Expressen > Opinion

Thursday, 19 September, 21:05

Expressen - 11 sep 19 kl. 06:15

Psykiatrin i Sverige står vid ruinens brantVar det verkligen rätt att stänga de psykiatriska institutionerna eller borde Beckomberga och Långbro fått vara kvar? skriver Amanda Sandholm (V), undersköterska i akutsjukvården..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Beckomberga, Långbro, Amanda Sandholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Psykiatrini , Sverige, stårvid , ruinens, brant
SmålandsPosten - 01 nov 18 kl. 05:30

Vi börjar röra oss mot ruinens brant

Världens länder beundrar Sverige. De vill vara som Sverige och lära av Sverige. Varför är det så?.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 13:58

Sverige inför id-kontroller

Nyheter Riksdagen har röstat ja till det hårt kritiserade förslaget om id-krav på tåg, bussar och båtar.Beslutet föregicks av en lång och het riksdagsdebatt. I den fick regeringens förslag hård kritik såväl från vänster om från höger.

Sydöstran - 22 nov 17 kl. 17:06

Vem tjänar på svartmålning av Sverige?

Alarmism, populism och en nattsvart bild av Sverige har länge präglat debatten. Vi känner oss otrygga och landet står på ruinens brant..

DN - 11 nov 18 kl. 07:00

Stod på ruinens brant – nu är Jonas Tellander en av bokbranschens mäktigaste

Som ung drömde Jonas Tellander om att bli golfproffs – i stället revolutionerar han bokbranschen. Den strömmande tjänsten Storytel har över 330 000 prenumeranter i Sverige och värderas till mer än sex miljarder kronor. Och nu, när kritiken från svenska förlag växer, tar Jonas Tellander det personligt..

Alliansfritt Sverige - 20 jan 11 kl. 09:00

Boultbee nära konkurs

GALLERIAELÄNDET. Moderatern säljer Stockholms gallerior till Boultbee med ett muntligt avtal. Boultbee missköter sagda gallerior och tar ut hutlösa hyror av näringsidkarna.

Alliansfritt Sverige - 30 sep 11 kl. 13:57

Upproret mot Hägglund


UTMANARE. Nu höjs rösterna inom Kristdemokraterna allt högre. Expressen:
Nu är det öppet krig mellan Kristdemokraternas två toppolitiker.

SmålandsPosten - 20 okt 14 kl. 06:51

Uttrycket tomma lador är inte sant

Ett nytt bevingat uttryck har lanserats, nämligen att ladorna är tomma. Det låter nästan som om Sverige plötsligt bytt plats med något land i Syd­europa och att vår ekonomi är på ruinens brant. Alla med lite ekonomisk insikt begriper att uttrycket tomma lador inte är sant, skriver Folkpartiets Nils Fransson.

Kristianstadsbladet - 14 okt 11 kl. 10:01

Barnevik talar ut om Wallenberg

I sin kommande bok bemöter förre ABB-chefen Percy Barnevik för första gången offentligt kritiken från Peter Wallenberg 2007, då denne kallade Barnevik för en usel företagsledare som lämnat ABB på ruinens brant.
En svikares anatomi ? så heter kapitlet om Wallenbergsfärens frontfigur, Peter Wallenberg, i förre ABB-chefen Percy Barneviks memoarer.

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

David Wilkersons budskap till Sveriges evangeliska kristna

Våren 2004 besökte David Wilkerson Filadefilakyrkan i Stockholm. Hans predikan var skarp och blev mycket uppmärksammad, i Sverige men också i andra delar av Skandinavien. Den citeras ofta i olika sammanhang, inte minst nu i samband med hans död, som en beskrivning av läget i svensk kristenhet.

