Expressen > Kultur

Wednesday, 18 September, 00:07

Expressen - 11 sep 19 kl. 06:30

Museer ska inte betala marknadshyraSvenska museers verksamhet hotas av höga marknadsanpassade hyror.Frilansjournalisten Carolina Sundell kritiserar en gammal reform med digra konsekvenser..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Carolina Sundell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Museerska inte , betala, marknadshyra
SVT - 19 dec 16 kl. 12:04

Stigande hyror hotar museer

Bör statliga museer betala marknadshyror till fastighetsverket? Frågan har diskuterats länge, och har aktualiserats med turerna kring de ekonomiskt pressade Statens museer för världskultur. Kulturnyheterna har pratat höga hyror med Världskulturmuseernas chef Ann Follin..

Ekonomistas - 19 mar 15 kl. 11:29

Marknadshyra och bostadsbubbla i Stockholms innerstad

Den 16 mars fanns det 25 lägenheter inom Stockholms tullar att hyra tills vidare för privatpersoner hos förmedlingsföretaget Bostad Direkt. Den genomsnittliga hyran per kvm och år var 3 154 kronor. Av dessa lägenheter hyrdes 15 ut omöblerade för 3 023 kronor per kvm och år.

YA - 5 minuter sedan

2008 omhändertogs katterna – nu döms ägaren att betala 40 000 kronor

2008 omhändertogs flera katter då det bedömdes att de for illa. Nu, drygt elva år senare, döms ägaren att betala polisen för de kostnader de hade i samband med omhändertagande och inackordering..

YLE - 27 nov 16 kl. 12:09

Drömmen om Guggenheim - vi listar tre stängda museer och de strandade planerna

Under årens lopp har Guggenheim försökt utvidga från New York och Venedig i 15 olika projekt. Av de här är Guggenheim Bilbao idag det enda som tar emot besökare. Helsingfors tar på onsdag för andra gången ställning till om staden behöver ett Guggenheim-museum.

YLE - 27 nov 16 kl. 12:09

Drömmen om Guggenheim - tre stängda museer och många strandade planer

Under årens lopp har Guggenheim i 15 olika projekt försökt utvidga sin museiverksamheten utöver museerna i New York och Venedig. Av de 15 projekten är Guggenheim Bilbao i dag det enda som tar emot besökare. Helsingfors tar på onsdag för andra gången ställning till om staden behöver ett Guggenheimmuseum.

BT - 25 jul 11 kl. 17:03

USA:s budgetkris kan stänga museer

Medan politikerna i USA fortsatte bråka om budgeten sjönk börserna runt om i världen. Ingen lösning är i sikte och tiden tickar mot finansiellt kaos.
USA:s politiker har en vecka på sig att få ordning på budgeten.

YLE - 19 feb 16 kl. 13:10

Kåhre: Konstnärer lever i misär, museer förväntar sig gratisjobb

Konstnärer i huvudstadsregionen blir ofta utan ersättning eller går till och med ekonomiskt back då de ställer ut. Det förargar den prisbelönta bildkonstnären Markus Kåhre. För många konstnärer skulle ett par tusen euro räcka för att slutföra ett projekt.

Expressen - 12 dec 18 kl. 19:28

Slut med fri entré till statliga museer

Från årsskiftet kommer vuxna återigen att behöva betala för att gå på statliga museer.Satsningen finns nämligen inte med i M+KD-budgeten. – Det är olyckligt med en fråga som skiftar så här vart fjärde år, säger Mats Persson, på Sveriges museer till SVT Nyheter.

Cornucopia - 09 okt 13 kl. 15:28

Officerstidningen: Marknadshyra införs för förbanden

I dagens nummer av Officerstidningen konstateras att ensamutredaren Ingemar Skogö föreslår för regeringen att åtta garnisoners fastigheter ska tas bort från Försvarsmaktens ägo och bolagiseras. Marknadshyror ska därefter tas ut, utan att några ytterligare medel anslås. (Pressmeddelande)

De berörda fastigheterna gäller främst armén, inklusive Försvarsmedicinskt Centrum, FöMedC, på Käringberget i Göteborg.

GöteborgsPosten - 18 jul 18 kl. 15:02

Marknadshyra saknar stöd hos väljare i alla block

Centerpartiet vill inte tala om de verkliga effekterna av den politik som de går till val på. Att mörka vad en vill är en taktik som blir vanligare från politiker som vill se marknadshyror. Det är inte konstigt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Alf Svensson kallade Ebba Busch Thor för ett naturbarn

I det nya avsnittet av Lunch med Montelius pratar Gunilla Brodrej med Martina Montelius om den före detta KD-ledaren Alf Svenssons värderingar och debattören och författaren Kajsa Ekis Ekmans vägval när det gäller stil..

Expressen - 4 timmar sedan

Rapporten om barns läsning ger mig panik

Mattias Fyrenius blir rädd för vilka konsekvenser ungas drastiskt minskade läsande kommer leda till..

Expressen - 7 timmar sedan

Expressen-medarbetare får P O Enquists pris

Expressen-medarbetaren Amanda Svensson utsågs häromdagen till det här årets mottagare av P O Enquists pris, som delas ut till ”en yngre författare på väg ut i Europa”. Priset innebär skrivro för författaren som är aktuell med romanen ”Ett system så magnifikt att det bländar”. .

Expressen - 9 timmar sedan

Kvällspostens förra kulturchef Stephan Linnér har avlidit

Stephan Linnér är död. Kulturchefen, skriftställaren, den sanne humanisten firade sin 70-årsdag i våras. Han dog i sviterna av en infektion, men har de senaste åren kämpat mot en tilltagande demenssjukdom..

Expressen - 11 timmar sedan

”SVT:s jobb är inte att sälja böcker”

Beslutet att skrota boktipsen med Ingalill Mosander i ”Gokväll” utlöste en folkstorm.
SVT:s Eva Beckman och förläggaren Daniel Sandström möttes i Kultur-Expressen för ett samtal om litteraturens ställning i rutan.– Tv är inte det bästa mediet för just kritik.

Expressen - 17 timmar sedan

Barnlöshetens skräck i Folkessons nya roman

Tove Folkessons skriver om att leva och leva vidare.Sara Abdollahi läser en autofiktiv roman med många spår..

Expressen - 17 timmar sedan

Deras ilska gör mig fluffig i bröstet

I tv-serien ”Succession” gestaltas en familj där man bryr sig tillräckligt mycket om varandra för att våga bråka. Anna Björklund har en idé om konfliktens betydelser. .

Expressen - 17 timmar sedan

Moderna museet har tappat bort leklusten

Vad händer när konst som skulle vidröras och användas, blir dyrgripar på museer omgivna av varningsskyltar?Valerie Kyeyune Backström ser en utställning som tappar bort Atsuko Tanakas (1932-2005) lekfulla espri..

Expressen - Igår: 11:26

Jag gråter över mig själv – inte Greta

I dag tar Greta Thunberg emot Amnestys högsta utmärkelse Ambassador of conscience i Washington D.C.Daniel Sjölin ser hur man som vuxen använder hennes personlighet som projektionsduk för ideal.

Expressen - Igår: 10:55

USA kan ta reda på allt om vem som helst

Sedan visselblåsaren Edward Snowden avslöjade den amerikanska statens massövervakning har han levt i rysk exil. Per Wirtén läser en lojal patriots försvarstalsmemoarer. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.