Barometern > Nyheter

Tuesday, 17 September, 16:18

Barometern - 11 sep 19 kl. 08:23

Hjortar och kringlor lockade i GloseboGermund Eriksson på Stora Glosebo hjortgård är noga med att påpeka att han inte har en safaripark. Men han låter gärna besökare gå in i hjorthägnet..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Glosebo, Eriksson, Stora Glosebo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjortaroch , kringlor, lockadei , Glosebo
YLE - 12 sep 14 kl. 04:00

Hjortar vållar huvudbry i Vättlax

Åkrarna blir nertrampade, potatisen uppgrävd och blasten uppäten. Den ökande hjortstammen ger huvudvärk åt grönsaksodlare i Vättlax i Bromarv. Från byns jaktförening medger man att det har skjutits för lite hjort de senaste åren.

YLE - 12 sep 14 kl. 04:00

Hjortar vållar huvudvärk i Vättlax

Åkrarna blir nertrampade, potatisen uppgrävd och blasten uppäten. Den ökande hjortstammen ger huvudvärk åt grönsaksodlare i Vättlax i Bromarv. Från byns jaktförening medger man att det har skjutits för lite hjort de senaste åren.

Barometern - 27 apr 18 kl. 11:19

Göken gol i Lilla Glosebo

Tidigt på fredagsmorgonen hördes göken gala i Lilla Glosebo i Gullabo..

Barometern - 08 maj 19 kl. 15:43

Därför kom kineserna till Glosebo

På onsdagsförmiddagen kom en delegation med ett tiotal kineser till Glosebo. De var hitbjudna av region Kalmar län inom projektet för växande besöksnäring..

YLE - 12 sep 14 kl. 10:05

"Skjut mera hjortar"

Fredagssnackarna diskuterade Raseborg som borde satsa på cyklisterna i staden och bygga cykelleder bland annat från Ekenäs till Tenala och till Karis. Frågan kommer upp i en motion till fullmäktige i september. Kerstin Ståhlberg, fastighetsmäklare från Ingå, säger att hon inte är en ivrig cyklist.

Kristianstadsbladet - 16 dec 11 kl. 14:31

Tjuvskjutna hjortar funna

Under de senaste dagarna har tre döda hjortar hittats i området kring Maltesholm. Minst två av djuren tros ha tjuvskjutits.
På fredagen fick polisen in två anmälningar om döda hjortar.

SmålandsPosten - 05 feb 16 kl. 14:10

Salta bullar eller kringlor

Ett hembakat bröd med god fyllning, passar perfekt till söndagsutflykten. Receptet är till tio stora kringlor..

YLE - 10 mar 16 kl. 14:54

Jägare sköt rekordantal hjortar och rådjur

Det fälldes 2000 fler vitsvanshjortar i höstas än året innan. Stammen växer liksom trafikolyckorna där hjortar är inblandade. Totalt fälldes 26 578 hjortar under den senaste jaktsäsongen.

YLE - 19 maj 17 kl. 06:39

Viltexpert: Kartläggning av förekomsten av hjortar kan ge svar om spridningen av borrelios

Vitsvanshjorten är en stor fästingbärare; en individ kan bära flera hundra tusen fästingar. Det är ändå oklart om hjortar ökar risken för fästingburna sjukdomar. Under de senaste tio åren har hjortarna ökat explosionsartat och nu ska de kartläggas för att få kontroll på stammen och svar på frågor om fästingar.

YLE - 11 sep 17 kl. 17:15

Potatisätande hjortar får skjutas redan nu

Jaktsäsongen för hjortdjur har redan börjat. En justering i tidtabeller, jaktlag och förordningar gör det möjligt att jaga hjort från och med den första september. Jakten kan ske genom till exempel vakt vid utfodringsplatser eller vid åkerkanter Målet med förändringen är att förhindra de jordbruksskador och trafikolyckor som orsakas av hjortdjur.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

SSAB permitterar anställda

Barometern - 30 minuter sedan

Kommunen vill såga ner farliga lindar

Ett tiotal lindar utmed Södra Kanalgatan kommer troligen att sågas ner under hösten. Serviceförvaltningen har begärt dispens hos länsstyrelsen för ingreppet..

Barometern - 15 minuter sedan

Anders Björck: ”Man blir snällare med åren”

Anders Björck är i färd med att sortera sitt privata arkiv och förvånas över allt han har gjort och alla människor han mött. ”Det är fantastiskt spännande att gå igenom sitt livs historia på det här sättet.”.

Barometern - 15 minuter sedan

Isabell Persson

Barometern - 15 minuter sedan

Eddie Plevin

Barometern - 15 minuter sedan

Astrid Andersson

Barometern - 15 minuter sedan

Jörgen Folkesson

Barometern - 15 minuter sedan

Agne ”Challe” Gustafsson

Barometern - 15 minuter sedan

Taylor Swift kommer till Norden

Barometern - 1 timme sedan

Tvist avgjord om älgskyddsområde

Det blir ingen utvidgning av älgskötselområdet i Grönskåra. Kammarrätten i Jönköping har nu avgjort ärendet som inleddes i början av 2017 till länsstyrelsens förmån..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.