YA - 13 sep 14 kl. 04:01

Vad vi borde rösta om

Foto: Izabelle Nordfjell / TT
Det är tänkt att vara demokratins höjdpunkt.
Men valrörelsen blir sällan en uppvisning i utbytande av skarpa argument på det sätt man som väljare kunde önska sig. En partiledare viftar under en tv-debatt papper i ansiktet på en annan partiledare som viftar bort dem – det blir en toppnyhet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

M:s klimatpolitik är ett luftslott

Moderaternas dubbelmoral är ett hån mot världens fattiga. Deras klimatpolitik är ett luftslott som hade ökat utsläppen. Gå hem och läs på, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - 15 timmar sedan

Kampen mot gängen håller på att förloras

Politikernas handlingsförlamning är obegriplig och den grova kriminaliteten har tillåtits växa till nivåer vi aldrig upplevt tidigare. Nu krävs ett batteri av åtgärder och lagändringar, skriver polisen Lars Alvarsjö..

Expressen - Igår: 12:31

Hur kan ett års ledighet vara viktigare än polisen?

Vården, skolan och polisen måste gå före ideologiskt drivna nya bidrag. Att gå vidare med friåret borde kvalificera regeringen och stödpartierna till att delta i ett avsnitt av ”Lyxfällan”.Man undrar man hur långt till vänster Centerpartiet och Liberalerna faktiskt kan gå, skriver Muf:s Benjamin Dousa..

Expressen - Igår: 06:15

Norrland kan inte längre vara Stockholms förråd

Centralmakten ser sedan århundraden norra Sverige som en förrådskammare där man kan hämta billiga råvaror och utbildad arbetskraft. Huvudstadsfixeringen måste brytas en gång för alla för att Sverige ska hålla ihop, skriver Gunnar Hellström och Håkan Larsson (C) i Krokom..

Expressen - I förrgår: 12:37

Pride har förvandlats till en politisk aktör

Vi välkomnar Pride som företeelse. Vi välkomnar vad Pride egentligen borde stå för och handla om. Tyvärr har olika arrangörer valt att politisera verksamheten genom att mobba människor enbart på grund av deras politiska hemvist.

Expressen - I förrgår: 06:15

Läkarnas arrogans är farlig för oss patienter

Sveriges ortopedkår uppvisar en farlig arrogans som drabbar oss höftpatienter. Tyvärr är detta ett bredare mönster. Vi ser hur omoderna kunskaper leder till onödigt lidande, i strid med den rätt vi alla har, skriver skådespelaren Stefan Sauk.

Expressen - 16 sep 19 kl. 16:25

Faran med att förbjuda anonyma kontantkort

Jag vågar påstå att det finns stora avslöjanden som aldrig hade kommit fram i offentligheten om det inte hade funnits säkra och trygga sätt för källor att lämna känslig information till journalister, skriver Sveriges Radios vd Cilla Benkö..

Expressen - 16 sep 19 kl. 09:42

Det är dags att avskaffa statliga inkomstskatten

Att utbildning ska löna sig är en rättvisefråga, men Sverige är det land där det lönar sig minst att utbilda sig i hela OECD. Därför föreslår vi ett avskaffande av den statliga inkomstskatten, skriver Naod Habtemichael, Centerstudenter och Ida Alterå, CUF..

Expressen - 15 sep 19 kl. 07:15

Varför röstar så många landsbygdsbor på SD?

Everöd var tidigare ett säkert fäste för S. Numera röstar drygt en tredjedel av väljarna där på SD. En liknande förändring har ägt rum i hundratals mindre orter runtom i landet – trots att SD saknar ett progressivt program för landsbygden, skriver Roland Andersson..

Expressen - 13 sep 19 kl. 06:15

Skyll inte på Stockholm – vi berikar hela landet

Motsättningarna mellan stad och land ökar och kritiska blickar riktas mot Stockholm. Men huvudstadsregionen genererar stora resurser till hela landets välstånd.Det är därför oroande att Sveriges ekonomiska motor nu har börjat hacka, skriver Andreas Hatzigeorgiou och Stefan Westerberg från Stockholms handelskammare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.