GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 21 September, 17:11

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 16:59

Därför är regeringsförklaringen allt och ingetRegeringens politik är ett hopkok av lite av varje och det säger mycket om tillståndet i svensk politik..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför är regeringsförklaringenallt och , inget
Cornucopia - 10 sep 19 kl. 15:12

Regeringsförklaringen: Nej till Nato borta - Ann Linde ny utrikesminister

I statsminister Stefan Löfven (S) regeringsförklaring vid riksdagens öppnande hade tidigare formulering om att Sverige inte ska gå med i Nato strukits, och istället ska försvarssamarbeten fördjupas och den transatlantiska länken värnas. Ser man redan effekterna av att Margot Wallström avgått som utrikesminister?
Ann Linde (S), ny utrikesminister.

Regeringen - 17 sep 13 kl. 10:11

Regeringsförklaringen vid riksmötets öppnande

Idag klockan 14.00 kommer statsminister Fredrik Reinfeldt att läsa upp regeringsförklaringen i samband med riksmötets öppnande. Se riksmötets öpnnande direkt på riksdagens webbplats Statsrådsberedningen, 17 september 2013.

SR - 17 sep 13 kl. 13:51

Reinfeldt kritisk till oppositionen i regeringsförklaringen

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar oppositionen i den kommande regeringsförklaringen, som Ekot redan nu har läst..

Världen Idag - 06 okt 14 kl. 00:00

SEA: Saknar religionsfrihet i regeringsförklaringen

– Religionsfriheten är en allt mer utmanad del av rättigheterna runt om i världen, säger Jacob Rudolfsson, biträdande generalsekreterare i Svenska evangeliska alliansen.– Vi hade hoppats att religionsfrihet skulle vara en viktig del i regeringsförklaringen, säger han och nämner oroligheterna i Syrien, Irak och norra Nigeria.– Här får man hoppas att den tillträdande utrikesministern lyfter fram detta i kommande utrikesdeklaration.

SR - 27 maj 15 kl. 14:08

Drottning Elisabeth läste upp regeringsförklaringen

I Storbritannien inleddes i dag den nya regeringsperioden för David Camerons konservativa majoritetsregering. Traditionsenligt läste drottning Elisabeth upp regeringsförklaringen. Den innehöll bland annat en folkomröstning om Storbritanniens medlemskap i EU.

Expressen - 21 jun 17 kl. 14:10

Dramatik när drottning Elizabeth läste upp regeringsförklaringen

LONDON. För 64:e gången läste drottning Elizabeth upp den brittiska regeringsförklaringen.Ett tal som framför allt präglades av brexit och Storbritanniens utträde ur EU..

DN - 21 jan 19 kl. 16:05

Åkesson om regeringsförklaringen: ”Massa fula ord”

Partiledaren Jimmie Åkesson (SD) känner sig utpekad i den nya regeringsförklaringen.  – Det står inte rakt ut, det är en massa fula ord, men det handlar om oss, säger han. .

Nyteknik - 22 jan 19 kl. 15:55

Vart tog digitaliseringen vägen i regeringsförklaringen?

DEBATT. Ordet ”digitalisering” förekommer inte enda gång i regeringsförklaringen. Om Sverige ska placera sig i digitaliseringens framkant krävs mer, inte minst åtgärder mot kompetensbristen, skriver Anne Marie Fransson på IT Telekomföretagen..

SVT - 10 sep 19 kl. 15:53

Regeringsförklaringen: Här är den i korthet

I dag öppnade riksdagen och Stefan Löfven läste upp regeringsförklaringen. Mer pengar till pensionärer, en stor satsning på sjukvården och ett Sverige utan utsläpp av växthusgaser senast år 2045, var några av de löften som statsministern gav..

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 10:14

Analys: Regeringsförklaringen långt från V:s krav

På fredagsmorgonen läste statsminister Stefan Löfven upp sin regeringsförklaring och presenterade sina ministrar. Vad var det viktigaste?
Kanske att Löfven så uttalat vädjade om samarbete över blockgränsen.

Nyhetskanalen - 18 sep 12 kl. 14:38

Regeringsförklaringen: 1,5 miljarder till rättsväsendet

Statsminister Fredrik Reinfeldt inledde sin regeringsförklaring med att beskriva en föränderlig värld med nya stormakter och ny teknik och nya ekonomiska strukturer som växer fram.-Datorkraft som tidigare krävde hela rum bär vi nu omkring i fickan, sade Reinfeldt.Europa har svårt att hävda sig i denna tid, framhöll han och påpekade att den ekonomiska krisen nu går på sitt femte år.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Athena Farrokhzad: "Makt kommer med ansvar"

Poeten om Marx, uppväxten i Göteborg och varför rollen som provokatör inte intresserar henne..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Nytt korruptionsåtal för Kirchner

Argentinas tidigare president Cristina Kirchner kommer för en fjärde gång få gå upp i domstol, anklagad för korruption..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Fortsatt många fall av TBE

TBE har på senare år fått allt större spridning i landet, och sommaren 2019 är inget undantag. Totalt rapporterades 214 fall av smittan, en av de högsta noteringarna hittills..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Sverige på tvärs mot kvinnlig chefstrend

Kvinnorna på ledande poster i svenska storbolag blir färre och bryter en långvarig trend. Dessutom går Sverige på tvärs med flera andra länder..

GöteborgsPosten - Igår: 17:01

Första skolan i Göteborg som helt skippar kött

Rektorn: "En del elever påstår att de orkar sämre"..

GöteborgsPosten - Igår: 17:10

Börsen slår rekord trots svacka

Trots en global konjunkturnedgång, geopolitisk oro i Mellanöstern, handelskrig mellan USA och Kina och risken för brexit utan utträdesavtal kretsar Stockholmsbörsen sedan några dagar på historiska rekordnivåer..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Misstänkt föremål kunde "orsaka skada"

Ett misstänkt farligt föremål som hittades utanför en fastighet på Amiralsgatan i centrala Malmö ledde till stora avspärrningar och trafikstörningar under fredagsförmiddagen..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Tysk storsatsning på miljöåtgärder

Tysklands regering samlas kring en bred klimatsatsning..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Politikernas resa granskas efter anmälningar

Partiledarna Ulf Kristersson (M), Ebba Busch Thor (KD) och Nyamko Sabuni (L) har rest till Israel. Nu ska särskilda åklagarkammaren granska resorna, rapporterar.

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Storslaget men tråkigt i rymden

Karoline Eriksson applåderar ambitionen att göra barnfilm som gräver djupare än det genomsnittliga, men tycker att Ensamma i rymden är något långsam..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.