YLE > Finland

Friday, 20 September, 22:13

YLE - 11 sep 19 kl. 06:38

Skoldagen fortsätter med träningar i Tolkis i Borgå: ”Alla vinner på det här samarbetet”Tolkis bollklubbs nya giv är att skarva på skoldagen med innebandyträningar. Träningarna blir lugnare och effektivare efter skolan, säger tränaren..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tolkis, Borgå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skoldagenfortsätter med , träningari , Tolkisi , BorgåAlla , vinner på det här samarbetet
YLE - 14 aug 17 kl. 16:43

Besvärligt inför skolstart vid Kvarnbackens skola i Borgå

Orden dålig tajming beskriver kanske bäst situationen. Gatuarbeten har lagom inför skolstart stängt av Andersbergsgatan invid Kvarnbackens skola i Borgå. Kvarnbackens skolas rektor Anne Smolander har inte informerats om gatuarbetet av Borgå stad.

YLE - 30 okt 16 kl. 19:50

I kyla och hetta - tusentals elever tillbringar skoldagen i exil

Barackskola är lösningen på många håll i Svenskfinland när skolan har blivit för farlig att vistas i. Tusentals skolbarn utsätts dagligen för dålig inomhusluft och många kommuner sölar med beslut om hur problemen ska åtgärdas. På skolgården vid Sirkkala skola i Åbo är det trångt om saligheten.

YLE - 18 sep 14 kl. 10:50

Skramlande sparbössor i Borgå

Idag inleds Röda Korsets årligen största penninginsamling - Hungerdagen. I Borgå skramlade två damer ur olika generation med sparbössorna på torsdag förmiddag för att fånga förbipasserande. Trög start Leena Hyttinen konstaterar att insamlingen kommit lite trögt igång och att det är nästan enbart slantar som människor droppar ner i sparbössan.

YLE - 11 sep 19 kl. 15:32

Den misshandlade rektorn i Borgå: ”Vi fortsätter bearbeta händelsen i skolan i morgon”

Den dramatiska skoldagen i Pääskytien koulu fick sin början några minuter före klockan nio på morgonen, då några elever sökte upp rektor Kimmo Sirén..

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

YLE - 13 apr 16 kl. 04:12

Skolelever ska hoppa omkring - annars dör de

Dagens barn förväntas leva fem år kortare än sina föräldrar. Det är troligen den första generationen någonsin där medellivslängden kommer att sjunka. Orsaken är att barnen sitter stilla allt mer, samtidigt som de rör på sig allt mindre.

YLE - 13 apr 16 kl. 04:12

Skolelever ska hoppa omkring för att leva längre

Dagens barn förväntas leva fem år kortare än sina föräldrar. Det är troligen den första generationen någonsin där medellivslängden kommer att sjunka. Orsaken är att barnen sitter stilla allt mer, samtidigt som de rör på sig allt mindre.

YLE - 25 mar 14 kl. 16:10

Ishockey lockade norrman till Finland

Ishockeyn i Norge växer och därför söker sig allt fler unga talanger utomlands för att spela. Möjligheterna att lyckas och gå vidare lockade också den norske juniorlandslagskeepern Fredrik Grønstrand som i somras skrev på ett kontrakt för Helsingforsklubben Jokerit. I somras flyttade Fredrik Grønstrand ensam till Helsingfors för att spela ishockey och samtidigt gå i skola i Brändö gymnasium.

YLE - 03 okt 15 kl. 17:05

VIFK-målvakt provspelar för Chelsea

16-årige William Rosenlöf kommer att provspela för Premier League-klubben Chelsea i en vecka. Rosenlöf har debuterat i U16-landslaget under hösten. Klubben meddelade om provspelet i ett pressmeddelande.

Skånskan - 05 jul 18 kl. 14:00

MFF-akademin sparkar igång

SVALÖV Lagom till skolstarten i augusti drar Linåkerskolan igång samarbetet med allsvenska Malmö FF.
Klubbens akademi har kommit till Svalöv och totalt är 25 elever antagna.– Vi är mycket nöjda.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Tjäreborgs moderbolag Thomas Cook på konkursens brant – förhandlar om tilläggsfinansiering

Bolaget har tampats med ekonomiska svårigheter redan länge, och förhandlar nu om en nödfinansiering om 220 miljoner euro med huvudägarna..

YLE - 4 timmar sedan

Raseborg tackar nej till kalhyggesfritt skogsbruk - “Den praktiska insynen saknas hos dem som talar för det”

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att inte förorda förbud mot kalhyggen. Raseborgs skogsbruksingenjör säger att tillväxten större i traditionellt skötta skogar..

YLE - 8 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning – så fördelades rösterna

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. EU-kommissionären Katainen valdes på fredagen av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 8 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 5 timmar sedan

Arbete utan lön eller grundläggande rättigheter - det här är vardag för många personer med intellektuell funktionsnedsättning

Många personer med intellektuell funktionsnedsättning jobbar för en minimal eller rentav utan ersättning. Det här eftersom jobbet räknas som social verksamhet. På FDUV vill man se en förändring..

YLE - 7 timmar sedan

Beväringar ska tränas med internationellt förbjudna kemiska vapen som senapsgas och sarin – "Som armén tränar, strider den"

Hittills har Finland endast övat skarpt med kemiska vapen utomlands, men från och med nästa år kommer beväringar vid Björneborgs brigad i Säkylä att hantera riktig senapsgas och sarin..

YLE - 7 timmar sedan

För ett år sedan utfördes en spektakulär myndighetsräd mot ryskägda villor i den åboländska skärgården – det var början på slutet för mytomspunna Airiston Helmi

Då dagen gryr i Åboland lördagen den 22 september 2018 blåser det fortfarande kraftigt ute i skärgården. I många hem inleds morgonen med att inspektera stormskadorna från natten innan. Samma morgon genomför en 400 man stark insatsstyrka sammansatt av olika myndigheter en spektakulär räd mot flera fastigheter i skärgården..

YLE - 7 timmar sedan

Rapport: Spola det gamla skolnätet i Raseborg - tänk i nya banor och bygg moderna servicecentrum i stället

En pinfärsk konsultrapport lovar enorma besparingar om Raseborg vågar tänka om. Staden borde slopa sitt föråldrade och överdimensionerade servicenät med många och gamla stora skolhus..

YLE - 8 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman i tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 8 timmar sedan

Forskare: Greenwashing och råvaror bakom Googles investering - hallen i Fredrikshamn är en fabrik med väldigt få anställda

Google investerar i Fredrikshamn på grund av tillgången på kylvatten, konstaterar forskaren Julia Velkova som har specialiserat sig på datahallar. Logistik och tillgången på energi är viktig, men allra viktigast är att kunna kyla ner servrarna. Finland är en råvaruleverantör för Google, anser hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.