Realtid > Ekonomi

Tuesday, 17 September, 10:49

Realtid - 11 sep 19 kl. 06:15

Artificiell intelligens reglerar skador på Folksam



Folksams AI-assistent Sam har redan reglerat över 200 skador på mobiltelefoner. "Jag hoppas att vi under hösten successivt kunna addera nya användningsområden", säger Lars Engvall, chef för Folksams innovationsverkstad Futurelab..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Folksam, AI,  sam,  Lars Engvall, Folksams, Futurelab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Artificiell, intelligens, reglerar, skador, Folksam
Dagensanalys.se - 26 jan 16 kl. 15:24

Blir våra liv bättre eller sämre med artificiell intelligens?

En ny studie från Rocket Fuel visar att svenskarnas attityd till artificiell intelligens överlag är positiv, men det finns målgrupper som är tveksamma till vad AI egentligen kan göra för nytta. Eller är det rentav ett hot mot mänskligheten? Hela 35 procent av alla tillfrågade är mycket positiva eller främst positiva till artificiell intelligens.

YLE - 22 apr 17 kl. 10:23

Artificiell intelligens polariserar arbetslivet - vissa har värdefulla jobb och andra har inget att göra

Allt fler branscher använder olika former av artificiell intelligens för att underlätta jobbet och göra det mera exakt. Det här gäller till exempel inom sjukvården och rekryteringsbranschen. Samtidigt förutspås det att många jobb helt försvinner och i stället sköts av artificiell intelligens och maskiner.

Dagensanalys.se - 26 sep 16 kl. 13:27

Så tror vi att jobben kommer påverkas av artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) och robotar förutspås vara en stor del av framtidens arbetskraft. Nya jobb skapas ständigt och i framtiden förväntas många ha jobbtitlar som vi inte känner till idag. Men inställningen till artificiell intelligens varierar stort i olika delar av Europa, visar en ny rapport från Rocket Fuel.

Dagensanalys.se - 20 dec 16 kl. 11:28

5 snabba tips: Så kan du dra nytta av artificiell intelligens vid programmatisk annonsering

I takt med att digital marknadsföring mognat har också avkastningskraven ökat. Nedan följer fem tips på hur programmatiska annonser med artificiell intelligens kan hjälpa dagens marknadsförare att öka sin ROI genom att förbättra effektiviteten och optimera utfallet i sina kampanjer. 1.

Dagensanalys.se - 17 jan 17 kl. 15:38

TCO skojar till det och startar världens första fackförbund för artificiell intelligens

Chatbotar, servicebotar och spambotar som vill ha bättre villkor på sina arbetsplatser. Det är verkligheten i TCO:s nya kampanj Face Tomorrow like a Swede, där A.I.

Dagensanalys.se - 11 maj 17 kl. 11:21

Adobe satsar på Virtual Reality, Artificiell Intelligens och Internet of Things

I samband med den pågående marknadsföringskonferensen Adobe Summit i London passar företaget på att ge förhandspresentationer av pågående utvecklingsprojekt inom en rad områden. Kommande nyheter inom virtualreality, artificiell intelligens och Internet of Things står på agendan. På Adobe Summit som äger rum i London nu i veckan ger Adobe deltagarna en förhandspresentation av några av företagets pågående utvecklingsprojekt inom virtual reality, artificiell intelligens och IoT (Internet of Things eller ”sakernas internet”).

Dagensanalys.se - 22 mar 19 kl. 14:53

SAS Institute investerar 9 miljarder kronor i artificiell intelligens

Dataanalysföretaget SAS Institute investerar i att utöka sin ledande ställning inom artificiell intelligens. Det kommer också att märkas i Sverige, lovar Sverige-chefen Ola Ringström. SAS Institute investerar 9 miljarder kronor för att utveckla ny mjukvara och tjänster inom artificiell intelligens, samtidigt som man lägger stor vikt vid utbildningsområdet för både anställda och kunder.

