Nyteknik > Teknik

Sunday, 22 September, 05:36

Nyteknik - 11 sep 19 kl. 07:00

”Ny lagstiftning krävs för hållbar utvinning av kritiska metaller”DEBATT. Utvinningen av kritiska metaller och mineral från alunskiffer kräver både ny teknik och ny lagstiftning, skriver tre ledamöter av Kungliga Vetenskapsakademien..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Kungliga Vetenskapsakademien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lagstiftning, krävsför , hållbar, utvinningav , kritiska, metaller
Supermiljöbloggen - 28 mar 19 kl. 12:05

Västpapua klubbar igenom historisk miljölagstiftning

Regeringen i provinsen Västpapua klubbade förra veckan igenom en lagstiftning som gör den till Indonesiens, och världens, första ”conservation province”. Detta betyder att regeringen går i garanti för att all framtida ekonomisk aktivitet och utveckling i regionen kommer vara hållbar. Förutom att förenkla för hållbar ekonomisk tillväxt och säkra rättigheter för ursprungsbefolkningar innefattar lagstiftningen också skyddande av regionens landbaserade och marina ekosystem.

Regeringen - 27 apr 18 kl. 16:27

En modern lagstiftning för en hållbar terrängkörning

En särskild utredare ska se över lagstiftningen för terrängkörning och lämna de författningsförslag och förslag i övrigt som behövs för att skapa en modern lagstiftning för en hållbar terrängkörning..

Barometern - 13 jul 13 kl. 11:19

Kalmar län behöver en hållbar utveckling

Sista arbetsveckan före semestern och vårt län visar sig från sin bästa sida. Sol, värme och en besöksnäring som går på högvarv. Det känns lite lyxigt att ha tid över på arbetet och reflektera över mina 1,5 år som landshövding.

YLE - 25 jan 16 kl. 16:29

Lagstiftning löser inte arbetsmarknadsproblemen

Den finländska arbetsmarknaden står inför stora utmaningar i takt med att digitaliseringen och automationen tilltar. Utan klara visioner för hur vi långsiktigt hanterar utvecklingen, kommer vi inte att klara oss, visar två färska rapporter från millenniefonden Sitra. Samtidigt som arbetsmarknad och politik blandas ihop allt mer, har perspektivet bantats ner till att fokusera på enbart de mest akuta frågorna.

Supermiljöbloggen - 16 nov 13 kl. 14:30

Jakop Dalunde, Fores: Sverige kan visa vägen för hållbar utveckling

När man diskuterar större samhällsförändringar så är det vanligt att starka protester hörs från de väletablerade aktörer som har mycket att förlora på denna förändring. De aktörer och intressen som däremot skulle vinna på förändringen är ofta inte lika välorganiserade  - eller så är de inte ens etablerade ännu. Det är exempelvis lätt för kolindustrin att tala om de jobb som försvinner när priset på utsläpp höjs, men de gröna företag som kan växa fram i dess ställe har svårare att göra sin röst hörd.

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 15 kl. 09:46

FI ska utreda hållbar finansbransch

Finansinspektionen får i uppdrag att utreda hur finansbranschen kan bidra till ett mer hållbart samhälle. Myndigheten ska bland annat utreda hur kunskap och information om hållbarhetsaspekter kan ökas inom finanssektorn, skriver Dagens Industri. Målet är att få till en attitydförändring som minskar investeringar i fossiltunga bolag.

SvD - 24 nov 16 kl. 21:14

Kinberg Batra: ”Vi hade en ohållbar politik”

Statsminister Stefan Löfven (S) ger inga besked om hur den rödgröna migrationspolitiken ska se ut efter valet 2018. Han vill först ha en ny EU-lagstiftning om asylpolitiken på plats..

BT - 06 feb 19 kl. 04:00

Situationen i Borås förskolor är ohållbar

Vi behöver en lagstiftning som reglerar max antal barn, för det här är ohållbart, skriver Förskollärare i Borås stad..

VA - 19 jun 19 kl. 14:46

”Sverige är definitivt ingen förebild vad gäller hållbar produktion”

I sin nya bok pekar Parul Sharma , som snart blir ny chef för Greenpeace Sverige, på vad avsaknad av lagstiftning och åtgärdsplaner får för konsekvenser för arbetsvillkor och miljö utanför Sveriges gränser.  .

SVT Debatt - 24 aug 13 kl. 05:14

Gruvbolagens rovdrift visar att Sverige behöver ny minerallag

GRUVEXPLOATERING Över hela Lappland pågår jakten på nya gruvfyndigheter att exploatera, och såväl renskötsel som turistnäring hotas. Gruvbolag ska inte kunna riva upp djupa sår i Sveriges landskap och försvinna med vinsten utomlands ? men Alliansen låter dem hållas.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 22 timmar sedan

”Apple Arcade är tjänsten som mobilspelen alltid förtjänat”

Apple Arcade är fantastiskt. Det är tveksamt om vi någonsin fått så här mycket kvalitet för så lite pengar, skriver Ny Tekniks Peter Ottsjö..

Nyteknik - Igår: 15:06

Volvochefen: Självkörande bilar mer utmanande än vi trodde

Autonoma bilar kommer, men tekniken är inte riktigt där än. Volvochefen Håkan Samuelsson avslöjar i en intervju att bolaget har underskattat hur svårt det är att få till självkörande fordon..

Nyteknik - Igår: 13:31

Svenska Ctek: "Ska bli ledande på laddning av elfordon"

Efter köpet av Chargestorm öppnar Ctek ett forsknings- och utvecklingscenter i Norrköping. Med den nya anläggningen ska bolaget bli ledande inom laddning av hybrid- och elbilar.    .

Nyteknik - Igår: 12:57

Google storsatsar på svensk vindkraft

Internetjätten Google storsatsar på vindkraftsanläggningar i Örnsköldsvik och Ragunda..

Nyteknik - Igår: 13:03

Bugatti släpper elbil för barn – till ”fyndpris”

En ny Bugatti för "endast" 300 000 kr. Under sitt 110-årsjubileum släppte lyxbilsmärket en eldriven variant av Type II avsedd för barn. Blir du sugen?

Nyteknik - Igår: 11:42

Daimler slutar utveckla förbränningsmotorer

En era kan snart vara förbi, snabbare än väntat. Nu meddelar även fordonstillverkaren Daimler att de slutar utveckla förbränningsmotorer för att fokusera på elektriska drivlinor..

Nyteknik - Igår: 11:07

Google köper 1,6 GW förnybar el

It-jätten Google har tecknat nya avtal om köp av totalt 1,6 GW förnybar el. ”Vårt största köp av förnybar energi någonsin”, säger bolaget..

Nyteknik - Igår: 11:19

Världens största havsvindpark byggs i Nordsjön

Norska Equinor ska tillsammans med flera andra storföretag bygga världens hittills största vindkraftpark till havs..

Nyteknik - Igår: 09:45

Uppgifter: Jordartsmetaller återvinns inte

Trots att brytningen av sällsynta jordartsmetaller på en del håll i världen innebär stora miljöproblem återvinns och återanvänds i princip inget alls av metallerna, enligt en granskning av Ekot i Sveriges Radio..

Nyteknik - Igår: 09:28

Massiva neutronstjärnan kan lära forskarna om det okända

Neutronstjärnans diameter är bara 24 kilometer, men massan är mer än dubbelt så stor som vår sol. Det innebär att den balanserar på gränsen till att krossa sig själv till ett svart hål..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.