SVT Debatt > Opinion

Friday, 20 September, 11:36

SVT Debatt - 11 sep 19 kl. 06:30

”Glöm inte männen som drabbas av utmattning”Stressen i samhället ökar och främst bland unga tjejer. – Det måste vi fortsätta prata om. Men vi behöver också uppmärksamma männen som insjuknar, säger poddaren Alexander Eriksson i debattinlägget ovan..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Alexander Eriksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glöminte , männensom , drabbasav , utmattning
Expressen - 21 sep 15 kl. 12:19

Männen drabbas hårdare än kvinnorna

Regeringens förslag att trappa av jobbskatteavdraget kommer att påverka män mer än kvinnor. Störst smäll tar män i gruppen 45–54 år..

YLE - 11 jun 15 kl. 12:31

Männen skär ner, kvinnorna betalar

Regeringens sparåtgärder får hård kritik av tiotals professorer, som anser att nedskärningarna kommer att drabba kvinnor omänskligt hårt. - På många fronter kommer jämställdheten att gå tillbaka om regeringsprogrammet genomförs utan att man beaktar de här aspekterna. Läget är alarmerande, säger Niklas Bruun, professor i handelsrätt vid Hanken.

Barometern - 01 feb 16 kl. 06:00

Kvinnor drabbas hårdast av stress i Oskarshamn

Är du kvinna, har ett arbete och bor i Oskarshamns kommun? Då löper du en mycket hög risk att drabbas av utmattning och stress..

Posh24 - 06 feb 14 kl. 15:32

Demi Lovato stöttar vännen Selena Gomez efter rehabvistelsen!

I dag avslöjades det att Selena Gomez, 21, spendera två veckor i januari på en rehabklinik, för att ta itu med sin utmattning efter ett tufft 2013. Nu stöttar vännen Demi Lovato, 21, henne på Twitter.

"Bara svaga lever i förnekelse.

BT - 03 dec 12 kl. 13:47

Nu drabbas tjänstemännen av krisen

För fyra år sedan slog krisen främst mot industriarbetarna. Nu är det tjänstemännens tur. Men akademikernas kompetens övervinner konjunkturläget.

YLE - Igår: 07:12

CKP till Lännen Media: Försvarsmaktens ex-kommendör misstänks för tjänstebrott

Den före detta kommendören för försvarsmakten, Jarmo Lindberg, är misstänkt för tjänstebrott i samband med den omtalade frivilliga repetitionsövningen i Lemmenjoki i Enare 22–24 september 2017, skriver tidningsgruppen Lännen Media..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Här är brevet där politikerna sågar tjänstemännen

Ordföranden och vice ordföranden i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden saknar förtroende för stora delar utbildningsförvaltningen. De menar att tjänstemännen inte respekterar fattade politiska beslut. Här är hela brevet där toppolitikerna avsäger sig sina uppdrag.

YLE - 25 jun 14 kl. 15:06

Många bankanställda på gränsen till utmattning

Stressen är stor hos många bankanställda. Orsaken är de ständiga nedskärningarna och omställningarna. Både på Danske Bank och OP-Pohjola beskriver huvudförtroendemännen atmosfären på arbetsplatserna som ansträngd..

Nyteknik - 30 dec 14 kl. 12:48

Larm: Män sjukare av utmattning

Antalet fall av stressjuka har fördubblats på bara två år. Ökningen sker bland både män och kvinnor. ”Männen som kommer hit är oftare sjukare än kvinnorna”, säger docent Aleksander Perski på Stressmottagningen vid Karolinska institutet..

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 13 kl. 15:39

Fler yngre drabbas av stroke

Risken för att drabbas av stroke redan mellan 35 och 44 års ålder har ökat kraftigt sedan mitten av 1990-talet. Däremot minskar hjärt-kärlsjukdomarna och vi lever allt längre, enligt Folkhälsoinstitutets och Socialstyrelsens årliga rapport om folkhälsan. För kvinnor mellan 35 och 44 år har risken för stroke ökat med 21 procent och för männen i samma ålder med 15..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 30 minuter sedan

Två debattörer – med vitt skilda åsikter om regnbågsflaggan

Ska kommuner flagga med regnbågsflaggan eller inte? Journalisten Aleksa Lundberg och Samtidens chefredaktör Dick Erixon tycker helt olika i frågan..

SVT Debatt - 1 timme sedan

”Ska elever få ledigt för att klimatstrejka?”

”Om elever tillåts strejka för klimatet så måste man också kunna svara på frågan hur man hanterar dylika framtida önskemål om ledighet. En grupp elever kan hävda att en strejk mot folkmord, rasism, kärnkraft, ja vad som helst är angeläget. Kommer de rektorer som beviljar ledighet för klimatstrejk att bevilja även dessa ledigheter?

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”Det var inte så vi trodde fjällturen skulle sluta”

Allt fler väljer att besöka de svenska fjällen och det medför också mer nedskräpning. Christian Stjärnereds vandring i Storlien slutade med att han och hans sällskap fick bära ner 20 kilo skräp från fjället. – Så här gör man inte, säger han..

SVT Debatt - 15 timmar sedan

Grannarna om Södra teatern: ”Fönstren skallrar och barnen har hörselkåpor”

Är grannarna gnällspikar som dödar Stockholms nattliv? Sedan 2017 pågår striden om Södra teaterns musikscener. Att hitta personer som försvarar musiken är inte svår, men när Opinion live pratar med boende i området är det svårare: – Jag blir bara sedd som en gnällspik, fast jag inte är emot musik.

SVT Debatt - Igår: 08:52

”Ät svenskt kött med gott samvete”

Huruvida det är okej att äta kött på grund av klimatetpåverkan debatteras flitigt. – Allt vi äter påverkar klimatet och omgivningen vi befinner oss i. Det spelar ingen roll vad du väljer att äta, säger Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen..

SVT Debatt - Igår: 12:48

”Höstbudgeten – ett hopkok av fyra partiers politiska löften”

”Ett önskemål vi kan ha om budgeten är det fanns en tanke på landets bästa och framför allt pengar till reformer som löser problemen!”, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 09:00

”Dags för ett nationellt avhopparprogram för kriminella”

Jag har i stort sett besökt varenda svenskt fängelse och många institutioner för barn. Det har aldrig hänt att någon påtalat för mig att de sitter där för att någon ingripit för tidigt och för tydligt. Tvärtom, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 19:28

”Näthat ger samma konsekvenser som traditionell mobbning”

Offer för nätmobbning får samma psykosomatiska konsekvenser som de som utsätts för traditionell mobbning. Forskning visar att det inte finns några hälsomässiga skillnader mellan att bli utsatt för nätmobbning och traditionell mobbning, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 14:19

”Vi har sedan länge arbetat med nya regler för elsparkcyklar”

”Stockholms stad har redan sedan förra hösten haft mycket tät dialog med både stadens jurister, elsparkcykelbolagen och med Polisen. Den typ av möten som Jan Valeskog efterfrågar i sin replik har alltså ägt rum för länge sedan”, skriver debattören..

SVT Debatt - 17 sep 19 kl. 09:33

”Straffrabatten fungerar – men inte för gängkriminella”

”Ett borttagande av ungdomsreduktionen skulle påverka samtliga unga som döms, inte bara de som ingår i gängen. Kriminalvården har beräknat att en sådan lagändring skulle kosta cirka 1 miljard. Per år!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.