Skånskan > Opinion

Saturday, 21 September, 13:09

Skånskan - 11 sep 19 kl. 08:40

Ska styra upp primärvårdenSkåne En miljard ska satsas på den skånska primärvården varav 621 miljoner till och med 2020. Birte Sandberg (C) är ordförande i den nyinrättade primärvårdsnämnden. Hon lovar att leverera mer och snabbare basvård till skåningarna.– Primärvården står för två tredjedelar av all sjukvård i Skåne, men får bara sexton procent av den totala sjukvårdskakan. Sjukhusen tar merparten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Sandberg, Skåne, Birte Sandberg, Astra Zenecas, Medicon Valley, Lund, Region Skåne, ST

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska styraupp , primärvården
SmålandsPosten - 25 jul 14 kl. 07:00

Primärvården tar diabetes på stort allvar

I Smålandsposten den 18 juli menar Anders Lönnberg, ordförande i Diabetesorganisationen i Sverige, att vårdcentralerna i Sverige inte kan behandla diabetesdiagnosen korrekt eftersom de har fullt upp med alla övriga 1 000 diagnoser inom primärvården. Han vill därför inrätta särskilda vårdcentraler för diabetes och i konsekvensens namn även för en rad andra folksjukdomar. Hur många diagnosinriktade vårdcentraler som behövs får vi inte veta.

Dagens Medicin - 13 jun 17 kl. 10:47

Politiker vill styra primärvårdsjourerna

En tredjedel av akutpatienterna i Halland skulle kunna tas omhand i primärvården, nu vill politikerna utreda krav på ändrad jourverksamhet..

Skånskan - 25 apr 17 kl. 10:17

Kris i primärvården – 573 skånska läkare bakom upprop

Skåne Det saknas 266 heltidsarbetande specialister i allmänmedicin i Region Skåne. Sjukskrivningarna ökar dramatiskt och hyrläkarstoppet är i princip hävt. Nu slår 573 läkare i primärvården näven i bordet och kräver åtgärder av politikerna i ett upprop.

Skånskan - 27 apr 17 kl. 12:00

Primärvården saknar 266 läkare

SKÅNE Region Skåne har 282 utbildningsplatser för läkare som vill specialisera sig i allmänmedicin. Med det tar upp till sju år innan man är färdig att börja arbeta på en vårdcentral. ERWP.

Kristianstadsbladet - 20 nov 13 kl. 11:12

Primärvården glömmer utreda demens


Primärvården är för dålig på att utreda demens, skriver Dagens Medicin. Färska data från Svenska demensregistret, Svedem, visar att knappt hälften av dem som registrerades i registret förra året hade fått en basal demensutredning utförd inom primärvården. - Vi har haft en bild av att man inte gör så mycket demensutredningar inom primärvården.

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 13 kl. 11:14

Primärvården glömmer utreda demens

Primärvården är för dålig på att utreda demens, skriver Dagens Medicin. Färska data från Svenska demensregistret, Svedem, visar att knappt hälften av dem som registrerades i registret förra året hade fått en basal demensutredning utförd inom primärvården. — Vi har haft en bild av att man inte gör så mycket demensutredningar inom primärvården.

BT - 20 nov 13 kl. 11:14

Primärvården glömmer utreda demens

Primärvården är för dålig på att utreda demens, skriver Dagens Medicin. Färska data från Svenska demensregistret, Svedem, visar att knappt hälften av dem som registrerades i registret förra året hade fått en basal demensutredning utförd inom primärvården. - Vi har haft en bild av att man inte gör så mycket demensutredningar inom primärvården.

Västerbottens Folkblad - 19 feb 14 kl. 23:00

Stor läkarbrist i primärvården

Läkarbristen hotar kontinuiteten i primärvården, skriver företrädare för de borgerliga partierna i Västerbottens läns landsting. Primärvården har i dag ett stort och viktigt uppdrag. Samtidigt finns en stor brist på distriktsläkare.

Blekinge Läns tidning - 16 feb 16 kl. 04:30

Primärvården står inför stora förändringar

Förbjud hyrläkare och låt primärvården ta över en del av slutenvårdens uppgifter. Det kan vara lösningen på primärvårdens utmaningar. – Om primärvården fungerar löser vi problemen i hela sjukvården, säger läkaren Per-Ola Jakobsson..

Västerbottens Folkblad - 30 maj 16 kl. 14:47

Säger ja till primärvården – nej till skattehöjning

Satsa  på primärvården, hälsocentralerna. Nej till skattehöjning. Två av punkterna i Kristdemokraternas förslag till budget- och landstingsplan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Fortsatt förtroende för SSU

MALMÖ Fritidsförvaltningen ser allvarligt på händelsen som inträffade under 1 maj-tåget i Malmö där företrädare från SSU i Malmö skrek ”Krossa sionismen”.
Men förvaltningen anser ändå att förbundet följer den åtgärdsplan som gjordes innan den här händelsen inträffade.– Fritidsförvaltningen ser allvarligt på händelsen som inträffade under 1 maj-tåget, inte minst för att den ägde rum 1,5 månad efter det att förvaltningens granskning avslutats, skriver fritidsförvaltningen i en skrivelse som ska diskuteras när fritidsnämnden har sammanträde i nästa vecka.

