Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 15 September, 15:35

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 07:46

Uber säger upp över 400 medarbetareTaxiappsbolaget Uber drar ned på personalstyrkan och säger upp 435 anställda. I nedskärningarna inkluderas 170 personer från produktgruppen och 265 från ingenjörsteamet. Det här rapporterar Techcrunch. Nedskärningarna motsvarar 8 procent av bolagets totala arbetsstyrka men ska enligt uppgift inte påverka varken Uber Eats eller Freight. Ubers aktie var upp med nära 4 procent under tisdagen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Uber, Techcrunch, Uber Eats, Freight, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ubersäger upp över , 400, medarbetare
SVT - 18 sep 18 kl. 10:24

Danmark radios sparplan: 400 medarbetare får gå

Det danska public service-bolaget Danmarks radio skär ner sin verksamhet med 400 anställningar. Vidare lägger bolaget ner tre radiokanaler och skär ner från sex tv-kanaler till tre, uppger DR..

Dagens PS - 04 jul 19 kl. 09:58

Uber Eats expanderar – trots flera dödsfall

I dagens techbrief kan du läsa om en ny förundersökning mot tetchjättar i Storbritannien, ett avslöjande kring Facebooks AI-motor, samt dödsfallen hos Uber Eats i Mexiko. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Ny rapport: Samsung har fixat Galaxy Fold Efter problemen med den ”vikbara” telefonen funkar nu allt som det ska, och produkten är redo för återlansering på marknaden, hävdar Bloomberg News källa.

Kristianstadsbladet - 24 sep 12 kl. 17:17

Logica varslar 400

Logica kommer att varsla mellan 350 till 400 medarbetare i Sverige. Hur varslen kommer att drabba Bromölla och Kristianstad är ännu oklart. I Finland varslas dessutom 250 anställda.

DI - 31 aug 18 kl. 11:51

400 fler medarbetare i Ullared

Gekås i Ullared ska rekrytera 400 medarbetare, skriver branschsajten Market...

Sydsvenskan - 24 nov 14 kl. 08:57

Post Nord säger upp 400 i Danmark

Under dagen väntas Posten i Danmark säga upp omkring 400 medarbetare..

Trelleborgs Allehanda - 15 jan 18 kl. 15:25

Skåne: Migrationsverket varslar nästan 400 medarbetare

Migrationsverket ska gå från 1010 anställda i dag till 650 stycken i slutet av 2018. Det skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande. .

YLE - 28 mar 17 kl. 14:29

Taxiföretaget Uber slutar köra i Danmark efter ny taxilag

Taxiföretaget Uber upphör med sin verksamhet i Danmark på grund av nya regler för taxikörande. Verksamheten upphör om tre veckor den 18 april. Uber uppger sig inte ha några andra alternativ än att sluta köra - men hoppas ännu på en uppluckring av lagarna.

Dagens PS - 06 feb 19 kl. 14:03

Uber riktar fokus mot Mellanöstern

Uber har hållit samtal om att förvärva Careem som är den ledande taxiapptjänsten i Mellanöstern, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Diskussionerna har varit sporadiska men tydliggör ett intresse hos Uber för regionen. I senaste delårsrapporten pekade Uber på Mellanöstern och Indien som två ”högpotentiella marknader” vilka kan hjälpa det att nå en miljard användare.

Sydsvenskan - 13 apr 16 kl. 04:13

Uber skapar kaos i Buenos Aires

Taxibilar blockerade huvudgatorna i Argentinas huvudstad Buenos Aires och stoppade trafiken i protest mot att den omdiskuterade taxitjänsten Uber lanserade sin app i staden utan tillstånd."Ubers app kommer att finnas tillgänglig i Buenos Aires från och med klockan 16 lokal tid och kan laddas ner från Appstore", skrev det San Francisco-baserade företaget på Twitter.Uber har mötts av starka protester då många anser att det utsätter den traditionella taxinäringen för illegal konkurrens.

DN - 06 jun 17 kl. 21:36

Anonym källa: Sexkultur hos Uber följs av avskedanden

Uber har sparkat ett tjugotal medarbetare i samband med en intern utredning av rådande kultur på taxitjänstens huvudkontor i San Francisco i USA. Det ska bland annat handla om inslag av sexuella trakasserier..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:13

Så fel har Riksbanken haft i sina prognoser

I veckan kom Riksbankens räntebesked där räntebanan bibehölls. Det finns dock all anledning att inte fästa alltför stor tilltro till Riksbankens prognoser, skriver Investerardygnet. I diagrammet nedan framgår hur fel Riksbankens prognosmakare haft i sina bedömningar.

Dagens PS - I förrgår: 11:07

Kommunens parkerings-vinst: 170 miljoner kronor

Stockholms kommunala parkeringsbolag gick förra året med 170 miljoner kronor i vinst, men trots det så har antalet parkeringsplatser minskat drastiskt de senaste åren. Det rapporterar Dagens Industri. Stockholm Parkering heter bolaget som ansvarar för kommunens parkeringsplatser.

Dagens PS - I förrgår: 10:32

Ikea köper vindkraft för 1,45 miljarder kronor

Ikea har för 136 miljoner euro, motsvarande 1,45 miljarder kronor, köpt 80 procent i sju vindkraftsparker i Rumänien från Vestas. Det skriver Bloomberg News. Affären är gjord via Ingka Group och räknar in totalt 64 turbiner med en total kapacitet av 171 megawatt.

Dagens PS - I förrgår: 10:24

USA: Vi överväger obligationer på 100 år

USA kommer att sälja statsobligationer med en löptid på 50 år och om de visar sig framgångsrika överväga 100-års obligationer. Det uppgav finansminister Steve Mnuchin i en intervju med New York Times, via Reuters. Genom att sälja obligationer med extremt långa löptider kan regeringen minska riskerna kring statsskulden och fånga in låga räntor, sade Mnuchin.

Dagens PS - I förrgår: 10:22

Topplista: Pampigaste husen just nu

Det största huset är hela 1.000 kvadratmeter stort. Så hög är prislappen.

Dagens PS - I förrgår: 10:05

Google: Vår nya algoritm sållar bort ”fake news”

Dagens techbrief handlar om en linbana till månen, Microsofts event i oktober och Googles nya algoritm. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Forskare föreslår ”linbana” till månen En idé som kan kännas direkt tagen ur sci-fi-historier är den om en hiss till månen.

Dagens PS - I förrgår: 08:41

Di tipsar om glödhett aktieköp

Aktien bedöms av tidningen som ”köpvärd på egna meriter”, enligt analysen. Det är kontanthanteringsbolaget Loomis som hissas av affärstidningen, även om bolaget gjorde marknaden besviken på sin kapitalmarknadsdag med avsaknaden av nyheter. Kursen backade då 5 procent, framgår det, men vände sedan upp igen dagen därpå.

Dagens PS - I förrgår: 08:26

Stödjer du alkoholmonopolet?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol”, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till Ekot i Sveriges Radio.

Dagens PS - I förrgår: 08:16

Bjässens räddningspaket kan bli 1,1 Mdr pund

Resejätten Thomas Cook behöver ett utvidgat räddningspaket för att inte riskera insolvens denna månad. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Bolaget håller enligt uppgift på att diskutera med långivare om att höja räddningspaketets storlek till minst en miljard pund efter att initialt ha föreslagit 900 miljoner pund förra månaden.

Dagens PS - I förrgår: 08:22

Factset: Så blir H&M:s försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningsrapport för det tredje kvartalet. Väntad försäljning enligt Factsets konsensus med 15 analytikers estimat ligger på 62.003 miljoner kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.