Nyan > Svenskfinland

Monday, 16 September, 04:05

Nyan - 11 sep 19 kl. 08:00

Handikappförbundet håller valdebatt i kvällHur tänker de åländska partierna arbeta i enlighet med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning? Den frågan hoppas Ålands handikappförbund få svar på under kvällens valdebatt. Deltar i debatten gör Annette Bergbo (HI), Christian Wikström (Ob), Roger Eriksson (Lib), Ove Andersson (ÅF), Stephan Toivonen (ÅLD), Nina Fellman (S), Camilla Andersson (C) och Nina Lindfors (MSÅ). Moderator är patient- och klientombudsman Benjamin Sidorov. Debatten hålls i dag, onsdag, klockan 19.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
FN, Ålands, Annette Bergbo, Wikström, Eriksson, Andersson, Toivonen, ÅLD, Fellman, Nina Lindfors, MSÅ, Benjamin Sidorov, Sittkoffska, Torggatan, Mariehamn, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handikappförbundet, håller, valdebatti , kväll
YLE - 22 nov 16 kl. 15:08

Micaela Romantschuk leder Svenska studieförbundet

Micaela Romantschuk är ny ordförande för Svenska studieförbundet. Romantschuk, som är verksamhetsledare för Förbundet Hem och skola, leder Studieförbundet från och med nästa år. Hon efterträder Tomas Järvinen från Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU som ordförande.

Sydsvenskan - 09 maj 15 kl. 08:49

Handikappidrott blir parasport

Ett namnbyte står högt på dagordningen när Svenska handikappförbundet håller förbundsmöte i Malmö i helgen. Förbundet väntas byta namn till Parasportförbundet, skriver Sydsvenskan.Frågan väcktes första gången 2010 och nu har en arbetsgrupp sett över frågan.

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 15 kl. 08:49

Handikappidrott blir parasport

Ett namnbyte står högt på dagordningen när Svenska handikappförbundet håller förbundsmöte i Malmö i helgen. Förbundet väntas byta namn till Parasportförbundet, skriver Sydsvenskan.Frågan väcktes första gången 2010 och nu har en arbetsgrupp sett över frågan.

Dalarnas tidningar - 09 maj 15 kl. 08:48

Handikappidrott blir parasport

Ett namnbyte står högt på dagordningen när Svenska handikappförbundet håller förbundsmöte i Malmö i helgen. Förbundet väntas byta namn till Parasportförbundet, skriver Sydsvenskan..

SvD - 09 maj 15 kl. 08:48

Handikappidrott blir parasport

Ett namnbyte står högt på dagordningen när Svenska handikappförbundet håller förbundsmöte i Malmö i helgen. Förbundet väntas byta namn till Parasportförbundet, skriver Sydsvenskan..

UNT - 09 maj 15 kl. 08:48

Handikappidrott blir parasport

Ett namnbyte står högt på dagordningen när Svenska handikappförbundet håller förbundsmöte i Malmö i helgen..

Sydsvenskan - 09 maj 15 kl. 04:00

Handikappidrotten blir parasport i Malmö

På förbundsmötet i Malmö väntas Svenska handikappförbundet ta ett historiskt beslut när de på lördagen byter namn.Det svenska förbundet vill följa efter den internationella linjen och gå under namnet Parasportförbundet, vilket också tydligt för tankarna till Paralympics.– Det är något som flera andra länder redan gjort och som många idrottare bättre känner igen sig i.

YLE - 12 feb 14 kl. 09:51

Lyssna på barnen

Ann-Mari Stenhammar utreder det stöd som barn och unga med funktionshinder får i Sverige. Hon talar varmt för att barn och unga behöver göras mer delaktiga i de beslut som berör dem. - Jag intervjuar föräldrar, barn, personal, ungdomar, syskon till barn med olika funktionsnedsättningar om hur det är att få stöd från samhället och hur man vill att det skall se ut, säger Ann-Mari Stenhammar.

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:08

”Det är en tung och svår process”

Att söka utkomststöd är en stor process som kan kännas integritetskränkande. Det konstaterar personliga ombudet Harriet Storsved som träffat många som fastnat mellan glapp i systemet eller fått avslag på avslag.   – Det är tragiskt att man hamnar i en sån situation.

