Realtid > Ekonomi

Friday, 20 September, 22:46

Realtid - 11 sep 19 kl. 08:58

Bankföreningen: Digitalisering utmanar bankernaDen digitala utvecklingen innebär en utmaning för bankerna i och med “open banking”, enligt en rapport som Svenska Bankföreningen beställt..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Svenska Bankföreningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankföreningen, Digitalisering, utmanar, bankerna
SvD - 24 nov 14 kl. 16:57

Bankföreningen nobbar förslag om öppna snitträntor

Nio av tio remissvar ser fördelar med Finansinspektionens förslag om att bankerna ska redovisa snitträntorna på bolån. Men Bankföreningen, som representerar bankerna, sätter sig på tvären och varnar för förvirrade kunder..

Cornucopia - 10 jul 18 kl. 11:50

Bankföreningen: Inför totalpris för bostadsrätter

Bankföreningens VD skriver i en debattartikel hos SvD att totalpris borde införas för bostadsrätter, dvs att man likt i Norge ska redovisa både ett pris som utgörs av försäljningspris plus lägenhetens andel i bostadsrättsföreningens skulder.
Storstadens puls på Stockholms centralaste gata Vasagatan. Stockholms Dyraste Lägenhet (tm) finns med på bild.

PrivataAffärer - 08 apr 19 kl. 12:20

Torgeby efter Bonnesen i Bankföreningen

”En väl fungerande banksektor är viktig för Sveriges ekonomi, företagande och tillväxtmöjligheter. Finanssektorn har dessutom en nyckelroll i att stödja omställningen till ett hållbart samhälle. I dessa tider, när förtroendet för vår bransch prövas, kommer Bankföreningen bli en ännu mer aktiv röst för att diskutera de utmaningar vi står inför och den samhällsnytta som bankerna bidrar till”, säger Johan Torgeby i ett pressmeddelande.

DI - 27 okt 17 kl. 18:55

Bankföreningen: Stopp, Ingves!

Bankerna protesterar mot Riksbankens planer att kräva in persondata om svenskarnas privatekonomi. Inrapporteringen blir en jättebörda för bankerna och den personliga integriteten sätts på prov, enligt Bankföreningen..

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 11:01

SEB-chef tar över i Bankföreningen


SEB:s koncernchef Annika Falkengren har valts till ny ordförande i Bankföreningens styrelse, skriver Bankföreningen i ett pressmeddelande. Hon efterträder Nordea-chefen Christian Clausen."Vi behöver bli mer aktiva i diskussionen om vår roll.

BT - 07 nov 13 kl. 11:04

SEB-chef tar över i Bankföreningen

SEB:s koncernchef Annika Falkengren har valts till ny ordförande i Bankföreningens styrelse, skriver Bankföreningen i ett pressmeddelande. Hon efterträder Nordea-chefen Christian Clausen. "Vi behöver bli mer aktiva i diskussionen om vår roll.

Opinionen.se - 07 nov 13 kl. 11:10

SEB-chef tar över i Bankföreningen


SEB:s koncernchef Annika Falkengren har valts till ny ordförande i Bankföreningens styrelse, skriver Bankföreningen i ett pressmeddelande. Hon efterträder Nordea-chefen Christian Clausen. "Vi behöver bli mer aktiva i diskussionen om vår roll.

Trelleborgs Allehanda - 07 nov 13 kl. 11:01

SEB-chef tar över i Bankföreningen


SEB:s koncernchef Annika Falkengren har valts till ny ordförande i Bankföreningens styrelse, skriver Bankföreningen i ett pressmeddelande. Hon efterträder Nordea-chefen Christian Clausen."Vi behöver bli mer aktiva i diskussionen om vår roll.

Cornucopia - 08 okt 14 kl. 08:55

Bankföreningen skärper amorteringskraven

Bankföreningen skärper amorteringskraven för medlemsbankerna enligt ett pressmeddelande. I våras skärpte man kraven till att alla bostadslån skulle amorteras ner till 70% belåningsgrad. Den aktuella skärpningen tvingar fram amorteringar ner till 50%, och omfattar betydligt fler skuldslavar.

TA - 11 jan 13 kl. 13:45

Bankföreningen tar över Stibor


Räntorna på lån mellan banker i Stockholm, de så kallade Stibor-räntorna, kommer i mars i år att börja publiceras av Svenska Bankföreningen, skriver föreningen på sin hemsida.Samtidigt träder ett nytt regelverk för hur Stibor räknas fram i kraft, som syftar till en tydligare struktur för styrning och kontroll samt ökad transparens kring prissättning på lån mellan bankerna.Nasdaq OMX och Riksbanken kommer delta som observatörer i arbetet kring fastställandet av Stibor-räntorna..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 6 timmar sedan

Danske Bank: ”Vi ska öka kundnöjdheten”

Johanna Norberg har som ny vd för Danske Bank Sverige fortsatt tillväxt som en viktig uppgift framöver. Här ingår att höja kundnöjdheten, berättar hon för Realtid..

Realtid - 6 timmar sedan

Deutsche Bank köper del av fintechbolag

Deutsche Bank köper 4,9 procent i fintech-bolaget Deposit Solutions, vilket är första gången Deposit Solutions får en bank som delägare..

Realtid - 7 timmar sedan

Pensionsbolagens desperata jakt på avkastning

Liv- och pensionsbolagen i Sverige och övriga Europa kommer söka sig alltmer till den onoterade miljön när räntemarknaden inte ger någon avkastning. Det betyder högre risk för kunderna, men är ljuv musik för riskkapitalisterna, skriver Claes Folkmar..

Realtid - 8 timmar sedan

Ny fondchef för Almi Invest

Henrik Jansson blir ny chef för Almi Invests näst största regionala fond med ett förvaltat kapital på 176 miljoner kronor..

Realtid - 11 timmar sedan

”Det är ett spel om att vara väldigt stor”

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo etablerar en ny bolåneutmanare. ”Det är väldigt mycket storleken som gör det”, svarar Patrik Hankers, Sverigechef på Ikano Bank, på frågan om hur de ska lyckas..

Realtid - 9 timmar sedan

Ingen ljusning för kronan enligt SEB

Kronan handlar till rekordlåga nivåer. Men det kommer att bli värre, anser SEB..

Realtid - 10 timmar sedan

“PSD2 skapar ett A- och B-lag bland bankerna”

Fredagspanelen svarar på frågor om PSD2, ett EU-direktiv som berör open banking och säkrare kundverifiering. Kortföretag, banker och betalbolag i Sverige är förberedda för PSD2 medan e-handlarna generellt inte är det. .

Realtid - 11 timmar sedan

”Det är ett spel om att var väldigt stor”

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo etablerar ett nytt hypoteksbolag. ”Det är väldigt mycket storleken som gör det”, svarar Patrik Hankers, Sverigechef på Ikano Bank, på frågan om hur de ska lyckas..

Realtid - 13 timmar sedan

Johanna Norberg ny vd för Danske Bank Sverige

Johanna Norberg blir ny vd för Danske Bank Sverige och efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till ansvarig för Wealth Management och ny medlem i koncernledningen..

Realtid - 12 timmar sedan

Altor säljer Northstar

Altor säljer batteribolaget Northstar till Enersys..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.