PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 20 September, 18:56

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 08:26

Citi höjer Astras riktkurs med 43 procentCiti höjer vinstestimaten med 4-16 procent gällande resultaten från och med år 2023 och ligger därmed upp till 28 procent över snittförväntningarna bland av Bloomberg redovisade analytiker, enligt nyhetsbyrån. På risksidan är Astra Zenecas portfölj mer exponerad mot USA än genomsnittet, och således den möjliga hälsovårdsreform som lyfts av politiker i landet gällande drastiska sänkningar av läkemedelspriser mot konsumenter, skriver Citi. Citis riktkurs är den näst högsta bland de större banker och analyshus som följer bolaget. Société Générales riktkurs ligger högst på 105 pund, framgår av Bloomberg sammanställning. Citis nya riktkurs motsvarar nästan 1.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Astras, Bloomberg, Astra Zenecas, USA, Citi, Générales, Stockholm, Zenecas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Citi, höjer, Astras, riktkursmed 43 procent
DI - 31 maj 13 kl. 09:02

Astra Zeneca: Citi höjer riktkursen

Citi höjer sin riktkurs för Astra Zeneca till 35 pund, motsvarande cirka 350 kronor, från tidigare 30 pund, erfar SIX..

Affärsvärlden - 08 apr 16 kl. 11:59

Citi höjer Norwegians riktkurs

Citi Research höjer riktkursen på Norwegian till 350 norska kronor från tidigare 270 norska kronor. Rekommendationen är kvar på neutral. Det framgår av en färsk uppdatering..

Affärsvärlden - 28 sep 12 kl. 10:17

Scania-skeptiskt Citi höjer riktkurs

Citi höjer riktkursen för Scania till 100 kronor, från tidigare 90 kronor, med upprepad säljrekommendation..

DI - 29 jan 14 kl. 07:58

SKF: Citi höjer rekommendationen

Citi höjer rekommendationen för SKF till neutral, från tidigare sälj. Det skriver Bloomberg First Word..

DI - 31 jan 14 kl. 09:09

H&M: Citi höjer rekommendation

Citi höjer rekommendationen för H&M till köp, från tidigare neutral..

Affärsvärlden - 01 aug 17 kl. 08:02

Citi höjer Alfa Laval

Citi höjer sin rekommendation för Alfa Laval till köp från neutral..

Affärsvärlden - 29 jul 14 kl. 09:53

Citi höjer riktkurs för läkemedelsbolag

Citi Research höjer riktkursen för Astra Zeneca till 54 brittiska pund, motsvarande cirka 627 kronor, från tidigare 49 pund..

DI - 02 feb 15 kl. 08:44

Nordea: Citi höjer riktkurs

Citi Research höjer riktkursen för Nordea till 115 kronor, från tidigare 101 kronor och upprepar rekommendationen köp. Det framgår av en ny analys..

DI - 01 aug 14 kl. 10:13

Lundin Mining: Citi höjer riktkurs

Citi Research har utvärderat gruvbolaget Lundin Minings delår från den sena onsdagskvällen. Rapporten utmynnar endast i en mindre riktkurshöjning från bankens analytiker, från 40 till 41 kronor, som upprepar sin neutrala syn på aktien..

DI - 10 feb 14 kl. 11:18

SAS: Citi Research sänker riktkurs

Citi Research sänker riktkursen för flygbolaget SAS till 16,30 kronor, från tidigare 19,00 kronor och upprepar rekommendationen sälj. Det skriver Dow Jones Newswires..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Börsrally i Indien efter sänkt bolagsskatt

Indien kommer att sänka bolagsskatten för inhemska företag till en effektiv nivå på 25,2 procent, från 30 procent tidigare. Skatten för nya företag sänks samtidigt till en effektiv nivå på 17,01 procent. I pengar motsvarar sänkningarna drygt 20 miljarder dollar enligt Reuters.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Höga förhoppningar på nya bolånesatsningen

Läs även: Bolåneutmanare bildar gemensamt hypoteksbolag På frågan hur stora marknadsandelar den nya aktören siktar på svarar Peter Wiklöf att den typen av målsättningar inte diskuterats. – Men vi har bra förutsättningar så vi får återkomma till kvantifierbara mål framöver, säger han. Det är också för tidigt att uttala sig om hur den nya bolåneaktörens erbjud

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Hernhag: Tre bra svenska utdelare

Gammal ekonom: Hej Marcus! Vad tror du om Swedish Match framtid? Står just nu på lite minus!

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Analytiker tvivlar på snabb återställning i Saudiarabien

Bristen på transparens i den saudiska statsapparaten har den senaste veckan blivit kännbar för oljemarknaden, då fokus riktats mot rådande lagernivåer efter lördagens attack som slog ut hälften av Saudiarabiens produktionskapacitet. Skeptiska handlare och analytiker sätter inte full tilltro till besked från statliga oljebolaget Saudi Aramco om att kapaciteten ska vara återställd i slutet av november och att marknaden till dess kan förses med reserver. ”Verkligheten kommer visa sig först i slutet av oktober när vi kan se hur mycket som faktiskt har levererats ut.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Trading Direkt: Analys av olika index och sektorer

Dagens tekniska analys består av en djupgående långsiktig analys på världens olika index och sektorer såsom hälsovård, telekom och finans. Dessutom tar Tobbe Rosén en titt på kryptovalutor. Slutligen gästas vi av makrochef Mikael Sandbladh som bland annat diskuterar amerikanska REPO-likviditetsproblemet, hur allvarligt är det och vad betyder det i det långa loppet?

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Familjeekonomen: Seniorlån fälla för äldre

Det finns flera risker med seniorlån men den värsta konsekvensen kan bli att kredittagaren i ett senare skede inte har möjlighet att flytta ifrån sitt hus eller bostadsrätt även om de skulle vilja det, enligt Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano. – Regelbundet och i olika sammanhang får jag frågor från pensionärer om vad jag tycker om seniorlån och kapitalfrigöringskrediter, och jag anser att det är viktigt att visa vilka ekonomiska konsekvenser sådana lån kan få. Jag tror att erbjudandet kan locka många vid en första anblick, men när man skrapar lite på ytan kan detta alternativ ge ganska allvarliga konsekvenser, säger hon.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Riksbankschef: Farligt för Sverige att röra sig bort från Fed och ECB

Han sade att det är lite farligt att Sverige röra sig i motsatt riktning från ECB och Fed. ”Den skepsis jag hade vid septembermötena är starkare i dag”, sade Jansson. Samtidigt sade han att det fortsatt är viss väg innan Riksbanken behöver skifta till en sänkningsbias och att huvudscenariot inte alls är en katastrof.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Nya regler för kortbetalning

Den nya lagen, som gäller sedan den 14 september, innebär också att du måste ange din pinkod när du gör ett köp i en butik. Där har det tidigare gått att göra kortköp med legitimation och signatur, men det är inte helt självklart att sådana köp kommer att godkännas. Du kommer heller inte längre att kunna betala med kort genom att dra magnetremsan genom en terminal.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Tre nya i Nordeas modellportfölj

Kungsleden, SCA och Telia har samtidigit tagits bort från portföljen. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.  .

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Haldex rasar efter storägares försäljning

Priset blev 50 kronor per aktie, en rabatt på 16 procent jämfört med torsdagens stängningskurs 59:30 kronor. Det rapporterar Reuters. ZF var Haldex största ägare efter en uppmärksammad budstrid under 2016.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.