Nyan - 24 jun 15 kl. 10:01

Antirasistiskt nätverk vill jobba för ett öppet Åland

Ett nätverk för antirasism och åländsk flyktingmottagning håller på att ta form på Åland. Mia Hanström och Danielle Lindholm är initiativtagare och tror på ett Åland för alla. I vintras samlades en grupp människor från olika föreningar till ett möte för att diskutera antirasism både hemma på Åland, men även utifrån de främlingsfientliga strömningar som kan ses både i Sverige, riket och Europa.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

Inga poäng för IFK i Åbo – tredje raka nederlaget mot Inter

FOTBOLL. Det blev inga poäng för IFK Mariehamn borta mot FC Inter. Serieledaren tog ledningen i den andra halvleken och punkterade sedan matchen på stopptid.

Nyan - 9 timmar sedan

Polisen delade ut böter i trafiken

Två fortkörare fick ordningsbot för överhastigheter på söndagen. En körde 90 kilometer i timmen på 70-väg i Finström, och en 70 km/ på 50-väg i Mariehamn. Böter blev det också för den personbilsförare som körde med bilen i Jomala torts att hen har körförbud.

Nyan - 10 timmar sedan

Engman poängräddare för Chelsea

FOTBOLL. Adelina Engman såg till att hennes Chelsea FC fick en poäng med sig från söndagens ligamatch borta mot Brighton. Den åländska anfallaren hoppade in i den 82:a minuten istället för Erin Cuthbert och behövde bara nio minuter på sig att göra mål, ett mål som fastställde slutresultatet 1–1.

Nyan - 14 timmar sedan

Derricks liv från barndomen till fronten och Åland

Kriget förkortade hans ungdomstid men hans liv har blivit långt. .

Nyan - Igår: 17:23

54 fick blåsa i Brändö och Kumlinge

54 förare fick blåsa i polisens alkometer när man under lördagen besökte Brändö och Kumlinge. En av dessa förare blåste positivt men under gränsen för misstänkt rattfylleri. Tre förare fick böter då däcken på deras fordon var för dåliga och två fick böter eftersom deras fordon var obesiktade.

Nyan - Igår: 17:15

Bil kolliderade med träd

En förare körde under lördagseftermiddagen av vägen och kolliderade med ett träd. Olyckan inträffade i Mariehamn Norrböle. Föraren var ensam i bilen och fördes med ambulans till sjukhus.

Nyan - Igår: 13:48

”Mio, min Mio” ges i Mariehamn

Under sommaren spelades Teater Alandicas uppsättning av Mio, min Mio ett tiotal gånger på utomhusscenen Stallhalla i Finström. .

Nyan - Igår: 10:06

Polisen haffade drogade bilförare

Under natten till lördagen haffade polisen tre drogpåverkade, körkortslösa bilförare som körde obesiktigade, oförsäkrade och avställda bilar med likaså drogpåverkade passagerare i bilarna. Två av passagerarna var minderåriga.
Polisrapporten över nattens händelser inleds i en allvarsam ton.

Nyan - I förrgår: 18:58

På spåret-vinnare till kulturstiftelsen

Svenska historikern och författaren Gunnar Wetterberg, som i våras vann ”På spåret” tillsammans med Parisa Amiri och nu för andra året är aktuell i frågeprogrammet ”Fråga Lund” i SVT, kommer till Ålands kulturstiftelses höstmöte den 31 oktober. Vid mötet ska Wetterberg föreläsa om rikskanslern Axel Oxenstierna och hans betydelse för Sverige-Finlands utveckling. – Vi är mycket glada att Gunnar Wetterberg, en av Sveriges ledande historiska författare och samhällsdebattörer, har tackat ja att komma till Åland, säger stiftelsens preses Lars Ingmar Johansson.

Nyan - I förrgår: 18:00

Samhällstjänsten blev fängelse

Tingsrätten gjorde rätt när den förvandlade ett straff på 84 timmars samhällstjänst till 84 dagars fängelsestraff. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.