YA > Lokalt

Saturday, 21 September, 23:22

YA - 11 sep 19 kl. 08:34

Ett äventyr att hitta rätt hållplats i Ystad – häng med!Lagom till hemfärd dag två av tågstoppet försökte jag lära mig var ersättningsbussarna i Ystad egentligen avgår ifrån. Det var inte helt lätt, trots hjälp av kollegan. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett äventyratt , hittarätt , hållplatsi , Ystad, häng, med
Kristianstadsbladet - 20 sep 12 kl. 11:17

Rockikon på äventyr i Ystad

Foto: Mark Hanlon
Rockikonen Patti Smith hade en ledig dag. Då passade hon på att besöka Ystad för att vandra i Wallanders fotspår och njuta av atmosfären vid Dag Hammarskjölds Backåkra.
?

Skånskan - 27 apr 18 kl. 19:06

SVT-serie spelas in i Ystad och Sjöbo

Sjöbo/Ystad Åsums gård i Sjöbo och en fiktiv tidningsredaktion kommer att vara två av inspelningsplatserna när vinterns SVT-drama om Ystad sommaren 1968 spelas in.
Nu är produktionsbolaget på jakt efter ett par hundra statister och även fler inspelningsplatser.– Serien handlar om tre unga kvinnor.

YA - 25 jul 16 kl. 03:00

Kritiskt hitta boende närmaste två veckorna

De kommande två veckorna blir det svårt att hitta boende i Ystad. Färre bäddplatser än tidigare och fint väder gör att många sätter upp fullbokat-skylten..

YA - 11 apr 14 kl. 06:30

Ystad får ny stadsbusslinje

Foto: Per Nilsson
På måndag går första turen med Ystads nya stadsbusslinje. Till påskhelgen blir det också premiär för söndagstrafik på fyra av de fem linjerna och utökade lördagsturer.
Den nya linjen blir den femte i stadsbusstrafiken i Ystad och kör mot Sandskogen.

Kristianstadsbladet - 10 jul 14 kl. 06:30

Ny ändhållplats på Österäng ska ge över en miljon snabbare resor

Svar till Anders Svensson (S) ”Ompröva beslutet om busslinjen runt Österäng”, 7/7
Vi förstår att det uppstått oklarheter efter Matti Stenrosens ensidiga artiklar om Österäng och är tacksamma att få beskriva den satsning som Skånetrafiken gör i december för att komma tillrätta med fullsatta bussar och förseningar på linje 2.Stadsbuss linje 2 är populär, med mer än en tredjedel av stadens resor – 1,1 miljoner resor per år. Punktligheten är inte bra och slår hårt mot många kunder.

YA - 05 dec 13 kl. 18:12

Obefintilg utsikt att hitta männen vid liv

Foto: Johan Mårtensson/ SSRS
Två män föll över bord från ett holländskt lastfartyg söder om Ystad på torsdagsmorgonen. Trots intensivt sökarbete kunde männen inte hittas och utsikten att hitta de båda männen vid liv betecknas nu som obefintlig.
8.

Uppsalanyheter.se - 11 dec 14 kl. 06:35

Recension: Hållplats Sverige - Änglarnas tårar

Jag visste det! Så snart jag hade lyssnat till de första orden som trillade ur uppläsarens mun vid boksläppet den 4 december på biblioteket i Enköping förstod jag att...Jag visste det!

Skånskan - 02 jun 19 kl. 08:00

Bokäventyr för sommarlovet

Det är sommarlov, skönt tycker Amy som då slipper plågoandarna från skolan, de som retar henne för att hon haltar lite. Hon och Aron brukar leka på skroten som Amys pappa driver. Alltid hittar man något kul som man kan leka med.

Skånskan - 16 apr 16 kl. 14:00

Ystad i pilotprojekt om avfall

ystad Ystad är en av tre kommuner i ett nationellt pilotprojekt för att förebygga avfall. Tanken är att man med Ystadbostäders hjälp ska hitta sätt att minska resterna av lim, silikon och fogmassa.Branschorganisationen Avfall Sverige driver ett pilotprojekt där man vill hitta vägar att minska avfallet.

Skånskan - 03 feb 17 kl. 08:00

Allt fler väljer att gå gymnasium i Ystad

Ystad Ystad gymnasium hade under 2016 cirka 200 elever fler än väntat. Därmed har man på allvar vänt den nedåtgående trend för antalet elever man haft och dessutom gått med ett plus på 6,6 miljoner kronor.
Nu siktar ledningen på en fortsatt uppgång.

Fler nyheter från YA

YA - 12 timmar sedan

Ökning av viltolyckor med rådjur och vildsvin

Hittills i år har 662 viltolyckor rapporterats in i sydöstra Skåne. De senaste fem åren har antalet olyckor ökat i Skåne och helan landet..

YA - 12 timmar sedan

Så här gör du om du kolliderar med vilt

Det är viktigt att en viltolycka rapporteras in. Att inte anmäla en sammanstötning kan vara straffbart och belagt med böter..

YA - Igår: 18:00

Mobil kvinnojour uppmärksammad på riksplanet

Freezonens mobila och uppsökande kontor har rönt uppmärksamhet på nationell nivå. På fredagen fick kvinnojouren besök av representanter från riksorganisationen Unizon, som ville veta mer om hur man arbetar..

YA - Igår: 13:39

Larm om brand på Polykemi

YA - Igår: 11:49

Matförgiftningen: Provsvaren är lämnade – ”svårt hitta bevis”

Miljöförbundet var under merparten av onsdagen ute och samlade information från de olika restaurangerna som medverkade under helgens matvandring i Ystad. Nu inväntas resultaten från prover både från restauranger och drabbade gäster. Arrangören Moveats stora uppgift blir nu att informera och återgälda alla gäster som blivit drabbade under evenemanget.

YA - Igår: 06:00

Carl Johan Engvall: Oombedd lista på livets korvar

Tio böcker som har påverkat ditt liv, tio vinylalbum som formade dig som ung, tio filmer som har gjort dig till den du är… Facebookflödet består hösten 2019 av en nostalgisk djupdykning..

YA - I förrgår: 18:00

Han sköter lasarettet i Ystad i väntan på ny chef

Thomas Persson är högsta hönset på lasarettet i Ystad medan rekryteringen av en ny sjukhuschef pågår. Han är samtidigt sjukhuschef i Landskrona men ser inga problem med de dubbla uppdragen. – I Ystad finns ett stort driv och engagemang.

YA - 18 sep 19 kl. 00:59

Levande bibliotek får eleverna att läsa mer

Skolbiblioteken förvandlas från att vara ett rum med böcker till att bli en funktion i skolan. Samtidigt ökar elevernas boklån och läsande..

YA - I förrgår: 15:00

Uppdrag: Hitta statister med en viss sorts hår

Ystadsbor som har en viss längd på håret har nu möjlighet att vara statister i SVT:s stora seriesatsning ”Jakten på en mördare”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.