Alingsås tidning > Nyheter

Saturday, 21 September, 19:14

Alingsås tidning - 11 sep 19 kl. 05:30

Fängelse för sexuellt övergreppEn äldre man döms för att begått sexuella övergrepp mot en minderårig flicka i Alingsås. Mannen döms till fängelse i 1 år och 3 månader.
Under slutet av juli greps en äldre man i Alingsås efter misstankar om att han gjort flera sexuella närmanden mot en minderårig flicka, vilken han har en nära relation till. När mannen ställdes inför rätta för en tid sedan nekade han till brott och menade att inga av de påstådda händelserna har inträffat. När tingsrätten nu meddelar dom i ärendet konstaterar de att den minderåriga flickan har lämnat trovärdiga uppgifter, vilka bedöms ha ett ”mycket högt bevisvärde”.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Alingsås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängelseför , sexuellt, övergrepp
Skånskan - 19 jul 18 kl. 11:35

Man döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn

sjöbo En 35-årig Sjöboman döms för grovt sexuellt övergrepp mot ett litet barn och tio fall av sexuellt ofredande mot en tonårsflicka.
Straffet blev fängelse i ett år och fyra månader.Den tidigare ostraffade 35-åringen, som häktades i mars i år, ska enligt åtalet ha börjat med de sexuella övergreppen mot ett litet barn i september 2016, vid tillfällen då han har passat barnet.

Uppsalanyheter.se - 17 nov 15 kl. 04:19

62-årig man döms för sexuellt övergrepp på treåring

En 62-årig man från Enköping dömdes i fredags vid Uppsala Tingsrätt till 1 år och 8 månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp på ett treårigt barn.En 62-årig man från Enköping dömdes i fredags vid Uppsala Tingsrätt till 1 år och 8 månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp på ett treårigt barn.   Händelsen har enligt åtalet utspelat sig under en helg i september i år när mannen suttit barnvakt.

Skånskan - 28 mar 19 kl. 16:53

Sexuellt övergrepp mot lillasyster

Malmö En 18-årig man har dömts till en månads fängelse och skyddstillsyn för sexuellt övergrepp på barn.
Han ska även betala ett skadestånd på 30 000 kronor.Gärningsmannen har på olika sett sexuellt förgripit sig på den vid tillfället åttaåriga systern.

ÖstersundsPosten - 05 dec 17 kl. 09:18

Man i länet döms till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn

För en dryg vecka sedan dömdes en man i 40-årsåldern från länet till fängelse i 1 år och 2 månader för sexuellt övergrepp mot barn och försök till sexuellt övergrepp mot barn..

Länstidningen i Jämtland - 05 dec 17 kl. 09:18

Man i länet döms till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn

För en dryg vecka sedan dömdes en man i 40-årsåldern från länet till fängelse i 1 år och 2 månader för sexuellt övergrepp mot barn och försök till sexuellt övergrepp mot barn..

Skånskan - 23 jan 19 kl. 14:03

Sex månaders fängelse efter sexuellt övergrepp

LANDSKRONA/SVALÖV Sex månaders fängelse döms en Landskronabo till sedan han utsatt en sjuårig pojke för sexuellt övergrepp.Det var i april ifjol som incidenten inträffade och de båda träffades på en buss och tågstation i Svalövs kommun, när mannen var på väg hem från sitt arbete och pojken från skolan.
Enligt pojken har den 35-årige mannen gjort sig skyldig till sexuella handlingar, men även visat snuskbilder i sin mobil.

Skånskan - 10 maj 19 kl. 13:17

Utsatte flicka för sexuellt övergrepp

landskrona En 31-årig man döms till fyra månaders fängelse för att ha utsatt ett barn för sexuellt övergrepp.Övergreppet ägde rum i en bostad i Landskrona för ett par år sedan. Mannen förde in sin hand innanför trosorna på en flicka som vid tillfället var under tio år gammal.

Länstidningen i Jämtland - 21 mar 16 kl. 11:29

Äldre man döms för sexuellt övergrepp mot barn

År 2014 dömdes mannen till fem års fängelse för våldtäkt mot barn, grovt sexuellt utnyttjande av underårig, sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt övergrepp mot barn. Brotten var begångna mot släktingar till mannen mellan 2003 till 2008..

