Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 18 September, 00:49

Dagens Medicin - 11 sep 19 kl. 06:00

Nyöppnad enhet hjälper cancerpatienterSahlgrenska är först med en särskild mottagning för patienter som får reumatiska besvär av banbrytande cancerläkemedel. Satsningar på patientgruppen görs även på fler håll..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyöppnad, enhet, hjälper, cancerpatienter
SR - 09 sep 15 kl. 06:00

Nordens första cancerklinik med protonstrålning öppnad i Uppsala

Skandionkliniken, Nordens första klinik för protonstrålning av cancerpatienter har öppnat i Uppsala. Kliniken har en nuvarande kapacitet för 1000 patienter per år, och kommer att ta emot både barn och vuxna med cancer..

YLE - 27 aug 16 kl. 16:05

Habiba Ali hjälper polisen förstå somalierna

Polisen arbetar aktivt för att öka kontakten och tilliten till myndigheter bland invandrarna. I Helsingfors har polisen i flera år haft samarbete med olika etniska grupper för att minska kulturkrockarna och rädslan för polisen. Habiba Ali är inte rädd för polisen.

Dagensanalys.se - 05 jul 18 kl. 14:25

”Med stöd av AI hjälper teknologier marknadsförare att fatta smartare beslut”

Redan idag påverkar AI våra dagliga liv. Netflix förutspår vilken serie vi vill sträcktitta på och Nest lär sig vilken temperatur vi föredrar hemma. Med AI-tekniken blir våra arbeten enklare, snabbare och mer effektiva, inom marknadsföring likaså vilket kommer leda till smartare varumärken och medieföretag.

Sydsvenskan - 07 apr 15 kl. 13:06

Posten hjälper till med städning

Posten i Finland brukar sedan tidigare leverera måltider till äldre personer. Men nu inleds försök där personen som levererar maten också hjälper till med andra vardagliga hemvårdstjänster, som städning av kylskåp eller att slänga sopor.Försöket genomförs i ett halvår i Esbo tillsammans med Helsingfors Diakonissanstalts enhet Hoiva.

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 15 kl. 13:06

Posten hjälper till med städning

Posten i Finland brukar sedan tidigare leverera måltider till äldre personer. Men nu inleds försök där personen som levererar maten också hjälper till med andra vardagliga hemvårdstjänster, som städning av kylskåp eller att slänga sopor.Försöket genomförs i ett halvår i Esbo tillsammans med Helsingfors Diakonissanstalts enhet Hoiva.

YLE - 12 okt 15 kl. 15:21

Forna flyktingar hjälper nyanlända

Åtta moskéer i huvudstadsregionen samarbetar för att samla in och distribuera kläder till de flyktingar som under den senaste tiden anlänt till Finland. Många muslimer har själva varit flyktingar och tycker det känns naturligt att hjälpa de flyktingar som kommer till Finland nu. Bönerummen - som muslimerna kallar moskéer - är naturliga samlingspunkter och har de utrymmen som behövs för att tillfälligt uppbevara allt det som samlas in.

Trelleborgs Allehanda - 14 jun 12 kl. 21:12

Höjd skatt hjälper skolan

Foto: Scanpix
Socialdemokraterna vill satsa 22 miljoner kronor extra på skolan och förskolan. För att finansiera det föreslår man en skattehöjning på 25 öre.
Det är första gången sedan Socialdemokraterna hamnade i opposition i Trelleborg som partiet föreslår en skattehöjning.

Hela Gotland - 28 jul 12 kl. 04:00

Hon hjälper utsatta kvinnor

Den fjärde våldtäkten på två veckor inträffade natten till i går i Visby. Till skillnad från större städer saknar Gotland en samlad enhet för att fånga upp kvinnor som blivit våldtagna. Istället samverkar polis, läkare, socialtjänst och Kvinnojouren Amanda..

Nyan - 30 okt 15 kl. 09:08

Så hjälper Finland flyktingarna på havet

Gränsbevakningen i Finland har nyligen satsat på en ny patrullbåt för att kunna rädda fler flyktingar ur Medelhavets vågor.

– Nu kan vi rädda 80 personer på en gång, berättar Pekka Niittylä på besök i Mariehamn.
I går höll International Maritime Rescue Federation ett seminarium med deltagare från olika länder i Europa.

YLE - 22 jan 14 kl. 07:15

Anslagen till Terhohemmet minskar

Helsingfors anslag till Terhohemmet minskar. Social - och hälsovårdsnämnden i Helsingfors beslöt i går tisdag att hemmets anslag för 2014 minskar med 200 000 euro. Terhohemmet är ett vårdhem för vård av personer i livets slutskede och nedskärningarna har stött på stora protester.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Nya data om sociekonomi som riskmarkör

Primärvårdspatienter med högt blodtryck som får diabetes får en ökad risk för hjärtinfarkt och stroke, enligt svenska data. Men låg socioekonomisk status tycks driva risken betydligt mer..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Självtest i stället för kallelse ska få fler att lämna cellprov

15 000 kvinnor i Skåne ska få självtest för cellprov i brevlådan i stället för en kallelse till barnmorskemottagningen. – Det här är ett sätt att utveckla screeningverksamheten, säger Gunilla Bodelsson, verksamhetschef för klinisk genetik och patologi..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Psykiatriavdelning stängs i Lund

Läget inom vuxenpsykiatrin i Lund har länge varit pressat. Till följd av läkarbrist tvingas nu två avdelningar med akutvårsplatser slås ihop till en..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Låg födelsevikt kopplas till lada

En autoimmun form av diabetes som drabbar vuxna, så kallad lada, kan oftare drabba de som föds med låg födelsevikt. I kombination med genetisk känslighet är riskökningen ännu högre, enligt en svensk studie.

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

IVF kopplas till graviditetsdiabetes

Risken för graviditetsdiabetes tycks vara högre bland kvinnor som får barn via assisterad befruktning jämfört med de som får barn på naturlig väg, enligt data som presenteras på EASD-kongressen..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

JO vill se översyn av abortlagen

Abortlagen tolkas inte på samma sätt av landets vårdpersonal och ansvarande myndigheter, enligt Justitieombudsmannen (JO), som har granskat frågan efter klagomål och en mediedebatt..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Örebro vill sänka åldersgränsen för patientavgifter

Region Örebro län vill ta bort den avgiftsfria vården för ungdomar som fyllt 20 men inte 25 år. En av orsakerna är ökad vårdkonsumtion..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Blekinges vård går mot mångmiljonförlust

En ekonomi i balans är inte realistisk med tanke på patientsäkerheten anser tjänstemän och vårdpolitiker. Nu återstår att se om regionledningen håller med..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

KI får kritik för brister i Macchiariniutredningen

Universitetskanslersämbetet, UKÄ, riktar kritik mot Karolinska institutet för hanteringen av den stora oredlighetsutredningen mot Paolo Macchiarini och hans medförfattare. Kritiken gäller bland annat brister i diarieföring och kommuniceringsskyldigheten..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Han prisas för sitt arbete mot hjärtstopp

Johan Herlitz, senior professor vid Högskolan i Borås, får Prehospitala priset 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.