PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 14:06

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 08:31

Här är onsdagsmorgonens färska analyserPareto Securities höjer sin rekommendation för Thule till köp från behåll. Riktkursen 220 kr kvarstår. Citi höjer Astra Zenecas riktkurs med 43 procent, till 100 pund, från tidigare 70 pund, rapporterar Bloomberg. Citis riktkurs är den näst högsta bland de större banker och analyshus som följer bolaget. Société Générales riktkurs ligger högst på 105 pund, framgår av Bloomberg sammanställning.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Securities, Thule, Astra Zenecas, Bloomberg, Générales, Stockholm, Zenecas, Stanley, Kone, Helsingfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är onsdagsmorgonens, färska, analyser
DI - 30 jan 18 kl. 15:21

Följ onsdagsmorgonens rapportflod direkt i Di TV

Volvo, H&M och Ericsson är bara några av elefanterna på Stockholmsbörsen som rapporterar på onsdagen. Di TV sänder direkt från klockan 07.00 med nyheter, analyser och intervjuer med flera av börsens tyngsta vd:ar..

PrivataAffärer - 26 jun 19 kl. 09:40

Här är onsdagens analyser

SEB Equities höjer riktkursen för Tele2 till 145 kr från 140 kr. Rekommendationen köp upprepas. Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Mips till 205 kr från 185 kr.

PrivataAffärer - 29 jan 19 kl. 14:06

Här är onsdagsrapporterna du bör ha koll på

Rapporter onsdagen den 30 januari: Intrum (kl 7.00)
SEB (kl 7.00)
NCC (kl 7.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Kinnevik: SEB kan inte hitta nästa Zalando i portföljen

Det menar SEB Equity Research i en ny analys i vilken rekommendationen sänks från köp till behåll. SEB tror att investerarnas fokus efter de senaste dagarnas besked och nyheter från Kinnevik nu kommer att riktas mot den onoterade delen av portföljen, som efter försäljningen av delar av innehavet i Zalando och efter utskiftningen av Millicom kommer att få ökad tyngd i Kinneviks substans. ”Med tanke på att investeringarna antingen har gjorts nyligen eller har varit små, kan vi inte se något innehav som kan utvecklas till nästa Zalando för Kinnevik.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Amerikanska finanschefer tror på recession nästa år

Av de tillfrågade finanscheferna tror 53 procent att den amerikanska ekonomin kommer att vara i recessionen under tredje kvartalet 2020. Andelen som tror på en recession vid slutet av 2020 är ännu högre, 67 procent. ”I många delar av världen, under de senaste sex till åtta åren, har finanschefer varit optimistiska.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Hernhag: Vi måste våga vara offensiva i vårt sparande

Aktier har fortsatt långsiktigt bra förutsättningar, trots de risker och bubblor som finns. Det gäller därför att våga lita på tillgångsslaget och på börsbolagens värdeskapande förmågor. Detta oavsett om vi väljer ett stort tillväxtbolag som Hexagon eller en spännande tillväxtmarknadsfond som Carnegie Indienfond.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Creades har sålt allt i Lindab

Efter avyttringen äger Creades inte längre några aktier i Lindab, varken direkt eller indirekt via kapitalförsäkring. ”Genom försäljningen frigör vi kapital som kommer väl till nytta då vi har flera intressanta nya investeringar under utvärdering,” säger John Hedberg, vd för Creades, i en kommentar. Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat att en storpost mäklades på onsdagen som motsvarade Creades innehav i bolaget.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Spekulanternas prisförväntningar stiger

Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser det kommande året har ökat till 17 procent i augusti från 0 procent i maj. I februari låg det på -19. Erik Olsson Fastighetsförmedling noterar att prisförväntningarna, uppgången till trots, är ganska låga i ett historiskt perspektiv, särskilt om man beaktar att fundamentala faktorer som sysselsättning, räntor och disponibla inkomster fortfarande är så gynnsamma.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Tufft för norska laxaktier

Oslobörsens ”Sjømatindex” följer de norska laxbolagens utveckling men den senaste månaden har kurvan pekat nedåt. Index har fallit ungefär 9,5 procent sedan i mitten av augusti. Nedgångarna beror bland annat på att priset på lax sjunkit rejält de senaste månaderna.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SHB: Marknaden för optimistisk om Hexagon

”I ljuset av Hexagons vinstvarning för det andra kvartalet och tuffa jämförelsesiffror i tredje kvartalet (den organiska tillväxten var 8 procent under tredje kvartalet 2018) anser vi att analytikerkonsensus om en organisk tillväxt på -0,6 procent är alltför optimistisk”, skriver Handelsbanken. Riktkursen sänks samtidigt från 530 till 525 kronor. ”Hexagons aktiekurs har återhämtat sig under den senaste månaden, men eftersom konsensusprognoserna troligen kommer att sjunka och givet den okända effekten från handelskriget mellan USA och Kina argumenterar vi för att risken på kort sikt har ökat”, skriver Handelsbanken som sänker vinstprognoserna för de närmaste åren med 1,7 procent.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Rapport: Unga kan inte köpa bostad – och får inte låna

Läs även: Föräldrar tvingas låna till barnens bostäder Den som klarar av att spara halva barnbidraget kan däremot köpa en bostadsrätt i tio av 25 svenska städer enligt Skandias rapport ”Sparande utan bostad”. Ett sparande av halva barnbidraget i 18 år gör att kontantinsatsen inte räcker i 15 av 25 städer. Sparar du däremot hela barnbidraget i 18 år räcker det ti

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Akelius vill notera stamaktier

I samband med detta genomförs ett erbjudande av D-aktier till allmänheten i Sverige samt till institutionella investerare i Sverige och i utlandet. Grunderbjudandet omfattar upp till 110 miljoner D-aktier, samtidigt som erbjudandet kan komma att utökas med ytterligare upp till 110 miljoner D-aktier. D-aktierna kommer att handlas i euro och eventuell utdelning kommer att betalas i euro.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Société Générale höjer sin rekommendation för Atlas Copco till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 310 från 265 kr. Det skriver Reuters.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.