PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 13:20

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 07:50

Sockrat erbjudande inte nog för Norwegians långivareÄndringarna innebär enligt Norwegians erbjudande en uppjustering av premien till 5 procent om bolaget skulle välja att lösa in lånet i förtid. Denna del av avtalet har uutgjorts av en stegvis ökning om först 1 procent fram till december nästa år, 3 procent till maj 2021 och 5 procent därefter. Men det räcker inte, enligt Sissener. ”Även om dessa förändringar ökar den förväntade avkastningen och säkerställer det ursprungliga erbjudandet så räcker det inte för oss. Vi har gjort mycket för att möta Norwegian med ett förslag som är rättvist för alla parter, men det här sätter oss tillbaka på ruta ett”, sade förvaltarchefen Jan Philippe Sissener.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Norwegians, Sissener, Norwegian, Jan Philippe Sissener, Dagens Næringsliv, Londonflygplatsen Gatwick

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sockrat, erbjudandeinte , nogför , Norwegians, långivare
GöteborgsPosten - 25 feb 19 kl. 09:59

Roger Wiklund: Om gruppdynamik och ett sockrat erbjudande

”De sörplade i sig gratis flytande socker samtidigt som det rasslade till rejält på mitt konto”.

GöteborgsPosten - 23 feb 19 kl. 20:06

Roger Wiklund: Om gruppdynamik och ett sockrat erbjudande

”De sörplade i sig gratis flytande socker samtidigt som det rasslade till rejält på mitt konto”.

DI - 03 jun 19 kl. 11:43

Renault upp mot strömmen på uppgifter om sockrat erbjudande från Fiat Chrysler

Fiat Chrysler vill sockra budet för att övertyga den franska regeringen att godkänna en sammanslagning med Renault enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters. Renault stiger på måndagen samtidigt som den europeiska fordonssektorn sjunker..

DI - 11 sep 19 kl. 09:37

Norwegian lyfter på Oslobörsen efter sockrat obligationsbud

Lågprisflygbolaget Norwegians aktie vänder från minus till plus i Oslo på onsdagsmorgonen..

DN - 13 nov 12 kl. 13:16

Norwegians New York?erbjudande kan vara olagligt

Lågprisflygbolaget Norwegians annonskampanj med mycket billiga flygresor till New York kan få ett rättsligt efterspel, skriver norska Aftenposten..

DI - 11 sep 19 kl. 07:54

Norwegians sockrade erbjudande ratas

Fondbolaget Sissener Canopus har som betydande obligationsägare fått en central roll i flygbolaget Norwegians….

Affärsvärlden - 11 sep 19 kl. 08:18

Obligationsägare: Norwegians sockrade erbjudande otillräckligt

Fondbolaget Sissener Canopus har som betydande obligationsägare fått en central roll i flygbolaget Norwegians skuldsituation. Förvaltaren Philippe Sissener anser inte att tisdagens förslag till ändringar i lånevillkoren är tillräckliga, enligt ett uttalande för TDN Direkt..

VA - 11 sep 19 kl. 08:47

Norwegians sockrade erbjudande otillräckligt enligt långivare

Norwegians obligationsinvesterare Jan Petter Sissener anser att det är läge för flygbolaget att en gång för alla komma tillrätta med problemet med för hög skuldsättning. .

SVT - 05 mar 15 kl. 15:23

Norwegians tidsfrist ute: ”Nu är det nog”

Tonläget höjs allt mer mellan parterna i Norwegians flygstrejk. ”Nu är det nog” skriver företagets ledning och sätter en tidsfrist för fackförbunden att komma till förhandlingsbordet..

