PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 12:22

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 07:12

Swedbank kan ha manipulerat dokument om penningtvättEnligt tidningens uppgiftslämnare är Thomas Langrot, chefsåklagare på EBM, i det här läget inte övertygad om äktheten i de så kallade Grimstad-rapporterna som lämnats till EBM och Finansinspektionen (FI). Dagens industri rapporterade tidigare under tisdagen, med hänvisning till ett brev som EBM har skrivit till Swedbank, att banken kan ha försökt mörka en intern penningtvättsrapport för FI. En tidigare okänd rapport saknas i den förteckning över handlingar som Swedbank har redovisat för Fi, uppgav Ekobrottsmyndigheten i brevet.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Thomas Langrot, EBM, Grimstad, Finansinspektionen, Swedbank, FI, Fi, Ekobrottsmyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbankkan ha , manipulerat, dokumentom , penningtvätt
DI - 10 sep 19 kl. 18:22

Uppgifter: Swedbank misstänks ha manipulerat dokument

Enligt uppgifter till SvD Näringsliv ska Swedbanks tidigare ledning ha manipulerat interna dokument rörande….

Cornucopia - 20 feb 19 kl. 16:53

Slakt i Swedbank efter rysk penningtvätt

Sveriges största bank, Swedbank, har nu dragits in i Danske Banks massiva penningtvätt av ryska pengar. Bill Bowder, mannen som fått igenom Magnitsky-lagstiftning i många länder, sade sig ha bevis som styrkte SVT:s Uppdrag Gransknings avslöjande att Swedbank bistått med penningtvätt av 40 miljarder kronor. Bolagets aktie totalslaktades under dagen.

Expressen - 2 timmar sedan

Swedbank erkänner penningtvätt – banken lägger sig platt

Swedbanks styrelse med Göran Persson som ordförande lägger sig platt.Styrelsen har tvingats ge klartecken för polisen att förhöra den norske toppadvokaten Erling Grimstad. Samtidigt erkänner banken brister när det gäller att stoppa penningtvätt.

Realtid - 4 timmar sedan

Swedbank erkänner penningtvättsbrister

Swedbank har svarat tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland och erkänner att det funnits brister i bankens arbete..

SVT - 06 mar 19 kl. 20:09

Finansman polisanmäler Swedbank för penningtvätt

OBS! EMBARGO TILL MIDNATT! Finansmannen Bill Browder har lämnat in en polisanmälan riktad mot Swedbank om penningtvätt.

DI - 04 feb 19 kl. 22:38

Fi utreder på nytt SEB och Swedbank för penningtvätt

SEB och Swedbank kommer åter att granskas av Finansinspektionen för terrorfinansiering och penningtvätt. .

DI - 27 feb 19 kl. 19:53

Uppgifter: FI kände till bolag som misstänks ha använt Swedbank för penningtvätt

Redan 2017 informerades Finansinspektionens ledning om oklarheter kring det ryska kolbolaget Carbo One som pekas ut i penningtvättsanklagelserna mot Swedbank. Det rapporterar Svenska Dagbladet..

Sydsvenskan - 07 mar 19 kl. 00:54

Browder anmäler Swedbank för penningtvätt

Visselblåsaren Bill Browder anmäler Swedbank till Ekobrottsmyndigheten, Åklagarmyndigheten och Rikskriminalpolisen, det skriver Dagens industri. Detta sker parallellt med SVT:s avslöjande som pekar på bankens inblandning misstänkt penningtvätt. Bill Bro.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 19 kl. 00:54

Browder anmäler Swedbank för penningtvätt

Visselblåsaren Bill Browder anmäler Swedbank till Ekobrottsmyndigheten, Åklagarmyndigheten och Rikskriminalpolisen, det skriver Dagens industri. Detta sker parallellt med SVT:s avslöjande som pekar på bankens inblandning misstänkt penningtvätt. Bill Bro.

Blekinge Läns tidning - 07 mar 19 kl. 00:54

Browder anmäler Swedbank för penningtvätt

Visselblåsaren Bill Browder anmäler Swedbank till Ekobrottsmyndigheten, Åklagarmyndigheten och Rikskriminalpolisen, det skriver Dagens industri. Detta sker parallellt med SVT:s avslöjande som pekar på bankens inblandning misstänkt penningtvätt.(TT).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Trading Direkt: Bolagen att äga när det stormar


