VA > Ekonomi

Saturday, 21 September, 04:40

VA - 11 sep 19 kl. 07:39

Storbankens tidigare ledning kan ha mörkat penningtvättSwedbanks tidigare ledning kan ha manipulerat interna dokument rörande penningtvätt. .
Läs mer på VA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbankenstidigare , ledningkan ha , mörkat, penningtvätt
Dagens PS - 11 sep 19 kl. 07:42

EBM: Swedbank kan ha mörkat rapporter

Ordförande Göran Persson pressas nu i den misstänkta penningtvättshärvan. ”Jag håller det för osannolikt att Swedbank har råkat glömma just den här rapporten när man har skickat förteckningen till FI”, säger åklagare Thomas Langrot till SvD, som nu avslöjar att den svenska storbankens tidigare ledning kan ha manipulerat interna dokument om penningtvätt. Tidningen hänvisar till två av varandra oberoende källor och berättar att externa advokatrapporter dessutom inte tros vara äkta, enligt Ekobrottsmyndigheten misstankar.

Dagens PS - 30 apr 19 kl. 07:52

Vinstras för Nordea – miljardnota för penningtvätt

Storbankens vd Casper von Koskull har anledning att se bekymrad ut. Under årets första tre månader rasade Nordeas vinst med hela 36 procent jämfört med motsvarande period i fjol, och samtidigt tvingas banken göra en avsättning på drygt en miljard kronor relaterat till penningtvättsärenden. Det här rapporterar Omni Ekonomi på SvD och konstaterar att Nordeas intäkter backade med 11 procent i första kvartalet.

DI - 03 sep 18 kl. 22:22

Nya frågor väcks hos Danske Bank kring penningtvättskandal

Nya uppgifter visar att 30 miljarder dollar har flödat genom Danske Banks kritiserade filial i Estlad. Nu väcks frågor om en ny penningtvättskandal.  "Vi tar mycket seriöst på det här", säger storbankens ordförande Ole Andersen till Financial Times..

BT - 30 jun 14 kl. 11:35

SD-ledning kände till brott

Michael Rosenberg, kommunalråd för Sverigedemokraterna i Helsingborg och ordförande i valberedningen på riksplanet, har mörkat ett brottsligt förflutet, skriver Dagens Nyheter och Helsingborgs Dagblad. Partisekreterare Björn Söder hävdar dock att partiet kände till domarna och att allt gått rätt till. Rosenberg dömdes 1990 till två års fängelse för grov stöld och bedrägeri efter en serie inbrott.

Cornucopia - 15 mar 19 kl. 12:08

SVT Uppdrag Granskning: Swedbank och VD:n kände till 95 miljarder i misstänkt penningtvätt

Uppdrag Granskning presenterar nu ett hemligt internt dokument från Swedbank, som visar att banken och VD:n kände till 95 miljarder kronor i misstänkt penningtvätt redan i september.Veckochart Swedbank A-aktien.Swedbanks blockering av möjligheten att nå SVT:s tipssajt från banken verkar fungera sådär.

Dagens PS - 04 mar 19 kl. 07:14

Penningtvättshärvan oroar Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är en stor och viktig kund för Swedbank och nu har två chefer därifrån haft möte med bankens ledning. I torsdags träffade träffade Gustaf av Ugglas, ekonomi- och finanschef, och Anders Thorendal, finanschef för Svenska kyrkan, representanter för Swedbanks ledning med anledning av anklagelserna om penningtvätt i Baltium, skriver tidningen Dagen och hänvisar till Kyrkans tidning. Anders Thorendal uppger för Kyrkans tidning att Svenska kyrkan nu inväntar resultatet av externa utredning som Swedbank tillsatt.

Affärsvärlden - 02 maj 16 kl. 12:56

FCA: Allvarliga brister i storbankens arbete mot finansiell brottslighet

Deutsche Bank har allvarliga och systematiska brister i sina kontroller för penningtvätt, terroristfinansiering och sanktioner..

DI - 21 feb 19 kl. 12:02

Kreditmarknaden drar öronen åt sig – nu stiger storbankens kostnader

Efter onsdagens uppgifter om Swedbanks medverkan till penningtvätt i Baltikum stiger nu bankens upplåningskostnader. Räntemarknaden prisar in högre risk i bankens obligationer. .

Affärsvärlden - 12 apr 19 kl. 10:50

EY polisanmäls i penningtvättshärvan

Danske Banks revisor EY har polisanmälts av den danska näringslivsmyndigheten Erhvervsstyrelsen för brister i revisionen av den danska storbankens räkenskaper för 2014..

VA - 17 jul 19 kl. 09:03

Storbankens framtid: Intern utredning klar 2020

Swedbank inleder en intern utredning o m misstänkt penningtvätt inom Swedbank i Baltikum. .

Fler nyheter från VA

VA - 9 timmar sedan

Internet fyller 30 år – här är milstolparna vi minns

För 30 år sedan blev internet till. Här följer en historisk tidslinje över hur World Wide Web gick från ”fluga” till en fråga om demokrati. .

VA - 9 timmar sedan

Techentreprenören efter sonens död: ”Du måste bli lika bra på att boka in tid med barnen som att boka jobbmöten”

Ett Linkedininlägg från J.R. Storment som mitt under ett stormöte fick chockbeskedet att hans åttaårige tvillingson plötsligt avlidit har blivit viralt.

VA - 12 timmar sedan

Företagen som går från ord till handling för att stödja Gretas klimatstrejk

Dagens globala klimatstrejk, initierad av miljöaktivisten Greta Thunberg, har sporrat företag och organisationer världen över till nya idéer och lösningar för att visa sitt stöd. .

VA - 13 timmar sedan

PostNord använder AI när Kinapaketen kommer in

Med artificiell intelligens har PostNord förbättrat den automatiska sorteringen av inflödet från kinesiska e-handelssajter. De ser fortsatt stora möjligheter för teknologin inom andra områden för att effektivisera verksamheten. .

VA - 15 timmar sedan

McDonalds höjer utdelningen - för 44:e året i rad

McDonalds har höjt utdelningen varje år sedan bolaget började lämna utdelning 1976. .

VA - 14 timmar sedan

Kursdubbling på 2 dagar - energilagringsbolaget fortsätter tokrusa

 Saltx Technology stiger ytterligare 43 procent idag, igår 53 procent. .

VA - 15 timmar sedan

Analytiker ser saudisk ”överoptimism” till återuppbyggnad

Bristande transparens i den sudiska statsapparaten. Handlare och analytiker är skeptiska. .

VA - 17 timmar sedan

Ger batterier nytt liv – ”Jag ser ingen begränsning”

Nilar fyller på batterier med syrgas så att de får nytt liv gång på gång. Lansering sker i höst.  .

VA - 17 timmar sedan

100 000 eldrivna skåpbilar – så ska Bezos göra Amazon koldioxidneutralt till 2040

Lagom till FN-mötet Climate Action Summit i New York  och miljöaktivisten Greta Thunbergs storstrejk världen över har Amazon-grundaren Jeff Bezos gått ut med målet att internetbjässen ska vara koldioxidneutral 2040.  .

VA - 18 timmar sedan

Hon är Danske Banks nya vd i Sverige

Bankens nya vd heter Johanna Norberg. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.