Dagensanalys.se - 22 jan 18 kl. 12:54

Svenska chefer har dålig kunskap om artificiell intelligens

Nästan nio av tio ser det som en utmaning att hänga med i den tekniska utvecklingen och drygt två tredjedelar av chefer på svenska storföretag uppger att deras kunskap om artificiell intelligens (AI) är svag eller obefintlig. Det visar en ny undersökning på uppdrag av Pegasystems. Artificiell intelligens (AI) är ett fenomen som väntas ta allt större plats i våra liv de kommande åren.

Dagensanalys.se - 07 feb 18 kl. 12:06

Rapport: Svenskarnas inställning till artificiell intelligens

Svenskarnas inställning till artificiell intelligens har kartlagts i en undersökning av GfK på uppdrag av Huawei. Den visar att majoriteten är positivt inställda men det är några saker som oroar. Hela 70 procent tror till exempel att AI kommer förbättra och utveckla tekniken.

Dagensanalys.se - 07 nov 18 kl. 12:58

Nordiska företag genomför stora satsningar på artificiell intelligens

Allt fler nordiska företag genomför stora satsningar på artificiell intelligens för att kunna erbjuda kunder skräddarsydda erbjudanden med hjälp av data. Sex av tio (57 procent) företag uppger att de inte kan analysera data tillräckligt snabbt i dag. Det visar en ny undersökning från Adobe.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Wework senarelägger börsnotering

Kontorshotellbolaget Wework skjuter på börsnoteringen till slutet av året. Det efter svagt intresse från investerare..

Realtid - 1 timme sedan

Goldman Sachs riskchef slutar 

Robin Vince kommer att sluta som riskchef på Goldman Sachs i början på november och blir ersatt av Brian Lee som är controller och redovisningschef på investmentbanken..

Realtid - 2 timmar sedan

Bolåneportfölj ökar Arion Banks resultat med 102 miljoner

Isländska Arion Banks resultat kommer öka med motsvarande 102 miljoner kronor under det fjärde kvartalet till följd av överenskommelser med en isländsk fastighetsfond. .

Realtid - 19 timmar sedan

Fem nya partner på BDO – 60 procent är kvinnor

Rådgivnings- och revisionsbyrån BDO har utsett nya partner. .

Realtid - 2 timmar sedan

Swedbank erkänner penningtvättsbrister

Swedbank har svarat tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland och erkänner att det funnits brister i bankens arbete..

Realtid - 2 timmar sedan

Vinstvarning i ett av Öresunds portföljbolag

Koncernen Projektengagemang, där Öresund är storägare, vinstvarnar. Ebita-resultat under det tredje kvartalet väntas bli 20 miljoner kronor lägre än under samma period i fjol. Bolagets vd säger samtidigt upp sig..

Realtid - 2 timmar sedan

Arion Bank får positiv effekt om 1,3 miljarder av HFF-avtal

Isländska Arion Banks resultat kommer påverkas positivt med 1,3 miljarder isländska kronor under det fjärde kvartalet från den tidigare meddelade överenskommelsen med Housing Financing Fund (HFF) om förbetalning relaterade till obligation CB2 samt försäljning av en bolåneportfölj till HFF..

Realtid - 2 timmar sedan

Swedbank följer EBM:s krav om Grimstads-rapporten

Swedbank har svarat tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland och erkänner att det funnits brister i bankens arbete. Samtidigt tillmötesgår banken EBM:s framställan om att avstå advokatsekretessen rörande Grimstads uppdrag..

Realtid - 2 timmar sedan

Kinnevik drog in miljarder på Zalandoförsäljning

Kinnevik drog in miljarder på Zalandoförsäljning, Anders Borgs fintechbolag ska lansera bolån och Skanska tecknar order i Norge. Det är några av nyheterna i tisdagens morgonsvep. .

Realtid - 2 timmar sedan

Swedbank möter EBM:s krav om Grimstads-rapporten

Swedbank har svarat tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland och erkänner att det funnits brister i bankens arbete. Samtidigt tillmötesgår banken EBM.s framställan om att avstå advokatsekretessen rörande Grimstads uppdrag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.