SR > Vetenskap

Tuesday, 17 September, 00:42

SR - 11 sep 19 kl. 06:00

Förebyggande behandling av kranskärl minskar risken för ny hjärtinfarktHjärtinfarktpatienter som får en slags "totalrenovering" av alla förträngda kranskärl och inte bara behandling av det aktuella infarktkärlet löper mindre risk att drabbas av en ny infarkt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förebyggande, behandlingav , kranskärl, minskar, riskenför ny , hjärtinfarkt
BT - 13 maj 11 kl. 02:11

Tidig behandling minskar hivsmitta

Tidig behandling med bromsmediciner minskar risken att en hivsmittad överför infektionen till sin partner med 96 procent. Det framgår av en studie omfattande över 1 700 i huvudsak heterosexuella par i nio länder.
- Det här är en mycket viktig utveckling eftersom vi vet att sexuell överföring svarar för runt 80 procent av alla nya infektioner, säger WHO-chefen Margaret Chan.

UNT - 13 maj 11 kl. 02:07

Tidig behandling minskar hivsmitta

Tidig behandling med bromsmediciner minskar risken att en hivsmittad överför infektionen till sin partner med 96 procent. Det framgår av en studie omfattande över 1 700 i huvudsak heterosexuella par i nio länder. (TT).

NT - 13 maj 11 kl. 02:07

Tidig behandling minskar hivsmitta

Tidig behandling med bromsmediciner minskar risken att en hivsmittad överför infektionen till sin partner med 96 procent. Det framgår av en studie omfattande över 1 700 i huvudsak heterosexuella par i nio länder..

Sydsvenskan - 13 maj 11 kl. 02:54

Tidig behandling minskar hivsmitta

Tidig behandling med bromsmediciner minskar risken att en hivsmittad överför infektionen till sin partner med 96 procent.
Det framgår av en studie omfattande över 1 700 i huvudsak heterosexuella par i nio länder. -Det här är en mycket viktig utveckling eftersom vi vet att sexuell överföring svarar för runt 80 procent av alla nya infektioner, säger WHO-chefen Margaret Chan.

SvD - 13 maj 11 kl. 02:07

Tidig behandling minskar hivsmitta

Tidig behandling med bromsmediciner minskar risken att en hivsmittad överför infektionen till sin partner med 96 procent..

YLE - 11 sep 16 kl. 08:47

Socialombudsmannen: Nya lagen om utkomststöd minskar inte på byråkratin

Den nya socialvårdslagen träder i kraft första januari 2017. Meningen var att lagen skulle minska på byråkratin. Det kommer den inte att göra.

Dagens Medicin - 24 mar 16 kl. 07:15

Mutation kan skydda mot kranskärlssjukdom

Individer med en specifik genförändring som minskar mängden triglycerider i blodet verkar ha lägre risk för kranskärlssjukdom, enligt en ny studie i New England Journal of Medicine..

Skånskan - 16 feb 19 kl. 17:00

Bostadsinbrotten minskar drastiskt

Skåne Sedan 2015 har antalet bostadsinbrott i regionen har minskat med 45 procent. I Malmö minskade de totalt med 47 procent.Enligt ett pressmeddelande från polisen skedde under 3220 fullbordade bostadsinbrott i permanentbostäder i regionen under 2018.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 12:00

Fel behandling av förlamad far anmäld

SJÖBO/YSTAD Insatserna dröjde sex timmar, trots att 80-åringen från Sjöbo konstaterades ha en hjärnblödning.
Nu kritiseras akuten vid Lasarettet i Ystad för brister i behandlingen av patienten som i dag är halvsidesförlamad.Det var i juni 2015 som en Sjöbobo i 80-årsåldern fick svårt med koordinationen och problem att tänka klart.

BT - 29 dec 14 kl. 07:00

Kameror på polis minskar våld

Poliser som bär kameror som fästs vid kroppen minskar risken för våld, visar en studie. Forskningen är högaktuell i USA, som skakats av fall av misstänkt övervåld från poliser. De små kamerorna fästs runt bröstkorg eller huvud och har under 2012 burits av polisen i kaliforniska Rialto.

Fler nyheter från SR

SR - 8 timmar sedan

Nasa testar nytt system för autonoma månlandare

Neil Armstrong landade Apollo 11 på månen genom att titta ut genom fönstret. Nu testar Nasa ett nytt system för självkörande månlandare..

SR - 13 timmar sedan

Kondition och hjärtats hälsa nära sammanlänkat

Bättre kondition minskar risken för att drabbas av hjärt-kärlsjukdom. Hos både män och kvinnor i alla åldrar, visar en ny svensk studie..

SR - 18 timmar sedan

Hjärtskola ger längre liv efter hjärtinfarkt

Hjärtinfarktspatienter som tar del av den "Hjärtskola", som nästan alla i Sverige erbjuds vid första infarkten, lever längre än patienterna som inte deltar, visar en svensk studie..

SR - 18 timmar sedan

Världens största Arktisexpedition ska frysa fast i ett isflak

På fredag, den 20 september, startar världens största Arktisexpedition någonsin. Mosaic-expeditionen är ett samarbete mellan 19 länder. 600 forskare samt fyra isbrytare deltar..

SR - 13 sep 19 kl. 11:48

Barns saliv ledde till alternativt Nobelpris

Inatt svensk tid delades det årliga Ig Nobel-priset ut vid en ceremoni på Harvarduniversitetet. Forskning om barns saliv och skillnader mellan mäns testiklar var något som prisades..

SR - 13 sep 19 kl. 06:00

Glidroboten som hoppar upp från vattnet

Vad sägs om en robot som på egen hand kan lyfta rakt upp från vattenytan - och sedan glida fram som en flygfisk ovanför vattenytan?.

SR - 13 sep 19 kl. 06:00

Lekfulla råttor förbryllar forskare

Råttor som leker kurragömma med människor? En ny studie i tidskriften Science luckrar upp gränserna mellan djur och människa..

SR - 13 sep 19 kl. 06:00

Krävs ny fysik för att förklara universums expansion?

Den så kallade Hubble-konstanten visar hur snabbt universum utvidgar sig. Men olika mättekniker har kommit fram till olika värden på Hubble-konstanten, vilket förbryllar fysikerna..

SR - 12 sep 19 kl. 09:02

Vattenånga gör nyupptäckt planet jordlik

Astronomer har upptäckt vattenånga i atmosfären på en planet som är mer lik jorden än många andra planeter. Den ligger i den beboeliga zonen runt sin stjärna, där temperaturen antas vara fördelaktig för liv..

SR - 12 sep 19 kl. 08:09

Tropisk havsorm andas genom huvudet

Hur andas ormar under vatten? En ny studie vid Flinders University i Australien visar att en del havsormar kan andas genom huvudet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.