SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 18 September, 05:20

SmålandsPosten - 11 sep 19 kl. 06:27

Politiker vill få politiker att välja grönt - tummen ned från CVänsterpartiet vill att det ska bli norm för Växjö kommuns politiker och tjänstemän att äta vegetariskt. Men C gör tummen ned..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikervill , , politikeratt , välja, grönt, tummen, ned, från C
Jönköpingsnytt - 04 nov 12 kl. 16:25

Så skulle Jönköpings politiker välja i USA-valet

På tisdag, den 6 november avgörs kampen om de amerikanska väljarna. Kommer republikanernas Mitt Romney att bli USA:s nya president eller kommer demokraternas Barack Obama sitta kvar? Jnytt har frågat några av Jönköpings politiker om vilken presidentkandidat som passar jönköpingsborna bäst..

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 15 kl. 04:00

Mäktiga politiker utan makt över polisen

Att vara politiker är att utöva makt. Men det finns områden dit lokala och regionala politikers makt inte når. Polisverksamheten är ett sådant.

Kristianstadsbladet - 03 maj 13 kl. 09:00

Han vill sälja köttet utan mellanhänder

Foto: Peter Åklundh
Att få konsumenter att välja svenskt kvalitetskött är något Palle Sehlin från Färlöv drar en lans för. Han vänder sig mot de extrema vinster som handeln gör när kunder kan få kött minst lika billigt direkt från bönderna. Men de församlade producenterna, en politiker och företrädare för LRF var inte eniga om lägesbeskrivningen och lösningarna.

YLE - 05 maj 17 kl. 13:07

Riksdagens läkare: Bra att politiker vågar tala om hur de mår

Det är bra att politiker i ledande ställning vågar tala om hur de mår, säger riksdagens ansvariga företagsläkare Anita Pienimäki. Enligt Pienimäki håller många beslutsfattare inne med sitt illamående i rädsla för att stämplas i offentligheten. Under sina 18 år som företagsläkare i riksdagen har Anita Pienimäki märkt av den stora förändring som riksdagsarbetet genomgått.

Nyheter 24 - 06 jul 12 kl. 08:11

Tomas Tobé - Sveriges sexigaste politiker


Moderaten tycker att talen under Almedalsveckan innehåller väl många floskler och dissar politiker som bara vill debattera för sakens skull, trots att man egentligen är överens. Tomas Tobé är en glad kille, i alla fall på bild. Moderaternas skolpolitiske talesperson är nog bäst av alla politiker att bränna av ett leende så fort en kamera kommer i närheten.

YLE - 10 apr 17 kl. 21:19

Ytterjeppobarnen får välja skola - om de själva betalar resorna

Riksväg 8 utgör vattendelare för var Ytterjeppobarnen ska gå i skola när byskolan stängs. Sju barn får inte välja den skola de vill, om de inte själva betalar skjutsen. - Det här är ogeneröst och det hör inte hemma i en stad med en slogan som "Småstad som bäst", säger Bo Kronqvist (SFP).

DI - 09 aug 14 kl. 10:21

Politikerna du ska följa på Instagram

De flesta partier lägger mer pengar av valbudgeten på digitala kampanjer än någonsin. Men många politiker drar själva ett strå till stacken genom att vara aktiva i sociala medier. Di.

YLE - 27 mar 17 kl. 12:21

Forskare: Snygga politiker kan få mer röster

Högerpolitiker anses vara mer attraktiva än kollegerna på vänsterkanten. Professor Jan-Erik Lönnqvist önskar att väljare ska syna kandidaterna djupare. Enligt forskning kring valbeteende i Finland, USA, Australien och inom EU anser väljare att konservativa högerpolitiker är snyggare än liberala vänsterpolitiker.

Politologerna - 25 okt 18 kl. 07:30

Vad händer med väljarnas missnöje när politiker faktiskt lyckas göra saker bättre?

Det här är ett gästinlägg av Björn Rönnerstrand och Maria Oskarson, verksamma vid SOM-institutet och Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet. *** Välfärdsstatens kärnområden är medelpunkt för den svenska politiska debatten. I VALU-undersökningen i samband med valet 2018 placerade väljarna sjukvården, skola och utbildning samt social välfärd i topp bland valets viktigaste frågor.

YLE - 30 nov 15 kl. 16:09

Marianne Lydén: Svårt att lita på politiker

Det blir svårt att lita på politiker som presenterar åsikter som fakta, det säger den rutinerade politiska reportern Marianne Lydén. Enligt henne borde regeringen ha ändrat sin strategi för länge sedan. Samtidigt som stormen Gorm blåser in över landet är också regeringen i blåsväder.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Födelsedag

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Lina har gott om energi

Lina Loftenius har arbetat som resande säljare med stor framgång i hela sin yrkeskarriär. Dessutom driver hon pool- och spabads-butik med sin man. Nyligen fyllde Lina 40 år och funderar på att ge sig in i politiken.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Dyra droppar står tjuven dyrt

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Avvaktande trender på Asiens börser

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Humberto närmar sig Bermuda

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Saudiarabien: Vi har bevis

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Måndag igen med S

Filmen Måndag hela veckan med Bill Murray och Andie MacDowell är romantisk komedi med snart trettio år på nacken. Ändå är det precis den man kommer att tänka på när finansminister Magdalena Andersson (S) och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) presenterar höstbudgetens satsningar inom jobbpolitiken..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Svårt sjuk pojke nekades ambulans

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Aktiemiljonär bluffade till sig bidrag

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Vulkanutbrott bakom lila solnedgångar

Det var en rysk vulkan som låg bakom de spektakulära solnedgångar som syntes på flera håll i världen i somras. Skådespelet fascinerade, eftersom himlen på sina håll blev alldeles lila..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.