Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 17 September, 13:11

Dagens Medicin - 11 sep 19 kl. 06:00

Så flyttas miljonerna vid nya utjämningenStockholm uppger att kostnaderna motsvarar 2 000 sjuksköterskor medan Västerbotten gläds över ett mer rättvist system. Men exakt hur regeringens förslag till utjämningssystem slår vet regionerna fortfarande inte, fyra månader före införandet..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Västerbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , flyttas, miljonernavid nya , utjämningen
Expressen - 24 apr 18 kl. 13:56

Kolla din kommun – så slår utjämningen

Listans första kolumn är en rankning av landets 290 kommuner där den kommun som fick mest per invånare har nummer ett. Därefter står kommunnamnet och sist Inkomstutjämning, bidrag delat med avgift, i kronor per invånare enligt ”Kommunalekonomisk utjämning för kommuner, utjämningsåret 2018”.  Källa: Statistiska centralbyrån.

Västerbottens Folkblad - 18 mar 13 kl. 09:25

Alla måste bidra i utjämningen

Regeringens förslag om att jämna ut begravningsavgiften mellan stad och landsbygd missar målet. Ett utjämningssystem där inte alla bidrar är kontraproduktivt och riskerar att öka [...].

YLE - 26 aug 16 kl. 06:19

Pukki mållös i EL – Lod spelade fram till utjämningen

Teemu Pukki kunde inte hjälpa sitt Bröndby till avancemang i den sista kvalomgången i Europa League. Inga nordiska lag avancerade in bland de 48 som fortsätter i gruppspelet. Den finländska landslagsanfallaren kammade noll då Bröndby fick nöja sig med oavgjort 1–1 i hemmamatchen mot grekiska Panathinaikos.

Barometern - 02 okt 18 kl. 00:18

Utjämningen är en del av det kommunala självstyret

Den som kritiserar utjämningssystemet mellan kommunerna attackerar själv det kommunala självstyret. Om inte välfärdens kärna är jämlik kommer kraven på att staten ska ta över kommunala uppgifter. .

NSD - 19 dec 12 kl. 15:40

Landstinget förlorar 132 miljoner på "Robin Hood"-utjämningen

Länets kommuner tjänar miljontals kronor på den nya skatteutjämningen - och största vinnaren är Haparanda.Men landstinget går däremot miste om drygt 132 miljoner kronor..

YLE - 10 dec 15 kl. 20:25

Supersnabba utjämningar mellan Jokerit och Traktor

Philip Larsen avgjorde igen då Jokerit fortsätter vinna i KHL. Den danske backen gjorde poängen 1+2 och satte dessutom det avgörande straffmålet i Jokerits 5-4-seger. Jokerit tog sin tredje raka seger och andra efter ordinarie speltid då de slog Traktor Tjeljabinsk med 5-4 efter straffar.

YLE - 10 dec 15 kl. 20:25

Snabba utjämningar mellan Jokerit och Traktor – Larsen igen i farten

Philip Larsen avgjorde igen då Jokerit fortsätter vinna i KHL. Den danske backen gjorde poängen 1+2 och satte dessutom det avgörande straffmålet i Jokerits 5-4-seger. Jokerit imponerade inte men lyckades trots det ta sin tredje raka seger och andra efter ordinarie speltid då de slog Traktor Tjeljabinsk med 5-4 efter straffar.

Expressen - 03 sep 19 kl. 16:05

Skatteutjämningen bör dras ned till ett minimum

Kommunernas kris är till stor del en följd av att utjämningssystemet inte belönar tillväxtfrämjande politik på lokal nivå. Utjämningen leder även till prioriteringar långt bortom kärnuppgifterna. Mängder av kommuner ägnar sig inte längre bara åt skola, omsorg och infrastruktur – utan även åt drakfestivaler, skejtsamordnare och färgglada fontäner, skriver Ilan Sadé och Mikael Flink (MED)..

BT - 19 dec 12 kl. 21:10

Miljard smörjer kommunal utjämning

Tolv kommuner, tio i Stockholmstrakten, föreslås få sänkt avgift via en statlig miljard. Anledningen är att regeringen ska få ett mer modernt system för utjämningen mellan kommunerna på plats till 2014. De allra flesta kommuner i landet får en bättre ställning i det nya systemet, enligt finansmarknadsminister Peter Norman (M).

GöteborgsPosten - 20 aug 17 kl. 18:24

Kaos i Blåvitts försvar när Häcken utjämnade i derbyt

IFK Göteborg hann knappt jubla färdigt efter Sebastian Erikssons 1-0-mål innan BK Häcken, efter kaos i Blåvitt-försvaret, prickade dit utjämningen..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 10 minuter sedan

Örebro vill sänka åldersgränsen för patientavgifter

Region Örebro län vill ta bort den avgiftsfria vården för ungdomar som fyllt 20 men inte 25 år. En av orsakerna är ökad vårdkonsumtion..

Dagens Medicin - 15 minuter sedan

Blekinges vård går mot mångmiljonförlust

En ekonomi i balans är inte realistisk med tanke på patientsäkerheten anser tjänstemän och vårdpolitiker. Nu återstår att se om regionledningen håller med..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

KI får kritik för brister i Macchiariniutredningen

Universitetskanslersämbetet, UKÄ, riktar kritik mot Karolinska institutet för hanteringen av den stora oredlighetsutredningen mot Paolo Macchiarini och hans medförfattare. Kritiken gäller bland annat brister i diarieföring och kommuniceringsskyldigheten..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Han prisas för sitt arbete mot hjärtstopp

Johan Herlitz, senior professor vid Högskolan i Borås, får Prehospitala priset 2019..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Stor svenskledd studie om full revaskularisering stoppas

En av de omtalade svenska registerbaserade kliniska prövningarna inom kardiologi måste nu avbrytas, om än temporärt, sedan en utländsk studie inom samma område visat banbrytande resultat..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Nätläkare misstog borrelia för utbrändhet

Borrelia misstogs av en nätläkare för att vara utbrändhet och en person i Malmö var tvungen att vårdas på intensivvårdsavdelning, skriver Skånska Dagbladet..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Minister kallar till möte om förlossningsvård

Socialminister Lena Hallengren (S) vill få en samlad bedömning av läget i förlossningsvården och kallar därför en rad aktörer till samtal. Det rapporterar Dagens Nyheter..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Dags för Europas största diabeteskongress

I dag måndag startar diabeteskongressen EASD i Barcelona och Dagens Medicin är på plats. Följ oss på sajten och via vårt nyhetsbrev..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

Kraftig kritik mot ätstörningsklinik

1 800 patienter kan ha gått miste om vård när Stockholms centrum för ätstörningar använt verksamhetspengar till forskning. Samtidigt har köerna till kliniken växt..

Dagens Medicin - Igår: 07:52

Masstämd läkemedelsjätte ansöker om konkurs

Läkemedelsjätten Purdue Pharma lämnar in en konkursansökan med målet att det ska ge mer än tio miljarder dollar (96 miljarder kronor) till att hantera opioidkrisen, uppger bolaget i ett uttalande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.