PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 21 September, 04:36

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 07:47

Pareto höjer Thule till köpSammanfattningsvis räknar Pareto med att Thules tillväxt återhämtar sig under andra halvåret i år och ser potential för betydande marginalförbättring 2020 och 2021. Pareto noterar att tullar och en pessimistisk detaljhandel väntas tynga Thules tillväxt i USA men att en återhämtning i Europa och resten av världen bör leda till totalt tillväxt andra halvåret. ”Vi tror dock fortfarande inte att bolaget kommer att nå sitt mål om 5 procents organisk tillväxt för 2019, men vi ser betydande tillväxtmöjligheter 2020 och 2021”, heter det. Pareto pekar på att Thule har investerat kraftigt i produktutveckling och marknadsföring under de senaste åren då bolaget har expanderat till nya produktkategorier. ”Mellan 2016 och 2018 ökade produktutvecklingskostnaderna med 50
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Thule, Pareto, Thules, USA, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, höjer, Thuletill , köp
DI - 11 sep 19 kl. 08:40

Pareto höjer Thule: Här är morgonens rekar

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Thule till köp från behåll..

DI - 29 jan 14 kl. 08:33

SKF: Pareto höjer rekommendationen

Pareto höjer rekommendationen för SKF till behåll, från tidigare sälj. Det skriver Bloomberg First Word..

DI - 24 jun 14 kl. 08:32

Nibe: Pareto höjer rekommendation

Pareto höjer rekommendationen på värmeteknikbolaget Nibe från behåll till köp. Det erfar SIX News..

Affärsvärlden - 07 jun 16 kl. 15:23

Pareto höjer rekommendation för oljebolaget

Pareto höjer rekommendationen för oljebolaget Shamaran Petroleum till köp, från tidigare behåll. Riktkursen sätts till 70 öre, det framgår av en ny analys på tisdagen..

DI - 22 aug 16 kl. 10:34

Pareto höjer Ratos

Pareto höjer sin rekommendation för Ratos till köp från behåll. Riktkursen sänks samtidigt till 46 från 47 kronor..

DI - 01 sep 17 kl. 07:34

Pareto höjer THQ Nordic

Pareto höjer riktkursen för THQ Nordic från 57 till 70 kronor, och upprepar rekommendationen behåll. Det framgår av en analys..

DI - 08 nov 17 kl. 08:22

Pareto höjer Catena Media

Pareto höjer riktkursen på Catena Media till 118 kronor (113), upprepar köp..

DI - 09 nov 17 kl. 09:18

Pareto höjer Trelleborg

Pareto höjer riktkursen på Trelleborg till 215 kronor (205), upprepar behåll..

DI - 24 jan 18 kl. 08:38

Pareto höjer Lundin Mining

Pareto höjer riktkursen för Lundin Mining till 60 kronor (57), upprepar behåll..

DI - 20 feb 18 kl. 09:13

Pareto höjer Climeon inför bokslutsrapport

Pareto höjer sin rekommendation för det sedan i höstas First North-listade cleantechbolaget Climeon till köp från behåll, med riktkursen oförändrad på 58 kronor..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Börsrally i Indien efter sänkt bolagsskatt

Indien kommer att sänka bolagsskatten för inhemska företag till en effektiv nivå på 25,2 procent, från 30 procent tidigare. Skatten för nya företag sänks samtidigt till en effektiv nivå på 17,01 procent. I pengar motsvarar sänkningarna drygt 20 miljarder dollar enligt Reuters.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Höga förhoppningar på nya bolånesatsningen

Läs även: Bolåneutmanare bildar gemensamt hypoteksbolag På frågan hur stora marknadsandelar den nya aktören siktar på svarar Peter Wiklöf att den typen av målsättningar inte diskuterats. – Men vi har bra förutsättningar så vi får återkomma till kvantifierbara mål framöver, säger han. Det är också för tidigt att uttala sig om hur den nya bolåneaktörens erbjud

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Hernhag: Tre bra svenska utdelare

Gammal ekonom: Hej Marcus! Vad tror du om Swedish Match framtid? Står just nu på lite minus!

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Analytiker tvivlar på snabb återställning i Saudiarabien

Bristen på transparens i den saudiska statsapparaten har den senaste veckan blivit kännbar för oljemarknaden, då fokus riktats mot rådande lagernivåer efter lördagens attack som slog ut hälften av Saudiarabiens produktionskapacitet. Skeptiska handlare och analytiker sätter inte full tilltro till besked från statliga oljebolaget Saudi Aramco om att kapaciteten ska vara återställd i slutet av november och att marknaden till dess kan förses med reserver. ”Verkligheten kommer visa sig först i slutet av oktober när vi kan se hur mycket som faktiskt har levererats ut.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Trading Direkt: Analys av olika index och sektorer

Dagens tekniska analys består av en djupgående långsiktig analys på världens olika index och sektorer såsom hälsovård, telekom och finans. Dessutom tar Tobbe Rosén en titt på kryptovalutor. Slutligen gästas vi av makrochef Mikael Sandbladh som bland annat diskuterar amerikanska REPO-likviditetsproblemet, hur allvarligt är det och vad betyder det i det långa loppet?

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Familjeekonomen: Seniorlån fälla för äldre

Det finns flera risker med seniorlån men den värsta konsekvensen kan bli att kredittagaren i ett senare skede inte har möjlighet att flytta ifrån sitt hus eller bostadsrätt även om de skulle vilja det, enligt Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano. – Regelbundet och i olika sammanhang får jag frågor från pensionärer om vad jag tycker om seniorlån och kapitalfrigöringskrediter, och jag anser att det är viktigt att visa vilka ekonomiska konsekvenser sådana lån kan få. Jag tror att erbjudandet kan locka många vid en första anblick, men när man skrapar lite på ytan kan detta alternativ ge ganska allvarliga konsekvenser, säger hon.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Riksbankschef: Farligt för Sverige att röra sig bort från Fed och ECB

Han sade att det är lite farligt att Sverige röra sig i motsatt riktning från ECB och Fed. ”Den skepsis jag hade vid septembermötena är starkare i dag”, sade Jansson. Samtidigt sade han att det fortsatt är viss väg innan Riksbanken behöver skifta till en sänkningsbias och att huvudscenariot inte alls är en katastrof.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Nya regler för kortbetalning

Den nya lagen, som gäller sedan den 14 september, innebär också att du måste ange din pinkod när du gör ett köp i en butik. Där har det tidigare gått att göra kortköp med legitimation och signatur, men det är inte helt självklart att sådana köp kommer att godkännas. Du kommer heller inte längre att kunna betala med kort genom att dra magnetremsan genom en terminal.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Tre nya i Nordeas modellportfölj

Kungsleden, SCA och Telia har samtidigit tagits bort från portföljen. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.  .

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Haldex rasar efter storägares försäljning

Priset blev 50 kronor per aktie, en rabatt på 16 procent jämfört med torsdagens stängningskurs 59:30 kronor. Det rapporterar Reuters. ZF var Haldex största ägare efter en uppmärksammad budstrid under 2016.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.