Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 20 September, 18:52

Dagens Medicin - 11 sep 19 kl. 06:00

”Det behövs nya tankesätt för att hjälpa suicidala patienter”På befolkningsnivå är den psykiatriska suicidpreventionen ett misslyckande, skriver Jan Beskow, professor, psykiater och suicidforskare..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Jan Beskow

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det behövsnya , tankesättför att , hjälpa, suicidala, patienter
YLE - 06 apr 16 kl. 05:47

Behovet av utkomststöd och mathjälp växer

Fastän bidragen och arbetsmarknadsstödet sänkts fortsätter hyror, el och vattenavgifter att stiga. Det blir en omöjlig ekvation för allt flera att klara sin ekonomi. Det märks också i Jakobstad där behovet av utkomststöd fortsätter att växa.

YLE - 30 jan 17 kl. 14:57

Benjamin gick från klient till socialarbetare

En trasslig uppväxt gjorde att Benjamin Sidorov hade mycket kontakt med socialen. Det här är något som hjälper honom i dag, när han själv jobbar som socialarbetare. När Benjamin Sidorov bestämde sig för att börja studera valde han ett ämne han trodde sig vara bra på, nämligen att hjälpa andra som har det svårt.

Supermiljöbloggen - 14 apr 19 kl. 18:50

”PANG smällde den upp på vid gavel”

Streamingtjänsten Campfire Stories producerar korta dokumentärfilmer som vill hitta roten till samhällets ekologiska och sociala utmaningar. Vår kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö frågade grundaren och dokumentärfilmaren Mattias Olsson om  hur film kan vara ett verktyg för ett ekologiskt uppvaknande. Mattias Olsson har flera SVT-produktioner bakom sig, och arbetar just nu med en kortfilm om medmänsklighet tillsammans med SVT.

Dagensanalys.se - 04 okt 17 kl. 11:31

Good is the new cool – marknadsföringens förfall och återuppståndelse

Under Mindshares event Huddle hade jag möjligheten att prata med Afdhel Aziz, grundare av företaget Conspiracy of Love och författare till boken Good is the new cool. Han menar att traditionell marknadsföring håller på att dö ut, och möjligheterna ligger i att göra företagets CSR-initiativ till en del av kärnverksamheten för att både skapa lönsamhet och marknadsföring på en och samma gång. I dagens värld vet knappt barn vad en tv-annons är, eftersom de huvudsakligen konsumerar rörlig bild via streamingtjänster, dessutom använder de ofta reklamblockerare, så de exponeras i mycket låg grad för traditionell reklam.

YLE - 02 dec 15 kl. 14:58

Strandvall trivs i allt mer västerländskt Teheran: ”Människor otroligt vänliga”

Hjälpsamma och nyfikna i allmänhet – men risk för lurendrejare i fotbollssammanhang. Sebastian Strandvall börjar komma in i den iranska vardagen som nu byts från hotellyx till vanligt lägenhetsliv. Det är nu tre månader sedan fotbollsspelaren Sebastian Strandvall fattade det oväntade beslutet och flyttade från tryggheten i Vasa till betydligt mer exotiska breddgrader i Iran.

YLE - 31 dec 15 kl. 12:46

Idas arkivblogg: Tillbaka till 1990-talet?

Så går ett år ifrån oss och kommer aldrig åter... Men allting tycks nog gå i cirklar. När jag tänker tillbaka på 2015 märker jag mycket som påminner om 1990-talet.

Sydsvenskan - 21 maj 15 kl. 16:33

Vårdens uppgift är inte att avsluta någons liv

Läkaren Peter Olséen skrev "Att inte tillåta aktiv dödshjälp i livets slutskede är övergrepp" (Åsikter 16/5). Jag har respekt för dina tankar och åsikter, men vill förmedla en motbild. Du anser att ”respekt, värdighet, frihet och självbestämmande” ska vara styrande när man tar ställning till hur man ska agera när människor drabbas av svår sjukdom.

