

Nordea krävs på 900 miljoner danska kronor av den danska skattemyndigheten.Banken bekräftar uppgiften i ett pressmeddelande och pekar på Hoopp-affären som anledning, enligt Ekstrabladet. ”På Nordea vill vi inte medverka till skatteflykt”, skriver Nordea Danmarks chefjurist Anders Holkmann Olsen..

Expressen - 30 minuter sedan

"Cykelmannen" kan slå till mot fler kvinnor

Antalet kvinnor i Eskilstuna som har anmält att de oprovocerat blivit attackerade av en okänd man blir allt fler. Polisen utreder nu 13 händelser där 16 kvinnor har drabbats, rapporterar SVT Sörmland.– Det har hänt från 13-tiden fram till 19.

Expressen - 1 timme sedan

Träd har fallit över spårvagnsspår

Ett träd har fallit över spåret vid hållplatsen Hagakyrkan i Göteborg, enligt Västtrafiks störningsjour.Spårvagnslinjerna 3, 6 och 11 påverkas och får köra en alternativ väg.Personal är på plats för att få bort trädet..

Expressen - 1 timme sedan

Sprängningen mot butiken gjorde huset obeboeligt

Fastigheten på Stora Södergatan i Lund har fått vattenskador. Elen fungerar inte och hyresgästerna har tvingats bort. Kvinnan som skadades har i förhör kunnat lämna uppgifter om vad som hände innan explosionen.

Expressen - 1 timme sedan

Fint besök i Öresund – av världens bästa lyxkryssare

Varje år lägger hundratals kryssningsfartyg till i Köpenhamn. Men under tisdagen väntas något alldeles extra. Då anlöper M/S Europa – världens bästa kryssningsfartyg.

Expressen - 1 timme sedan

Personbil påkört av tåg

En personbil har blivit påkört av ett tåg i Svedala.- Det ska vara en bil som har fastnat mellan spår och bom och blivit påkört av ett tåg, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Expressen - 1 timme sedan

Höstbudgeten 2019 – så påverkar den din ekonomi

Klockan 08.00 på onsdagen presenterar finansminister Magdalena Andersson, S, regeringens höstbudget.Punkt för punkt ska prickas av i januariavtalet där S, C, L och MP snackat ihop sig om allt från värnskatt till familjevecka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.