Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 22 September, 04:24

Dagens Medicin - 11 sep 19 kl. 06:00

Mörk bild när landets reumatologer räknasAntalet specialistläkare och ST-läkare i reumatologi skiljer sig stort i landet, enligt en ny bemanningsenkät. På flera håll är de oroväckande få..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
ST

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mörk, bildnär landets , reumatologer, räknas
Nerikes Allehanda - 11 jan 15 kl. 05:15

Anser du att din röst räknas i EU?

Det var några veckor sedan hon ringde på dörren – intervjuaren från TNS Sifo. Hon ställde frågor om min inställning till EU. Och ja, jag är en entusiast för det europeiska samarbetet och tänkte tanken att det nog inte är så många som är lika entusiastiska för det europeiska samarbetet som jag.

YLE - 04 mar 17 kl. 08:12

Leif Salmén: Grymtningar om flyktingar, homon och docenter räcker för att räknas som seriös debattör

De europeiska ledarna är politikens pygméer då de inte vågar stå upp för sina ideal i flyktingkrisen. Islam har påverkat oss på tusen sätt. Resonemanget i journalisten och författaren Leif Salméns nya essäbok, Det orientaliska rummet, rör sig från antik till dagspolitik och binder samman alla kulturer som inbördes och ömsesidigt beroende av varandra.

YLE - 27 jun 17 kl. 13:49

I en rotlös Priderörelse räknas inte alla kroppar

Pride fick sitt startskott genom att rasifierade transkvinnor revolterade mot polisvåld men trots paradernas popularitet i dag är dessa grupper fortfarande marginaliserade. Det går inte att slåss för jämställd sexualitet utan att samtidigt slåss mot tvåkönsnormen och rasism, säger poeten Alok Vaid-Menon. - Do I have to be a woman to matter?

BT - 09 dec 14 kl. 11:26

Sänkt straff för man fångades på bild vid knarkgömma

Hovrätten sänker straffet för mannen som åtalades för att ha hanterat 37 kilo amfetamin och fångades på bild när polisen kameraövervakade en knarkgömma i skogen. I Borås tingsrätt dömdes 53-åringen till tio års fängelse, men i hovrätten blev det sju år och rätten var inte enig. Två domare ville fria mannen från åtalet för grovt narkotikabrott.

YLE - 16 okt 16 kl. 12:10

Skärmtid säger inget – det är kvaliteten på medielivet som räknas

Det är dags att sluta tala om skärmtid som begrepp eftersom det inte säger något om kvaliteten på vår medieanvändning. Att definiera skärmtid är dessutom nästan omöjligt, menar Isabella Holm, utvecklingschef för Sällskapet för mediefostran. Det behövs nya rekommendationer för medieanvändningen med mera fokus på välmående.

Supermiljöbloggen - 30 sep 13 kl. 19:48

Utsläppen i Sverige ökar ? om konsumtionen räknas in

Statistik från Naturvårdsverket visar att utsläppen från Sverige har ökat ? om konsumtionen av varor som importerats från andra länder räknas med i slutnotan. Som bekant har utsläppen av växthusgaser i Sverige minskat med 20 procent mellan 1990-2012.

Supermiljöbloggen - 04 jun 15 kl. 21:58

Skev mätning av växthusgasutsläpp kan ge falsk bild av Sverige

21 initiativtagare höjer nu sina röster för att uppmärksamma hur utsläppen av framförallt koldioxid beräknas i Sverige. Genom att beräkna utsläpp vid konsumtion istället för produktion kan tydligare siffror tas fram, skriver de i en debattartikel i DN.  Många krafttag har gjorts för att minska de svenska utsläppen, men en av de mer väsentliga skillnaderna har tyvärr ingenting med minskade utsläpp att göra.

YLE - 28 apr 16 kl. 05:00

Ritva Siikala: Det är bara den vita mannen som räknas

Teaterregissören Ritva Siikala är upprörd över att jämställdhet inte längre värderas. Hon upplever att kvinnor inte längre syns och hörs i den offentliga diskussionen. Enligt henne verkar det som att en del kvinnor redan har gett upp.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför räknas Öland inte längre som en ö

I dag har vi lärt oss några grejer. Dels att EU på riktigt har en "ö-kommission". Och dels att Öland inte är en ö.

YLE - 28 dec 16 kl. 07:19

Uttjänta bildäck blir olja i ny anläggning

Snart är det möjligt att sätta däcken i tanken. En ny anläggning börjar ta vara på den olja som finns i bildäck. Uttjänta bildäck består till stor del av olja som hittills inte just alls tagits till vara.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 15:00

”Vi måste skapa rutiner för återhämtning”

Helena Berggren är sjuksköterskan som själv gick in väggen och nu arbetar med att hjälpa andra att hantera stress på jobbet..

Dagens Medicin - Igår: 14:14

”Väldigt inspirerande föreläsning”

Tre forskare listar höjdpunkterna från årets EASD-kongress. .

Dagens Medicin - Igår: 14:20

Integrerad vårdform ska hjälpa unga

Regeringen vill pröva en integrerad vårdform för att stötta unga med komplexa vårdbehov och inleder ett sex år långt pilotprojekt..

Dagens Medicin - Igår: 14:03

Betaceller och diabetessjuka tonåringar gör avtryck

En session om betacellers betydelse för uppkomsten av typ 2-diabetes lyfts som en av höjdpunkterna när Margareta Hellgren, specialistläkare i allmänmedicin, listar favoriter från årets EASD-kongress..

Dagens Medicin - Igår: 12:43

Folkhälsan är elefanten i rummet

Vikten av folkhälsoinsatser och ytterligare kvitton på att nya diabetespreparat är säkra och effektiva är några av höjdpunkterna från årets kongress, enligt en svensk expert..

Dagens Medicin - Igår: 11:43

Stöd för svensk diabetesenkät

Svensk data stärker bilden av att en ny digital enkät fungerar väl och både fångar hur diabetespatienten mår och vilket stöd denne får i sin sjukdom..

Dagens Medicin - Igår: 11:44

Den som anser sig frisk kan ofta vara den sjukaste

I debatten reduceras psykisk ohälsa ofta till att endast röra den subjektiva upplevelsen av illabefinnande, och psykiatrins uppgift blir att ta hand om människor som ”mår dåligt”. Detta måste vi undvika, skriver gästkrönikör Adel Abu Hamdeh, ST-läkare i psykiatri. .

Dagens Medicin - Igår: 10:29

Pusselbit om diabetes och kognitiv svikt

Vissa biomarkörer för diabetes kopplas till ökad risk för kognitiv svikt i en svensk studie. Resultaten är en del i att förstå kopplingen mellan diabetes och hjärnan..

Dagens Medicin - Igår: 10:30

Sahlgrenska utreds av DO efter ”kulturell svimning”

Diskrimineringsombudsmannen utreder sjukhuset för misstänkt diskriminering, skriver Göteborgs-Posten..

Dagens Medicin - Igår: 09:45

Inte mer slidbakterier hos vaginalt födda

Bebisar som föds med kejsarsnitt hade oftare potentiellt sjukdomsframkallande bakterier i sin tarmflora, jämfört med bebisar som föds vaginalt. Det var dock ingen skillnad i förekomst av bakterier från moderns slida. Det visar den hittills största studien inom området som publiceras i tidskriften Nature.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.