SR > Nyheter

Friday, 20 September, 18:44

SR - 11 sep 19 kl. 06:00

Rapport: Digitalisering utmanar bankernaDigitaliseringen har hittills sänkt kostnaderna för de svenska bankerna. Men i en ny rapport målas den digitala utvecklingen mer upp som en utmaning för bankerna..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Digitalisering, utmanar, bankerna
Realtid - 11 sep 19 kl. 08:58

Bankföreningen: Digitalisering utmanar bankerna

Den digitala utvecklingen innebär en utmaning för bankerna i och med “open banking”, enligt en rapport som Svenska Bankföreningen beställt..

Mobil - 06 okt 14 kl. 14:06

Nya aktörer utmanar bankerna

Tillväxten för mobila betalningar accelererar och tar en allt större del av e-handelskakan enligt ny rapport..

SR - 12 okt 14 kl. 16:56

Mobila betalningar utmanar bankerna

Sedlar och mynt blir allt ovanligare i handeln - och allt fler betalar nu med sin mobiltelefon. För bankerna kan den här utvecklingen vara ett hot eftersom kontakten med kunderna försvagas. Det säger Krister Rydmark som är specialist på betalningar..

Realtid - 06 nov 17 kl. 09:07

Lendifys P2P-utlåning växer: "Vi utmanar bankerna"

Utlåningen via P2P-bolaget Lendifys plattform ökade med cirka tre procent till 175 miljoner kronor under räkenskapsårets andra kvartal, jämfört med det föregående. Totalt har bolaget nu förmedlat en halv miljard kronor sedan starten 2014. "Vi börjar att bli en allvarlig utmanare till bankerna", menar bolagets IR-chef Erika Eliasson..

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 11:54

Uppstickare utmanar bankerna: ”Har stagnerat”

En uppstickare till Bank-id har börjat växa sig större och gör bättre ifrån sig. Konkurrenten Freja e-id klarade sig bättre i sju av nio kategorier i en studie gjord av it-konsultbolaget Consid. Bank-id vann endast inom kategorin räckvidd och i kategorin säkerhet blev det oavgjort.

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

SEB bästa banken inom digitalisering

Telekombolagen är bäst på digitalisering medan bankerna ligger fortsatt efter. Bäst av bankerna är SEB. Det visar en studie från management- och it-konsultbolaget Bearingpoint..

DI - 31 jan 14 kl. 09:21

Izettle utmanar storbankerna

Betalbolaget Izettle utmanar bankerna med ett nytt betalsystem för butiker, caféer och restauranger. Tidigare har Izettles mobila kortdosor främst använts av ambulerande försäljare..

Realtid - 16 jun 17 kl. 07:00

IT-expert: Tech-jättar pressar bankerna

Konkurrensen hårdnar i finanssektorn – och techbolag som Alibaba, Venmo och Paypal utmanar bankerna. Många unga konsumenter – som vant sig vid smarta app-tjänster – blir dessutom allt kräsnare. Det menar IT-experten Manasee Dash på på IT-bolaget VMware.

DI - 10 sep 17 kl. 20:07

Digitalisering utmanar välmående sektor

OSLO/TROMSÖ. Den norska tjänstesektorn är ett draglok för landets tillväxt. Men branschen står inför en stor utmaning..

E24 - 24 maj 12 kl. 12:53

?Vi utmanar bankerna?

Generaldirektören: ?De tjänar dubbelt så mycket på bolån som på annan verksamhet.?.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Kanon från skeppsvraket Kronan har bärgats

Idag togs en kanon från regalskeppet Kronan i land i Karlskrona.Dykningarna vid vrakplatsen utanför Öland har pågått sedan 1981.Men det görs fortfarande viktiga fynd..

SR - 1 timme sedan

Globala strejker för klimatet

Under fredagen hölls återigen global strejk för klimatet. Det är den tredje världsomspännande klimatmanifestationen som arrangerats under det gångna året..

SR - 45 minuter sedan

Åklagare utreder politiker efter festresa

Efter att tre borgerliga partiledare åkt till festarrangören Micael Bindefelds uppmärksammade 60-årsfirande i Israel, så ska åklagare nu undersöka om det har begåtts något mutbrott, rapporterar Aftonbladet..

SR - 2 timmar sedan

Gängsamtal: Ingen överenskommelse i dag

Inte heller efter dagens möte, det tredje i raden, om åtgärder mot gängkriminaliteten lyckades partierna komma överens..

SR - 4 timmar sedan

Tyskland kraftsamlar kring klimatet

I många delar av världen hålls idag stora demonstrationer för krafttag mot klimatförändringarna. I Tyskland sammanfaller det med att landets regering tillkännager ett omfattande klimatpaket..

SR - 3 timmar sedan

Google storsatsar på datahallar i Europa

Google ska investera motsvarande drygt 30 miljarder kronor i datahallar i Europa under två år. Det sa Googles VD Sundar Pichai på en presskonferens under förmiddagen i Helsingfors..

SR - 4 timmar sedan

Ny rekordnivå för Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen och flera andra börser har idag nått en ny rekordnivå..

SR - 5 timmar sedan

Gigantiska vindkraftplaner planeras i Nordsjön

Det finns långt gångna planer på att, i Nordsjön, bygga världens största vindkraftpark till havs. Totalt är det en satsning på över 100 miljarder kronor..

SR - 5 timmar sedan

Kommissionären: Återvinn mer sällsynta jordartsmetaller

Enligt Ekots granskning finns det stora miljöproblem med brytningen av sällsynta jordartsmetaller. Ändå återvinns väldigt lite. Det är extremt viktigt att Europa återvinner mer sällsynta jordartsmetaller från skrotad elektronik och bilar.

SR - 5 timmar sedan

Sverige går med i europeiskt försvarssamarbete

Sverige går i dag med i det franskledda försvarssamarbetet European Intervention Initiative. Det kommer, enligt försvarsminister Peter Hultqvist,  stärka det svenska försvaret.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.