YA - 09 aug 18 kl. 16:16

Överklagar dom om grovt sexuellt övergrepp mot barn

Tingsrätten dömde mannen till 16 månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn samt sexuellt ofredande. Nu har mannen överklagat till hovrätten, som han vill ska avvakta datum för förhandling i väntan på att ny bevisning kan inkluderas i förundersökningen. .

Skånskan - 11 aug 18 kl. 18:00

Överklagar dom om sexuellt övergrepp

Sjöbo Den man i 35-årsåldern som dömdes för grovt sexuellt övergrepp mot barn samt sexuellt ofredande av en tonårsflicka vid Ystad tingsrätt i juli har nu överklagat domen till hovrätten.Mannen anser att han är oskyldig och vill att hovrätten ska ta upp ärendet för prövning. Han önskar dock att datum för förhandling inte fastställs än då ny bevisning kan läggas fram.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 9 timmar sedan

Misshandel utanför Bon Bon

En misshandel inträffade vid 23-tiden på fredagskvällen utanför butiken Bon Bon i Alingsås. En man i 20-årsåldern är gripen, misstänkt för misshandeln, och ska höras av polis under lördagen. .

Alingsås tidning - 9 timmar sedan

Misstänkt för narkotikabrott

Natten till lördag omhändertogs två personer för fylleri i Alingsås. En av personerna är nu misstänkt för narkotikabrott..

Alingsås tidning - 9 timmar sedan

Misshandlad i hemmet

En man, bosatt på Kullingsberg i Alingsås, uppger att han vid 18-tiden på fredagskvällen fått ovälkommet besök av två personer. Personerna ska ha tagit sig in i mannens hem och först vägrat gå därifrån. Mannen ska ha blivit fysiskt attackerad innan personerna försvann från platsen och polis kunde larmas.

Alingsås tidning - 13 timmar sedan

Fortsatt häktning för mordmisstänkt

Den man som misstänks för mordet på Noltorp omhäktades i veckan – enligt åklagaren kan åtal väckas tidigast i slutet av oktober.
Det var odramatiskt när den mordmisstänkte 51-åringen omhäktades under torsdagen. Tingsrätten tog sitt beslut på handlingarna, utan att åklagaren eller den misstänkte fanns på plats i rättssalen.

Alingsås tidning - Igår: 16:04

E-tidning på lördag

Det blir inte någon pappers-AT i morgon lördag, men AT kommer finnas tillgänglig som gratis e-tidning som alla kan läsa via vår hemsida. På tisdag blir det papperstidning, med en fyllig rapportering och massor av bilder från helgens 400-årsfirande i Alingsås. Företagsledningen.

Alingsås tidning - Igår: 08:53

Moped och bil i olycka

Vid åttatiden på torsdagskvällen inträffade en trafikolycka på Borgens gata där en moped och en bil kolliderade. Mopedföraren fick föras till sjukhus för vård..

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Sökes: luciatrupp 2019

Nu finns chansen att bli Vårgårda kommuns officiella luciatrupp 2019. Frågan är vilken prägel det ska bli på luciaframträdandena i år.
För tredje året i rad söker kommunen, Lions och AT en grupp som vill ta på sig uppdraget att sprida ljus och glädje i decembermörkret.

Alingsås tidning - I förrgår: 05:30

Fälls för bedrägeri mot cykelbutiker

Den 31-årige mannen besökte två butiker där han lånade cyklar som han ville provköra – cyklarna lämnade han dock aldrig tillbaka.
Under början av året besökte en 31-årig man från Göteborg en cykelbutik i Alingsås. Där fick han låna en cykel, värd cirka 20 000 kronor, för en kortare provtur.

Alingsås tidning - 18 sep 19 kl. 15:50

Genombrott för Vårgårdaföretag

Veoneer ska tillverka en unik värmekamera till självkörande fordon. Företaget kallar det själv för ett genombrott.
Veoneer, som knoppades av från Autoliv för ett år sedan, har sin största utvecklings- och tillverkningsanläggning i Vårgårda.

Alingsås tidning - 18 sep 19 kl. 05:30

Maj-Brith, 93, brinner för konsten

I 17 år arbetade hon som lärare i Herrljunga. Nu är 93-åriga Maj-Brith Carlehed Nilsson tillbaka med en konstutställning i kulturhuset.
– Konsten är min största glädje, säger hon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.