YLE > Finland

Monday, 16 September, 18:37

YLE - 11 sep 19 kl. 06:24

HS: Posten kan sänka lönerna för 8 000 anställda - statsminister Rinne säger att lösningen kan vara en engångsersättning för de drabbadePosten kan komma att sänka lönen för mer än tio gånger fler än de 700 anställda som det hittills har varit tal om..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rinne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HS Postenkan , sänka, lönernaför 8 , 000, anställda, statsminister Rinne säger att lösningen kan vara en engångsersättning för de drabbade
YLE - 03 sep 19 kl. 16:47

Statsminister Antti Rinne kritiserar Posten: Ledningens löner har stigit chockartat mycket

Rinne vill diskutera hur stora löneskillnaderna ska få vara mellan olika arbetsuppgifter inom samma företag. Postens planer på att sänka lönerna för 700 arbetstagare samtidigt som ledningen åtnjuter höga löner är en rättvisefråga enligt statsministern..

YLE - 27 apr 17 kl. 04:51

Morgonkollen: Ingen strejk i skärgårdstrafiken, nya ministrar utses i dag, Trump vill sänka skatter dramatiskt

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Det blir ingen strejk i skärgårdstrafiken. Parterna i konflikten godkände riksförlikningsman Minna Helles medlingsbud vid tvåtiden i natt.

Dagens PS - 03 maj 17 kl. 10:55

Nytt datorvirus kan kosta dig 25.000 kronor

TV4 Nyheterna har träffat Susanne Westerlund som nyligen drabbades av ett virus i sin dator på jobbet. Datorn var låst och kunde inte användas och snart trillade ett betalningskrav på 25.000 kronor in i posten.

News55 - 22 nov 17 kl. 11:03

Experten tipsar: Tio saker att tänka på inför pensionen

I takt med att befolkningen blir allt äldre kommer även antalet pensionärer i landet att öka avsevärt de kommande decennierna. Pensionsexperten Kristina Kamp hjälper till med förberedelserna inför den livslånga semestern, något som Göteborgs Posten var först med att skriva om. 10 tips som tryggar pensionen: Hela arbetslivet påverkar “Tänk på pensionen tidigt, det lönar sig.

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 09:11

Transport måste räta på ryggen

Foto: Yves Logghe
Lastbilschaufförer blir av med jobbet. För snart två veckor sedan gick Transportledet i Hässleholm i konkurs. 220 anställdas försörjning är hotad.

YLE - 27 nov 15 kl. 12:23

Fredagssnackarna: köp invånarskap i Porkala stad

De som bor i Porkala stad kunde vara aktieägare i staden, tycker fredagssnackaren Kenneth Lindholm. Kerstin Ståhlberg vill å sin sida minska på byråkratin för att skapa en bättre stad. Tre affärsmän vill grunda Porkala stad.

YLE - 13 nov 15 kl. 08:20

Postanställda: Vi kommer aldrig förlåta ledningen

På fredag morgon sätter sig parterna i postkonflikten igen kring riksförlikningsmannens bord. Förhoppningarna om att man ska kunna komma överens är ändå inte höga. Det är frågan om en konflikt om lön och arbetsvillkor mellan Postens ledning och de anställda.

Sydsvenskan - 04 feb 16 kl. 08:11

Nöjespark hjälper ensamkommande

En grupp ensamkommande ungdomar har tagit sig vidare i rekryteringsprocessen för sommarjobb på Liseberg. Detta efter en specialintroduktion på nöjesparken, uppger Göteborgs-Posten.— För att de ska kunna vara med i arbetskonkurrensen har vi velat ge dem den hjälp som andra ungdomar får hemma och ett första möte med arbetsvärlden.

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 16 kl. 08:11

Nöjespark hjälper ensamkommande

En grupp ensamkommande ungdomar har tagit sig vidare i rekryteringsprocessen för sommarjobb på Liseberg. Detta efter en specialintroduktion på nöjesparken, uppger Göteborgs-Posten.— För att de ska kunna vara med i arbetskonkurrensen har vi velat ge dem den hjälp som andra ungdomar får hemma och ett första möte med arbetsvärlden.

YLE - 21 maj 16 kl. 12:17

Finländska företag behöver mer mod
Finländska företag behöver mer mod De medelstora företagen kan vara i nyckelposition för att få Finland på fötter, men de är för försiktiga. Många har valt att ta tag i problemet. Helkama är ett företag som gjort det.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Raseborg skjuter upp sitt fullmäktigemöte - sammanträder bara för att konstatera att mötet flyttas framåt

Raseborgs stadsfullmäktige skjuter upp måndagens (16.9) möte eftersom posten inte levererat mötesmaterialet till alla ledamöter i tid. Men mötet kan inte skjutas fram förrän politikerna befinner sig på mötesplatsen i Ekenäs..

YLE - 2 timmar sedan

Ungdomsverkstaden Troja stängs trots att unga från hela Svenskfinland får stöd där

Troja har hjälpt svenskspråkiga personer i behov av socialt, fysiskt och psykiskt stöd, men ekonomiskt har Troja gått på minus under alla år..

YLE - 3 timmar sedan

På Kroken i Helsingfors stänger efter mindre än ett år

Fisk- och skaldjursrestaurangen På Kroken Helsinki i Helsingfors meddelar på sin Facebooksida att de avslutar sin verksamhet..

YLE - 7 timmar sedan

Janina Berman är årets Kulturåbobo

Skådespelaren Janina Berman har utsetts till årets Kulturåbobo 2019 av Åbosamfundet. Hon uppmärksammas ett eget minnesträd i Samppalinnaparken..

YLE - 3 timmar sedan

CKP söker efter person som var i Tammerfors strandtunnel under biljakten i Borgåfallet

Polisen ber personen som körde bilen vara i kontakt..

YLE - 4 timmar sedan

Svenska Yle lanserar Nyhetspodden: “För dig som är intresserad av nyheter men har ont om tid”

Nu kan du lyssna på Finlands första dagliga nyhetspodd. På tio minuter får du en snabb och begriplig fördjupning i dagens största nyhetshändelse..

YLE - 4 timmar sedan

Talman Matti Vanhanen hjärtopererad: "Allt gick bra"

Riksdagens talman Matti Vanhanen (C) berättar att hjärtoperationen förra veckan gick bra och att tillfrisknandet går framåt..

YLE - 13 timmar sedan

Åbo stad positiv till ett svenskspråkigt social- och hälsovårdscentrum vid Åbolands sjukhus

Åbo stad ställer sig positivt till ett förslag om att Åbolands sjukhus i framtiden också skulle erbjuda basvård på svenska. Initiativet har presenterats av Göran Honga, som är tf direktör för sjukvårdsdistriktet..

YLE - 5 timmar sedan

Costa Smeralda försenas - första gången någonsin som Meyer Turku-varvet skjutit på en överlåtelse

Kryssningsfartyget Costa Smeralda kommer inte att vara klart i oktober som planerat. Åbovarvet skjuter på överlåtelsen med en månad..

YLE - 5 timmar sedan

Fem saker att hålla koll på under regeringens budgetförhandlingar

Regeringens budgetförhandlingar äger rum på Ständerhuset i Helsingfors på tisdag och onsdag. Regeringen Rinne sätts på prov i en situation där den måste fördela pengar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.