Skånskan - 2 timmar sedan

Idrottsplats kan bli husbilspark

sövde Hur ska idrottsplatsen se ut och vad för funktion ska Salsbjersområdet fylla i framtiden?
Gör en ställplats för husbilar, föreslår tekniska nämndens ordförande.Tekniska nämnden har gett förvaltningen ett uppdrag att ta fram en utredning och användning av Salsbjersområdet i Sövde.

Skånskan - 3 timmar sedan

Skolans värld lockade tidigt

ESLÖV När hon själv var skolelev hade Eslövs nya chef för gymnasie- och vuxenutbildningen lätt för sig och tog studenten med toppbetyg i flera ämnen. Men Lena Planken erkänner att hon en gång unnade sig i ett ”bus” som slutade med sänkt betyg.Ålder: Fyller snart 55 år.

Skånskan - 3 timmar sedan

127 kvadratmeter stort hus i Skivarp sålt

Skivarp Nelly Olofsson, 25, och Daniel Olsson, 31, har köpt huset på adressen Mossby 2122 i Skivarp av säljaren Måns Olof Ericson. Köpesumman blev 3 950 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i augusti 2019. För nio månader sedan såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Mossby 823.

Skånskan - 4 timmar sedan

70 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt till nya ägare

Hörby Gustav och Åsa Therés Arvidsson, 36 och 41 år, tidigare boende på Älmhult i Hörby är nya ägare till fastigheten på adressen Harphult 6386 i Hörby. Huset har en boyta på 70 kvadratmeter. Säljare är Lars Roland Kenneth Arvidsson.

Skånskan - 5 timmar sedan

Firas med stor jubileumskonsert

Kultur och Nöje På söndag firar Malmös operahus 75 år med en stor jubileumskonsert. Vi har träffat konsertens regissör, musikalmästaren Ronny Danielsson, och en efterlängtad medverkande artist, Helen Sjöholm, och pratat om vad Malmö opera betytt för dem, om konserten och om framtiden.Jubileumskonsert på Malmö opera 22/9 2019: Regi: Ronny Danielsson Konferencier: Kalle Lind, Sara Lehmann Dirigent: Patrik Ringborg Medverkande: Lill Lindfors, Helen Sjöholm, Dilbèr, Fred Johanson, Lars Humble, Daniel Johansson, Rickard Söderberg, Johannes Wanselow, Emma Lyrén, Sara Lehmann, Oscar Pierrou Lindén, Elisabet Einarsdottir, Caspar Engdahl, Saara Rauvala, Kristine Nowlain, Ola Simonsson, Fredrik Zetterström, Carl Ackerfeldt, Malmö Operakör, Malmö Operaorkester Dansare: Emmie As

Skånskan - 5 timmar sedan

75 år sedan Malmö stadsteater invigdes

Kultur och Nöje Den 23 september 1944 – alltså i dagarna för 75 år sedan – firades invigningen av Malmö stadsteater, i dag Malmö opera.
Maken till fest lär Malmö nog inte varit med om sedan klang- och jubeldagarna under Baltiska utställningen 1914. Så var det också en 40-årig dröm som förverkligades.

Skånskan - 5 timmar sedan

”Där och då väcktes mitt intresse för att skapa på scen”

Kultur och Nöje Ronny Danielsson är regihjärnan bakom många av Malmö operas musikalsuccéer och har också ansvarat för den populära turnéverksamheten. Självklart regisserar han också helgens stora jubileumskonsert.
– Vi vill väcka minnen och det ska vara hög klass på allt, säger han.

Skånskan - 5 timmar sedan

”Den bär på hela min ungdoms dröm som besannades”

Kultur och Nöje Blott 25 år gammal blev Helen Sjöholm Kristina med hela svenska folket. Uppsättningen av musikalen Kristina från Duvemåla är en av de största succéerna på Malmö opera genom tiderna och gav oss också en av de starkast lysande stjärnorna på musik- och musikalhimlen.
– Malmö opera betyder jättemycket för mig, den bär på hela min ungdoms dröm som besannades, säger Helen Sjöholm.

Skånskan - 7 timmar sedan

Vittne stoppade rattfyllerist

Svalöv En kraftigt berusad Svalövsbo var på väg att sätta sig bakom ratten och köra iväg.
Strax innan ingrep en privatperson och tog bilnycklarna ifrån honom.Nu döms mannen till fängelse för rattfylleri.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.