News55 - 22 sep 15 kl. 16:00

Veckans läsarbrev: ”Har länge undrat var man platsar i livet”

Hej. Har länge undrat var man platsar i livet. Jag är en tjej på 67 höstar och har precis fått min statliga minimala garantiinkomst och känner att jag är inte gammal nog för pensionärslivet utan vill vara kvar i det verkliga livet.

YLE - 16 maj 17 kl. 15:38

Abiturient i Lojo vann uppsatstävling: Jättecoolt att Finland är tvåspråkigt

Otso Nieminen från det finska gymnasiet Lohjan yhteislyseon lukio i Lojo har vunnit första pris i en uppsatstävling för finskspråkiga abiturienter. Han skrev under rubriken Svenska för livet. I sin vinnande uppsats skriver Nieminen om hur han är intresserad av olika språk och kulturer.

Dagensanalys.se - 25 jul 17 kl. 11:33

Konsumentresan står i fokus för dagens marknadsförare och artificiell intelligens hjälper till att hantera all data

Salesforce, världens ledande leverantör av CRM-lösningar, visar i sin fjärde årliga rapport “State of Marketing”, att konsumentresan fortsätter att förändra marknadsförares tankesätt. Artificiell intelligens utmärker sig som en viktig komponent för att skapa en personlig konsumentupplevelse över alla kanaler och på så sätt behålla befintliga kunder. Rapporten, som baseras på svar från 3 500 ledande marknadsförare världen över, avslöjar bland annat att en av de största utmaningarna för dagens marknadsförare är att utnyttja all data för att leverera en personlig konsumentupplevelse.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

”Vi måste skapa rutiner för återhämtning”

Helena Berggren är sjuksköterskan som själv gick in väggen och nu arbetar med att hjälpa andra att hantera stress på jobbet..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

”Väldigt inspirerande föreläsning”

Tre forskare listar höjdpunkterna från årets EASD-kongress. .

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Integrerad vårdform ska hjälpa unga

Regeringen vill pröva en integrerad vårdform för att stötta unga med komplexa vårdbehov och inleder ett sex år långt pilotprojekt..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Betaceller och diabetessjuka tonåringar gör avtryck

En session om betacellers betydelse för uppkomsten av typ 2-diabetes lyfts som en av höjdpunkterna när Margareta Hellgren, specialistläkare i allmänmedicin, listar favoriter från årets EASD-kongress..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Folkhälsan är elefanten i rummet

Vikten av folkhälsoinsatser och ytterligare kvitton på att nya diabetespreparat är säkra och effektiva är några av höjdpunkterna från årets kongress, enligt en svensk expert..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Stöd för svensk diabetesenkät

Svensk data stärker bilden av att en ny digital enkät fungerar väl och både fångar hur diabetespatienten mår och vilket stöd denne får i sin sjukdom..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Den som anser sig frisk kan ofta vara den sjukaste

I debatten reduceras psykisk ohälsa ofta till att endast röra den subjektiva upplevelsen av illabefinnande, och psykiatrins uppgift blir att ta hand om människor som ”mår dåligt”. Detta måste vi undvika, skriver gästkrönikör Adel Abu Hamdeh, ST-läkare i psykiatri. .

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Pusselbit om diabetes och kognitiv svikt

Vissa biomarkörer för diabetes kopplas till ökad risk för kognitiv svikt i en svensk studie. Resultaten är en del i att förstå kopplingen mellan diabetes och hjärnan..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Sahlgrenska utreds av DO efter ”kulturell svimning”

Diskrimineringsombudsmannen utreder sjukhuset för misstänkt diskriminering, skriver Göteborgs-Posten..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Inte mer slidbakterier hos vaginalt födda

Bebisar som föds med kejsarsnitt hade oftare potentiellt sjukdomsframkallande bakterier i sin tarmflora, jämfört med bebisar som föds vaginalt. Det var dock ingen skillnad i förekomst av bakterier från moderns slida. Det visar den hittills största studien inom området som publiceras i tidskriften Nature.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.