Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 September, 23:48

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 08:34

Krav på Norwegian – fixa skuldsättningenNorwegians obligationsinvesterare Jan Petter Sissener anser att det är läge för flygbolaget att en gång för alla komma tillrätta med problemet med för hög skuldsättning. Det uppger han i en intervju med Dagens Näringsliv. Enligt obligationsinnehavaren bör bolaget exempelvis konvertera delar av skulderna till aktier, ge ut en konvertibel eller helt enkelt genomföra en nyemission. Han tackar också nej till att förlänga obligationerna, ett förslag som Norwegian nyligen föreslog och som morot erbjöd man säkerhet i form av företagets slottider på Gatwick, London. Sissener sitter på en femtedel av obligationerna i Norwegian.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Norwegian, Jan Petter Sissener, Dagens Näringsliv, Gatwick, Krav, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, Norwegian, fixa, skuldsättningen
Ekonomistas - 10 apr 14 kl. 09:00

Riksbankens fortsatta motsägelser och undvikande svar om skuldsättningen

Riksbanken upprepade vid sitt senaste penningpolitiska beslut sina påståenden om att en lägre ränta skulle öka riskerna med hushållens skuldsättning. Samtidigt motsägs dessa påståenden av Riksbankens egen analys. På en direkta fråga om detta vid senaste presskonferensen svarar Ingves fortsatt undvikande.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ingves vill begränsa skuldsättningen

Svenskarna borde inte tillåtas att skuldsätta sig över en viss nivå, enligt riksbankschefen Stefan Ingves. Skuldsättningen har stått i vägen för sänkta räntor. Hushållens skuldsättning blev huvudfråga när riksbankschefen Stefan Ingves besökte riksdagens finansutskott.

BT - 08 nov 12 kl. 11:49

Ingves vill begränsa skuldsättningen

Svenskarna borde inte tillåtas att skuldsätta sig över en viss nivå, enligt riksbankschefen Stefan Ingves. Skuldsättningen har stått i vägen för sänkta räntor.
Hushållens skuldsättning blev huvudfråga när riksbankschefen Stefan Ingves besökte riksdagens finansutskott.

Ekonomistas - 10 mar 14 kl. 09:23

Ingves ger svar på tal om styrräntans effekt på skuldsättningen

[English translation.] Enligt Riksbankens egna skattningar har styrräntan så liten effekt på skuldsättningen, att man kan hävda att den inte är vare sig ekonomiskt eller statistiskt signifikant. Vad svarade riksbankschefen Stefan Ingves på en fråga om detta i Finansutskottet?

Ekonomistas - 24 feb 14 kl. 09:32

Livlig debatt om penningpolitiken och skuldsättningen

[English translation.] På senare tid har Riksbanken svarat på en del av kritiken, och debatten om penningpolitiken och skuldsättningen har blivit livligare. Missa inte detta:  Riksbanken, ”Penningpolitikens effekter på hushållens skuldsättning”:  En procentenhet lägre styrränta under 4 kvartal leder till ungefär 1,4 procentenheter högre skuldkvot inom ett år.

Ekonomistas - 27 aug 13 kl. 00:03

Riksbanken har fel om skuldsättningen ? högre ränta ökar skuldkvoten (inte minskar)

Riksbanken har under de senaste åren fört en penningpolitik som lett till betydligt lägre inflation än inflationsmålet och onödigt hög arbetslöshet. Denna politik har under senare tid motiverats med att en lägre ränta skulle öka hushållens skuldkvot (skuld i förhållande till disponibel inkomst) och därmed risker förenade med denna skuldsättning. Men Riksbanken har hittills inte presenterat någon analys av hur penningpolitiken och räntan påverkar skuldsättningen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Skuldsättningen i fokus för Ingves

Hushållens skuldsättning blev huvudfråga när riksbankschefen Stefan Ingves riksdagens finansutskott på torsdagen. Han förklarade att det bör finnas ett tak för hur stor skuldsättningen för svenska hushåll kan tillåtas bli i förhållande till deras inkomster. Hushållens skulder uppgår i dag i snitt till cirka 170 procent av de disponibla inkomsterna.

Cornucopia - 28 mar 17 kl. 14:02

Ingves: Någon annan måste göra något åt skuldsättningen

Riksbankschefen Stefan Ingves har återigen tvått sina händer för skulden till den skenande svenska skuldsättningen. Han skyller på "kollektiv oförmåga" men ser tydligen inte bjälken i det egna ögat.
Som bekant tvår Riksbanken sina händer och anser sig inte alls vara orsaken till den skenande svenska skuldbubblan med sina sänkta styrräntor.

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 18 kl. 09:35

Riksbanken: Skuldsättningen största hotet

Hushållens fortsatta höga och växande skuldsättning utgör det största hotet för svensk ekonomi, enligt Riksbanken. Skuldsättningen har stigit under en lång tid, vilket bland annat beror på en dåligt fungerande bostadsmarknad och ett skattesystem som int.

SmålandsPosten - 16 jan 19 kl. 22:16

Borg saknar åtgärder mot skuldsättningen - kommenterar regeringsavtalet

Anders Borg saknar åtgärder mot hushållens höga skuldsättning i regeringsprogrammet. – Jag tycker att huvudfokus borde ligga på att just armera och säkra ekonomin för de risker som följer av skuldsättningen, säger den förre finansministern..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:25

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - Igår: 11:04

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - Igår: 10:53

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - Igår: 10:16

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - Igår: 10:26

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - Igår: 10:35

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - Igår: 09:42

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - Igår: 08:28

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - Igår: 08:34

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - Igår: 08:40

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.