Barometern > Nyheter

Sunday, 22 September, 12:28

Barometern - 11 sep 19 kl. 06:00

Eleverna reser tillbaka till 1890-taletDen här veckan får Paradisskolans åttondeklassare prova på hur det var att leva på 1890-talet. Tidsresan görs under ledning av Kalmar läns museum och eleverna får bland annat prova på att tvätta kläder för hand, hugga ved och sticka. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Paradisskolans, Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eleverna, resertillbaka till , 1890-talet
SvD - 05 jul 16 kl. 13:48

Se 1890-talet i färg – unik teknik gjorde succé

Fototekniken som gjorde enorm succé men sedan försvann. En ny utställning visar färgbilder tillverkade med fotokromi, en teknik som hade sin storhetstid under 1890-talet när färgfotografiet ännu var i sin linda. Bilderna visar bland annat historiska slott, tunnlar och unika vyer över Kreml..

BT - 16 sep 14 kl. 09:38

Styrning som på 1890-talet

Angående alla omplaceringar inom Borås stad och dess anställda inom vården. Nu är det dax för en granskning av enhetschefer, fackförbund och personalfrågor innan det slutar riktigt illa för vårdyrket i vår kommun. Ett jävigt fack och enhetschefer som tar sig friheter till att tolka vad illojalitet kontra yttrandefrihet innebär, det är inte ok och hör inte hemma i Sverige ( inte i något annat land heller för den delen ).

Skånskan - 20 sep 18 kl. 15:23

Minnesbeta: Höör, 1890-talet

På landet Tröskning på Fogdarödsgården vid slutet av 1800-talet, då ångtröskorna började att användas. Fotografen är okänd..

SR - 30 jul 15 kl. 06:00

Docka från 1800-talet talar igen

En av världens första ljudinspelningar för kommersiellt bruk har återskapats med modern digital teknik. Ljudet kommer från en talande docka som togs fram av Thomas Edison på 1890-talet..

UNT - 03 jan 15 kl. 19:05

Mellandagsrea på 1890-talet

Rea på skor, kläder och möbler..

Sydsvenskan - 02 apr 17 kl. 11:15

Staden sökte havet redan på 1890-talet

En ny bro ska förena hamnen och staden. Liknande tankar fanns även förr..

Sydsvenskan - 02 apr 17 kl. 11:15

Staden sökte havet redan på 1890-talet

En ny bro ska förena hamnen och staden. Liknande tankar fanns även förr..

Supermiljöbloggen - 22 mar 18 kl. 09:21

Storbritanniens koldioxidutsläpp är de lägsta sedan 1890

Storbritanniens koldioxidutsläpp från användning av fossilenergi har minskat sedan början av 1980-talet.  Nu är utsläppen på samma nivå som de var 1890, visar en uträkning från Carbon Brief.  Endast under strejkåren 1893, 1921 och 1926 har utsläppen varit lägre än vad de var 2017.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 17:14

En kung för 2000-talet intog tronen

Nederländerna skrev historia då Willem Alexander besteg tronen, den förste kungen sedan 1890.Europa såg i samma stund sin yngste regerande monark.
Beatrix, som återtagit titeln prinsessa, presenterade på tisdagen den nye kungen för folket från det kungliga slottets balkong.

BT - 11 mar 13 kl. 13:36

När eleverna blir olönsamma

Den aktuella nedläggningen av ett antal JB-skolor runt om i landet är en del av ett större problem ? friskolesystemet i sig. Friskoleföretagen kunde under flera år skära guld med täljkniv.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Man gripen för våldtäkt i Johanneshov

Barometern - 15 minuter sedan

Sex gripna i drogtillslag i Indien

Barometern - 30 minuter sedan

Blågult rent stål modell på toppmöte

Med en klump fossilfritt stål i fickan intar SSAB:s vd Martin Lindqvist talarstolen på FN:s klimattoppmöte i New York. Han ska berätta om det blågula profilprojektet Hybrit, ett av få som kvalat in på mötet eftersom det visar att det går att ställa om tunga industrier..

Barometern - 30 minuter sedan

Ny utredning om påskdåd i Sri Lanka

Barometern - 1 timme sedan

Larm om trafikolycka i Mönsterås

Barometern - 45 minuter sedan

Danskar inför rätta för haschsmuggling

Barometern - 1 timme sedan

Rapport: Ökad barnadödlighet i Syrienläger

Allt fler barn dör i al-Hol-lägret i norra Syrien, enligt en ny rapport från hjälporganisationen International rescue committee (IRC). Enligt Rädda Barnen kan uppemot 70 svenska barn finnas i området..

Barometern - 1 timme sedan

Internt brev pekar ut FN som klimatbov

FN.s verksamheter orsakar lika mycket koldioxidutsläpp som ett mindre land. Nu kräver över 1 000 anställda inom organisationen att man ser över sina utsläpp och vill bland annat se neddragningar i lyxiga förmåner som flygresor i business class..

Barometern - 1 timme sedan

Undervattensdrönare ska säkra hummerbeståndet

Nu startar årets hummerfiske. På måndag morgon slängs tinorna i vattnet i jakten på havets svarta guld. Samtidigt sätter länsstyrelsen i Västra Götaland in undervattensdrönare i jakten efter kvarlämnade hummertinor som på lång sikt skulle kunna hota hela hummerbeståndet..

Barometern - 1 timme sedan

Therese Karlström och Michael HenellOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.