Realtid > Ekonomi

Sunday, 15 September, 09:39

Realtid - 11 sep 19 kl. 08:05

Swedbank kan ha manipulerat Grimstad-rapporternaMisstankar om att Swedbank har manipulerat interna dokument, Sagax styrelseordförande säljer miljonpost och nedskärningar på Uber. Det är några av nyheterna i onsdagens morgonsvep. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Grimstad, Swedbank, Uber

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbankkan ha , manipulerat, Grimstad-rapporterna
PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 07:12

Swedbank kan ha manipulerat dokument om penningtvätt

Enligt tidningens uppgiftslämnare är Thomas Langrot, chefsåklagare på EBM, i det här läget inte övertygad om äktheten i de så kallade Grimstad-rapporterna som lämnats till EBM och Finansinspektionen (FI). Dagens industri rapporterade tidigare under tisdagen, med hänvisning till ett brev som EBM har skrivit till Swedbank, att banken kan ha försökt mörka en intern penningtvättsrapport för FI. En tidigare okänd rapport saknas i den förteckning över handlingar som Swedbank har redovisat för Fi, uppgav Ekobrottsmyndigheten i brevet.

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 14:18

Swedbank: Inga dokument är manipulerade

Det är ett obegripligt påstående som skadar Swedbank, uppger bankens stjärnadvokat Hans Strandberg som enligt tidningen nu går till motattack mot Ekobrottsmyndighetens åklagare Thomas Langrot. Inga dokument saknas och inga dokument är manipulerade, hävdar Swedbanks advokat. I tisdags publicerade Ekobrottsmyndigheten ett brev från åklagare Thomas Langrot till Swedbanks ordförande Göran Persson och tillförordnade vd Anders Karlsson.

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 07:42

EBM: Swedbank kan ha mörkat rapporter

Ordförande Göran Persson pressas nu i den misstänkta penningtvättshärvan. ”Jag håller det för osannolikt att Swedbank har råkat glömma just den här rapporten när man har skickat förteckningen till FI”, säger åklagare Thomas Langrot till SvD, som nu avslöjar att den svenska storbankens tidigare ledning kan ha manipulerat interna dokument om penningtvätt. Tidningen hänvisar till två av varandra oberoende källor och berättar att externa advokatrapporter dessutom inte tros vara äkta, enligt Ekobrottsmyndigheten misstankar.

PrivataAffärer - 16 jul 19 kl. 04:00

Nu kommer rapporterna

Vecka 29 till och med fredagen den 20 juli är en rapportintensiv period. Efter en i sammanhanget rätt stillsam inledning under måndagen sätter rapportfloden igång på allvar under tisdagen. Kulmen nås på torsdag då 45 bolag rapporterar, inklusive några få på Spotlight och First North.

PrivataAffärer - 24 jul 19 kl. 07:36

Swedbank fortsätter övervikta svenska aktier

Swedbank och Sparbankerna vidhåller sin syn om en fortsatt ”hygglig konjunkturutveckling”, med stöd av fortsatt låga räntor. Slutsatsen efter rapportfloden är att dramatiken har uteblivit, åtminstone på indexnivå. Under ytan döljer sig dock en lite annorlunda bild, enligt aktiestrategen.

PrivataAffärer - 04 dec 18 kl. 08:46

Swedbank sänker aktier till neutral

Det är första gången som aktier får neutral sedan december 2016 av strategerna på banken. Det framgår av ett pressmeddelande från banken. ”Förutsättningarna för optimism på aktiemarknaden finns fortfarande, men Swedbank Strategi & Allokering anar en tuff start på 2019.

PrivataAffärer - 20 feb 19 kl. 16:27

Bolund om Swedbank: Systemet har varit för tandlöst

– Systemet har nog varit för tandlöst, konstaterar han i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt. – Det är naturligtvis oerhört allvarligt att svenska banker berörs av rapporter om penningtvätt och terrorfinansiering, säger finansmarknadsministern. – Risken är att förtroendet minskar för det svenska banksystemet.