I den tekniska analysen fokuserar Tobbe Rosén på defensiva bolag som kan vara bra att kika närmare på under stormigare tider. Dessutom gästas vi av Nyhetsbyrån Direkts utlandsreporter Joakim Rönning för att prata om högaktuella oljan, vad är det egentligen som händer i Saudiarabien? Bolag som nämns utöver tekniska analyser: Swedish Match, Soltech, Midsummer, Husqvarna Tobbe Roséns tekniska analyser: DAX, S&P 500, OMXS30, GBP/SEK, Koppar, Olja (Brent), Guld, Sektorer (långsiktigt, kortsiktigt), Holmen, ICA, Hufvudstaden, Tele 2, AAK, AstraZeneca Tittarönskemål: Attendo, Axichem, Diamyd Medical, DNO, Kindred, Lundin Mining, Lundin Petroleum, Midway, Sivers IMA, SJR in Scandinava, Skistar, Soltech Energy, Stillfront, Swedencare  .

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Analys: Utrymme för prishöjningar i telekombranschen

Som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare höjer banken sina rekommendationer och riktkurser för de båda svenska teleoperatörerna. Telia uppgraderas till behåll från tidigare sälj, och riktkursen justeras upp till 42 kronor (37:30) mot bakgrund av tillväxttrend med goda utsikter till sekventiell förbättring. Men även om värderingen verkar låg i dagsläget jämfört med sektorn, menar Berenberg att aktien fortfarande är mer riskfylld än det ser ut med tanke på bolagets relativt höga skuldsättning.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

SEB: Oljepriset kan stiga ännu mer efter attackerna

Vi har levt länge nu med ett överflöd och ständigt växande produktion av amerikansk skifferolja. Det gör det svårt att ändra på marknadens syn att det finns mer än gott om olja, skriver SEB. Men den nuvarande avkylningen av den ekonomiska tillväxten i världen har en klart dämpande effekt på oljemarknaden, inte minst på sentimentet.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Grafguruns aktietips: Köpsignal i läkemedelsbolaget

Det handlar om SOBI vars aktie gått som en jojo under det senaste året. Den senaste toppen var i slutet av juli varefter aktien fallit drygt 30 procent fram till botten i förra veckan. ”Under förra veckan bildade SOBI en så kallad 1/1-stapel eller en svansformation för uppgång och denna typ av formation representerar en psykologisk omsvängning från pessimism eller utbud till en mer positiv syn och en ökning av efterfrågan”, skriver Johnny Torssell.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Circle K höjer bensinpriset med ytterligare 40 öre

Så sent som i går höjde Circle K med 15 öre litern men i dag höjs alltså priset ytterligare.  En liter 95-oktanig bensin kostar nu 15,93 kr medan en liter diesel kostar 16,68 kr.  Övriga bensinbolag väntas följa efter.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Husqvarna sätter nya finansiella mål

Ett av de nya målen är att ha en årlig nettoomsättningstillväxt på 4-5 procent, som definieras som 2 procentenheter över marknadstillväxten (historiskt 2-3 procent). Detta kan jämföras med tidigare mål 3-5 procent där Husqvarnas ambition var att växa 1-2 procentenheter mer än marknaden. Vidare är det finansiella målet att ha en rörelsemarginal över 10 procent.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är tisdagens färska aktierekommendationer

RBC Capital Markets inleder bevakning av bussbolaget Nobina med betyget outperform. Riktkursen sätts till 70 kr. Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från behåll.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Vinstvarning från Projektengagemang – vd lämnar

Vidare meddelar bolaget att vd Per Hedebäck har sagt upp sig och meddelat styrelsen att han kommer att lämna bolaget för annat uppdrag. Projektengagemangs styrelseordförande, Per-Arne Gustavsson, har av styrelsen utsetts till tillförordnad vd från och med i dag den 17 september. ”Per Hedebäck kommer att stå till bolagets förfogande under hösten.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Pictet: Globala aktier oattraktiva

Det är i den schweiziska oberoende kapitalförvaltaren Pictet Asset Managements månadsbarometer för september som Luca Paolini konstaterar att aktiemarknaderna i framför allt USA och Schweiz är fortsatt dyra. – Den fortsatta handelstvisten mellan USA och Kina, i kombination med osäkerheten som omgärdar brexit, gör att Pictet behåller sin underviktposition för globala aktier. Amerikanska aktier är särskilt oattraktiva, trots att jämförelseindexet S&P 500 ligger några få procentenheter från sitt högsta värde någonsin, men lågkonjunkturindikatorerna i USA blinkar rött, säger Luca Paolini.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Kinnevik vill sälja storpost i Zalando

Det handlar om 13,13 miljoner befintliga aktier i Zalando som erbjuds till institutionella investerare. Det motsvarar 5,2 procent av Zalando och utgör 16,7 procent av Kinneviks totala aktieägande i Zalando..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.