Dagens PS > Ekonomi

Friday, 20 September, 18:37

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 07:42

EBM: Swedbank kan ha mörkat rapporterOrdförande Göran Persson pressas nu i den misstänkta penningtvättshärvan. ”Jag håller det för osannolikt att Swedbank har råkat glömma just den här rapporten när man har skickat förteckningen till FI”, säger åklagare Thomas Langrot till SvD, som nu avslöjar att den svenska storbankens tidigare ledning kan ha manipulerat interna dokument om penningtvätt. Tidningen hänvisar till två av varandra oberoende källor och berättar att externa advokatrapporter dessutom inte tros vara äkta, enligt Ekobrottsmyndigheten misstankar. Swedbanks styrelseordförande, den tidigare S-statsministern Göran Persson, och Anders Karlsson, nuvarande vd för Swedbank, fick enligt artikeln ett brev från EBM på tisdagen där åklagaren Thomas Langroth efterlyser det saknade dokumentet, som
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
EBM, Göran Persson, Swedbank, FI, Thomas Langrot, SvD, Ekobrottsmyndigheten, Anders Karlsson, Thomas Langroth, Finansinspektionen, Svenska Dagbladet, Langroth, Erling Grimstad, Swedbanks, Grimstadrapporterna, Grimstadrapporten, Unni Jerndal, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EBM, Swedbankkan ha , mörkat, rapporter
DI - 10 sep 19 kl. 13:20

EBM: Swedbank har sannolikt mörkat rapport om penningtvätt för FI

Swedbank kan ha försökt mörka en intern penningtvättsrapport för Finansinspektionen, FI..

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 07:37

Islossning för EBM i insidermålen

Antalet fällande domar om insiderbrott har ökat kraftigt, sedan Ekobrottsmyndigheten (EBM) vässat sin argumentation.Samtidigt ser antalet misstänkta fall av olaglig insiderhandel ut att slå nytt rekord i år.
När det gäller bekämpningen av insiderbrottsligheten har EBM en lång rad tunga år bakom sig.

TA - 22 aug 14 kl. 07:37

Islossning för EBM i insidermålen

Antalet fällande domar om insiderbrott har ökat kraftigt, sedan Ekobrottsmyndigheten (EBM) vässat sin argumentation.Samtidigt ser antalet misstänkta fall av olaglig insiderhandel ut att slå nytt rekord i år.
När det gäller bekämpningen av insiderbrottsligheten har EBM en lång rad tunga år bakom sig.

BT - 22 aug 14 kl. 07:37

Islossning för EBM i insidermålen

Antalet fällande domar om insiderbrott har ökat kraftigt, sedan Ekobrottsmyndigheten (EBM) vässat sin argumentation. Samtidigt ser antalet misstänkta fall av olaglig insiderhandel ut att slå nytt rekord i år.När det gäller bekämpningen av insiderbrottsligheten har EBM en lång rad tunga år bakom sig.

SR - 10 sep 19 kl. 20:10

EBM: Swedbank har mörkat rapport om penningtvätt

I ett skarpt formulerat brev till Swedbanks vd och styrelseordförande kräver Ekobrottsmyndigheten att banken lägger alla kort på bordet kring misstankarna om penningtvätt..

Realtid - 10 sep 19 kl. 14:15

Swedbank kan ha mörkat rapport om penningtvätt för FI

Swedbank kan enligt Ekobrottsmyndigheten (EBM) ha försökt mörka en intern penningtvättsrapport för Finansinspektionen (FI)..

Realtid - 12 apr 19 kl. 11:56

"EBM:s beslag kan vara i strid med lag – det är allvarligt"

Frågan om i vilka fall advokatsekretessen kan tillämpas har aktualiserats i samband med att Swedbank åberopade sekretess för rapporter som kan vara kurspåverkande. Fredagspanelen svarar idag på om Swedbanks hänvisning till advokatsekretessen är hållbar och om advokatsekretessen behöver stärkas..

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 13:36

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

  Rapporter tisdag 29/1: Billerud Korsnäs (kl 7.00)
Swedbank (kl 7.00)
HIQ (kl 7.

Dagens PS - 19 mar 19 kl. 08:26

På fredag presenterar Swedbank rapporten

Då offentliggör storbanken slutsatserna i den externa granskningen angående anklagelserna om penningtvätt. SVT:s Uppdrag granskning släppte bomben om att misstänkt penningtvätt förekommit i storskalig omfattning i Swedbanks baltiska verksamhet. Avslöjandet sändes i UG den 20 februari och Swedbank gav efteråt revisions- och konsultfirman EY uppdraget att gå till botten med anklagelserna.

Expressen - 14 feb 16 kl. 21:27

Sundström om kritiken: "Jag har inte mörkat"

När Anders Sundström, styrelseordförande i Swedbank, fick höra om den före detta vd:n Michael Wolfs värdepappersaffärer agerade han direkt. Men enligt honom själv fick han inte nämna anmälan förrän tre dagar senare. För DN berättar han nu att han inte förstår kritiken som riktas mot honom.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

Se upp! Buybacks funkar inte längre

Företag som annonserar så kallade buybacks får oftast en extra skjuts uppåt av investerare i samband med offentliggörandet. Då kan det vara läge att sälja. Med buybacks menar tillbakaköp av aktier.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Uppsägningarna ökar stort – industrin utsatt

Antalet uppsagda som sökt stöd hos Trygghetsfonden TSL under sommaren ökade med 17 procent jämfört med ifjol.  ”Vi ser ett klart högre inflöde nu”, säger TSL:s vd Caroline Söder, till Svenska Dagbladet. Totalt har 750 personer sökt stöd under det första halvåret 2019.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Här bor du kungligt – om du har råd

Startpriset för den pampiga gården är 40 miljoner kronor. Det här får du. Björkviks gård på Värmdölandet ligger bara cirka fyra mil från Stockholm.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Danske bank utser ny Sverigechef

Danske Bank har rekryterat Johanna Norberg till ny vd för Danske Banks verksamhet i Sverige. Hon efterträder Berit Behring som nyligen utsågs till Head of Wealth Management i Danske Bank och som ny medlem i koncernledningen. Johanna Norberg tillträder sin nya tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Jyske Bank-kunder får minusränta i december

Från 1 december i år kommer kunder med mer än 750.000 danska kronor på sitt konto i Jyske Bank att åka på en negativ ränta om -0,75 procent. Det skriver banken på sin hemsida.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Vaping-sjukan i USA: Sju dödsfall rapporterade

Antalet personer som har insjuknat genom vaping eller rökning av e-cigaretter har ökat dramatiskt i USA, rapporterar CNBC. Enligt landets hälsomyndighet, CDC, har siffran ökat till 530 personer jämfört med 380 från i förra veckan. Samtidigt har sju dödsfall rapporterats in.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Medarbetare begår självmord på Facebooks campus

I dagens techbrief kan du läsa om nya iOS 13, renoveringen av Apples ikoniska butik i New York och ett tragiskt dödsfall på Facebooks campus i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag släpps nya iOS 13 – här är alla nyheter The Verge har hårdtestat den nya versionen av det populära operativsystemet.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Resebjässen gör sista desperat försök

Resejätten Thomas Cook håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under, rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Diskussionerna avser en försäljning av bolagets flyg- och tourverksamhet i Norden som ett desperat sätt att få in pengar. Förhandlingarna förs med private equity-bolaget Triton Partners.

Dagens PS - 10 timmar sedan

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kommer charterresorna dö ut?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.