Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 10:46

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 08:17

Ckocken: Tjänstebilen blir 30.000 kronor dyrareBlytung skattesmäll hotar ägare till vanliga tjänstebilar i Sverige, skriver Di. Det är inte bara nya utsläppsregler som riskerar att höja fordonsskatten kraftigt för svenska bilägare och där 300.000 drabbas, flera av fördubblad fordonsskatt. En annan effekt är att förmånsbeloppet på en rad vanliga tjänstebilar chockhöjs, exempelvis blir en av Passat-modellerna nästan 30.000 kronor dyrare, berättar Dagens Industri där tjänstebilsexperten Ronny Svensson uttalar sig: ”Piskan viner stenhårt i ryggen på dem som har bränsleslukande bilar”, säger han till tidningen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Di, Passat, Dagens Industri, Ronny Svensson, Volkswagen Passat Alltrack, Audi A4, TDI, Ckocken, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ckocken, Tjänstebilenblir , 30.000kronor , dyrare

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 minuter sedan

Zwipe utvecklar wearable för betalningar

Norska teknikbolaget Zwipe har valts ut av Giesecke + Devrient (G+D) Mobile Security för att utveckla en enhet för biometriska betalningar. Zwipe ska bidra med teknisk design och kärnteknologin för integration i en wearable, bärbar enhet, enligt ett pressmeddelande. Utvecklingen inleds omedelbart och de båda parterna kommer att avisera när produkten är redo för pilottester hos banker.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Expert: Stödet till innovation hamnar fel

Statens pengar går till akademiker och forskare medan uppfinnarna riskerar att försvinna. Örjan Strandberg, talesperson för Nationella Innovatörsrådet och ordförande för Stockholms Innovatörskrets, uttrycker sin oro för det felriktade innovationsstödet på Företagande.se och menar att risken finns att uppfinnarna – som banat väg för svenska storföretags framgångar – försvinner.

Dagens PS - 1 timme sedan

Swedbank erkänner brister i verksamheten

Swedbank svarade igår kväll på de frågor som banken fått från tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland, med anledning av deras pågående undersökningar av banken. Swedbank konstaterar i svaren att tillsynsmyndigheternas iakttagelser på flera centrala punkter överensstämmer med bankens egna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 1 timme sedan

Rykte: WeWork lägger sin börsnotering på is

Amazons sökresultatmanipulation, spelen i Apple Arcade samt det senaste kring WeWorks börsnotering – det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google skickar ut inbjudningar till Pixel-event Google har bjudit in media till ett event i New York den 15 oktober där företaget väntas visa upp nya Pixel-telefoner samt nya smarta högtalare i produktserien Google Home, som Dagens PS rapporterade om tidigare i morse.

Dagens PS - 1 timme sedan

Fler skattelättnader väntar företagare

Ytterligare 3,5 miljarder kronor går till sänkta skatter på jobb och företagande 2021. Det här konstaterar Dagens Industri (obs inloggning krävs). Det är ännu oklart exakt vilka typer av sänkta skatter det handlar om på jobb och företagande, utöver de sänkta skatter som väntar nästa år.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Läsarna stödjer alkoholmonopolet

Trots en potentiellt kontroversiell fråga har nu Dagens PS läsare sagt sitt: vi stödjer statens alkoholmonopol.   PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ställer du bilen när bensinpriset höjs?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Efter helgens drönarattack på Saudi Aramcos anläggning i Buqyaq i Saudiarabien har oljepriset rusat två dagar i rad.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Läsarna står bakom alkoholmonopolet

Trots en potentiellt kontroversiell fråga har nu Dagens PS läsare sagt sitt: vi stödjer statens alkoholmonopol.   PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

Dagens PS - 2 timmar sedan

Då visar Google upp sina nya Pixel-telefoner

Google har bjudit in media till ett event i New York den 15 oktober där företaget väntas visa upp nya Pixel-telefoner samt nya smarta högtalare i produktserien Google Home. Det skriver bland annat The Verge. Teknikjätten har redan gett en glimt av kommande Pixel 4 och snart ser det alltså ut att vara dags för en lansering.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Riksgälden snuvad på pant för Saab-lån

Riksgälden fick aldrig tillbaka panten för konkursade Saabs jättelån med europeiska investeringsbanken. Enligt Dagens Industris källor har myndigheten bara fått hälften av aktiepanten man trott. Riksgälden skulle som pant ha fått aktier i tre Saab-bolag motsvarande garantibeloppet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.