Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 15 September, 16:48

Dagens Medicin - 11 sep 19 kl. 06:00

Mest positiva effekter när avdelning stängdeNär den reumatologiska slutenvårdsavdelningen på Falu lasarett tvingades stänga på grund av personalbrist blev oron stor. Men i stället föddes en ny vårdform som visat sig ha positiva effekter..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Falu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mest, positivaeffekter när , avdelning, stängde
DN - 20 sep 17 kl. 20:07

SD-avdelning hängde ut näthatsbekämpare – länkade till våldtäktssida

SD i Nacka hängde på tisdagen ut 14 medlemmar i gruppen #jagärhär, vars syfte är att agera mot näthat. Person- och kontaktuppgifter fanns tillgängliga via partiets lokala Facebooksida genom en länk till en webbsajt om våldtäkter. – Det är ju grovt förtal, säger Mina Dennert, grundare till #jagärhär och en av de uthängda personerna..

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 15 kl. 18:21

Gångare vill skapa positiva rubriker

Rubrikerna om gång har i år mest handlat om dopningsavstängde Andreas Gustafsson.
I VM vill Anatole Ibáñez och Perseus Karlström skapa positiva gångrubriker i stället.
— Det skulle verkligen behövas, säger Karlström..

Sydsvenskan - 21 aug 15 kl. 18:21

Gångare vill skapa positiva rubriker

Rubrikerna om gång har i år mest handlat om dopningsavstängde Andreas Gustafsson.
I VM vill Anatole Ibáñez och Perseus Karlström skapa positiva gångrubriker i stället.
— Det skulle verkligen behövas, säger Karlström..

UNT - 21 aug 15 kl. 18:20

Gångare vill skapa positiva rubriker

Rubrikerna om gång har i år mest handlat om dopningsavstängde Andreas Gustafsson..

SvD - 27 jun 12 kl. 15:05

Avdelning stängde mitt i natten

Psykpatienter fick lämna sin vårdavdelning. ?En unik åtgärd.?.

YA - 19 mar 19 kl. 11:01

Vinterkräksjukan stängde medicinavdelningar: ”Säsongens första riktigt stora utbrott”

Vinterkräksjukan stängde medicinavdelningarna på lasarettet i Ystad. Nu har avdelning 6 öppnat och på måndagseftermiddagen tas beslut om isoleringen även kan hävas på avdelning 7. – Det var säsongens första riktigt stora utbrott.

Skånskan - 12 jan 17 kl. 18:04

Sköterskebrist stängde avdelning

Lund Brist på sjuksköterskor har lett till att en hel vårdavdelning för cancersjuka på Sus i Lund stängts. ERWP.fif(2)– Men vi har kunnat skapa ett lika stort antal vårdplatser på andra onkologiska avdelningar och patienterna får samma vård som tidigare, säger verksamhetschef Jan Astermark.

Sydsvenskan - 12 sep 13 kl. 06:30

Fingeravtryck ger positiva effekter

Stockholmsbörsen pendlade kring nollstrecket under onsdagen.Precise Biometrics blev dagens vinnare efter Apples satsning på fingeravtryck. När handeln stängde hade OMXS-index stigit 0,2 procent till 401,6.

Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 07:14

Mest upp på Asiens börser


Börserna i Asien stiger sedan USA-siffror om konsumenternas förtroende för ekonomin var mer positiva än väntat. Även förhoppningar om ökade stimulanser för att stötta Kinas ekonomi påverkade positivt.Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde upp 0,4 procent och det bredare Topix index steg med 0,7 procent.

TA - 26 mar 14 kl. 07:14

Mest upp på Asiens börser


Börserna i Asien stiger sedan USA-siffror om konsumenternas förtroende för ekonomin var mer positiva än väntat. Även förhoppningar om ökade stimulanser för att stötta Kinas ekonomi påverkade positivt.Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde upp 0,4 procent och det bredare Topix index steg med 0,7 procent.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Workshifting kortade kön för smärtpatienter

Genom att förändra sitt arbetssätt har Smärtcentrum på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg lyckats att minska patienternas väntetid och fått ett bättre flöde..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:48

Nya data om demensrisk vid olika genetisk sårbarhet

Bland personer som har en mer hälsosam livsstil är det färre som senare insjuknar i demens om de har en låg eller intermediär genetisk risk att drabbas av sjukdomen. Men detta ”skydd” gäller dock inte för hälsosamma personer som har hög genetisk risk för sjukdomen, enligt en ny studie i tidskriften Nature Medicine..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:41

Fortsatt förhöjt insjuknande i livmoderhalscancer

Den uppmärksammade ökningen av fallen av livmoderhalscancer har inte gått tillbaka, enligt färska siffror för år 2018 som presenteras i årsrapporten för NKCX, kvalitetsregistret för cervixcancerprevention..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:11

E-cigaretter kopplas till lungsjukdom

Amerikanska forskare sätter flera fall av allvarlig lungsjukdom i samband med användning av e-cigaretter..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:16

Läkare uppmärksammar ”ny” biverkning vid ms-terapi

Brist på antikroppar, gammaglobuliner. Det kan bli den på sikt viktigaste biverkningen av de allt mer populära B-cellsbehandlingarna vid multipel skleros. Svenska forskare har nu börjat kartlägga fenomenet och preliminära resultat presenterades på Ectrims-kongressen i Stockholm.

Dagens Medicin - I förrgår: 11:05

Fyra röster från Ectrims

Dagens Medicin har fångat upp några av de tusentals personer som deltar i Ectrims, den europeiska kongressen om multipel skleros, på Älvsjömässan söder om Stockholm..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:29

Färre nya diabetesfall enligt analys

En minskad incidens av typ 2-diabetes ses bland vuxna i Sverige, enligt fynd i tidskriften BMJ. Glädjande, anser en svensk expert..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:00

”Liggande tonåringar är min nya folkhälsospaning”

När telefonerna och läsplattorna ersatte datorer och tv gick det att ta med dem till sängen eller soffan, skriver Annika Janson..

Dagens Medicin - I förrgår: 08:59

”Försäkringskassan underminerar läkarnas auktoritet”

Att sjukskriva en patient måste rimligtvis ses som en behandlingsåtgärd som är nödvändig för att underlätta återhämtning och läkning, skriver Lars Jacobsson, professor emeritus, tidigare överläkare på psykiatriska kliniken, Norrlands universitetssjukhus..

Dagens Medicin - I förrgår: 08:43

Saliv och pizza ledde till Ig Nobel-priser

Orsakar pizza verkligen cancer, hur mycket saliv producerar ett femårigt barn och vilken – om någon – temperaturskillnad finns det mellan mannens vänstra och högra pungkula? Årets mottagare av Ig Nobel-priset har gett mänskligheten svaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.