YLE - 04 jul 16 kl. 17:01

Norwegians piloter räcker inte till - Kristian fick resa till Danmark via Spanien

Flygbolaget Norwegian har problem med att hitta tillräckligt med piloter till sina flygturer under semestersäsongen. Tusentals norrmän, svenskar och finländare har drabbats av inställda flyg i helgen. En av dem är Kristian Nordgren som fick åka till Roskildefestivalen i Danmark via Málaga i Spanien på grund av pilotbristen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Creades har sålt allt i Lindab

Efter avyttringen äger Creades inte längre några aktier i Lindab, varken direkt eller indirekt via kapitalförsäkring. ”Genom försäljningen frigör vi kapital som kommer väl till nytta då vi har flera intressanta nya investeringar under utvärdering,” säger John Hedberg, vd för Creades, i en kommentar. Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat att en storpost mäklades på onsdagen som motsvarade Creades innehav i bolaget.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Spekulanternas prisförväntningar stiger

Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser det kommande året har ökat till 17 procent i augusti från 0 procent i maj. I februari låg det på -19. Erik Olsson Fastighetsförmedling noterar att prisförväntningarna, uppgången till trots, är ganska låga i ett historiskt perspektiv, särskilt om man beaktar att fundamentala faktorer som sysselsättning, räntor och disponibla inkomster fortfarande är så gynnsamma.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Tufft för norska laxaktier

Oslobörsens ”Sjømatindex” följer de norska laxbolagens utveckling men den senaste månaden har kurvan pekat nedåt. Index har fallit ungefär 9,5 procent sedan i mitten av augusti. Nedgångarna beror bland annat på att priset på lax sjunkit rejält de senaste månaderna.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SHB: Marknaden för optimistisk om Hexagon

”I ljuset av Hexagons vinstvarning för det andra kvartalet och tuffa jämförelsesiffror i tredje kvartalet (den organiska tillväxten var 8 procent under tredje kvartalet 2018) anser vi att analytikerkonsensus om en organisk tillväxt på -0,6 procent är alltför optimistisk”, skriver Handelsbanken. Riktkursen sänks samtidigt från 530 till 525 kronor. ”Hexagons aktiekurs har återhämtat sig under den senaste månaden, men eftersom konsensusprognoserna troligen kommer att sjunka och givet den okända effekten från handelskriget mellan USA och Kina argumenterar vi för att risken på kort sikt har ökat”, skriver Handelsbanken som sänker vinstprognoserna för de närmaste åren med 1,7 procent.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Rapport: Unga kan inte köpa bostad – och får inte låna

Läs även: Föräldrar tvingas låna till barnens bostäder Den som klarar av att spara halva barnbidraget kan däremot köpa en bostadsrätt i tio av 25 svenska städer enligt Skandias rapport ”Sparande utan bostad”. Ett sparande av halva barnbidraget i 18 år gör att kontantinsatsen inte räcker i 15 av 25 städer. Sparar du däremot hela barnbidraget i 18 år räcker det ti

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Akelius vill notera stamaktier

I samband med detta genomförs ett erbjudande av D-aktier till allmänheten i Sverige samt till institutionella investerare i Sverige och i utlandet. Grunderbjudandet omfattar upp till 110 miljoner D-aktier, samtidigt som erbjudandet kan komma att utökas med ytterligare upp till 110 miljoner D-aktier. D-aktierna kommer att handlas i euro och eventuell utdelning kommer att betalas i euro.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Société Générale höjer sin rekommendation för Atlas Copco till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 310 från 265 kr. Det skriver Reuters.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Regeringen spår oförändrad ränta kommande år

Regeringen spår en reporänta på i genomsnitt -0,3 procent i år, -0,3 procent 2020 och -0,2 procent år 2021. För 2022 spås 0,0 procent. Regeringen konstaterar att den amerikanska centralbanken i juli sänkte räntan medan ECB signalerade att penningpolitiken kan komma att bli mer expansiv framöver.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Regeringen: Minskad risk för snabb prisnedgång på bomarknaden

”[M]en skulle priserna sjunka kraftigt framöver kan det leda till negativa effekter för svensk ekonomi om hushållen drar ned på sin konsumtion eller om bostadsinvesteringarna blir lägre till följd av detta”, skriver regeringen. Vad gäller bostadsmarknaden skriver regeringen att det finns behov av ytterligare reformer för att öka utbudet av bostäder och förbättra marknadens funktionssätt. ”Flera åtgärder för att främja bostadsbyggandet och öka utbudet av byggbar mark har vidtagits”, skriver regeringen.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Missa inte vår experttelefon

Experttelefonen är en exklusiv tjänst för våra prenumeranter. Om du inte är prenumerant har vi just nu ett kanonerbjudande till dig.  Klicka här för mer information.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.