PrivataAffärer - 08 okt 18 kl. 12:54

Nu kommer rapporterna

Redan i fredags släppte Industrivärden sin rapport för det tredje kvartalet och inledde därmed rapportsäsongen. I morgon tisdag är det dags för ännu ett investmentbolag i form av Öresund. På onsdag får vi höra hur det gått för Dustin medan torsdagen bland annat bjuder på ytterligare ett investmentbolag (Creades).

Affärsvärlden - 20 feb 19 kl. 12:26

Aktiespararnas vd om Swedbank: Vi tar upp saken vid bolagsstämman

Rapporterna om att Swedbank kan vara betydligt mer insyltade i penningtvättshärvan i Estland än vad banken och myndigheter har uppgett är en oroande indikation på bristande kontroll. Det säger Aktiespararnas vd Joacim Olsson till Bloomberg..

DI - 28 jan 19 kl. 20:03

Inför rapporterna – sparekonomen listar sina bankfavoriter

Rapportsäsongen rasar vidare med Swedbank ut som den första av de fyra storbankerna att bekänna färg för fjärde kvartalet.  Nordnets nya sparekonom Frida Bratt pekar ut nyckeltalen att hålla ögonen på, och vilken av bankerna som hon gillar minst för närvarande..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

”Jag har fått mer stöttning än skit”

Sandra Bourbon, som driver aktieportföljen Framtidsfeministen med en avkastning på 85 procent sedan start, siktar på att bli ekonomiskt fri när hon fyllt 40 år. För Realtid berättar hon om framgångssagan och om bankmannen som först hånade henne – och därefter bad om råd..

Realtid - Igår: 08:00

Ursäkten som bekräftar ängsliga Sverige

Får vi verkligen de bästa politikerna om de som någon gång för 20 år sedan betalt en barnvakt kontant riskerar att sållas bort? Det frågar sig Realtids chefredaktör Johan Såthe..

Realtid - Igår: 07:25

Bolån intresserar inom finans

I Realtids lista över veckans tio mest lästa artiklar dominerar en debattartikel om bolån. Danske Banks sparekonom Maria Landeborn väcker också läsglädje och många ville ta del av nyheter om en skjuten advokat..

Realtid - Igår: 17:00

”Pengar är billigt och alternativen är få”

Börserna i Stockholm och USA har i veckan gynnats av ECB-stimulanser och positiva nyheter om handelskriget. Det bredare indexet är nära högsta nivån någonsin..

Realtid - Igår: 16:45

Bright värvar fastighetsexpert från Mannheimer

Bright Advokat rekryterar fastighetsexpert från advokatjätten Mannheimer Swartling..

Realtid - Igår: 15:00

Verkligheten som bonde tuffare än i Pastor Perssons mässa

Pastor Persson målade upp en bild av guld och gröna skogar under sitt tal på Finansdagen. Realtids krönikör Per Lindvall berättar om verkligheten på blötmyren..

Realtid - Igår: 14:45

EQT:s erbjudande redan övertecknat

Riskkapitalbolaget EQT.s erbjudande inför börsnoteringen den 24 september har redan övertecknats, enligt källor till Reuters..

Realtid - Igår: 14:10

Londonbörsen avvisar bud från Hongkongbörsen

Londonbörsen avvisar budet på 354 miljarder kronor från Hongkongbörsen..

Realtid - Igår: 13:24

Eva Nordmark lämnar Folksam Saks styrelse

Den 10 september utsågs Eva Nordmark till ny arbetsmarknadsminister. Nu lämnar hon Folksam Saks styrelse..

Realtid - Igår: 13:00

Så stor är kostnaden för EQT:s emission

Rådgivarna samt vissa av EQT:s medarbetare får ta del av pengarna som EQT avsatt som kostnader vid emissionen. Samtidigt har en stor omstrukturering inför noteringen kostat pengar hos riskkapitaljätten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.