SR > Vetenskap

Sunday, 22 September, 12:30

SR - 11 sep 19 kl. 06:00

Sopsaltning av cykelvägar ökar cyklandet på vinternVad skulle få fler att välja cykeln under höst och vinter? Så kallad sopsaltning av cykelvägarna verkar underlätta valet, visar en studie från VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut..
Läs mer på SR
Läs mer om:
VTI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sopsaltningav , cykelvägar, ökar, cyklandet, vintern
Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 14 kl. 06:00

Bredare cykelvägar ökar framkomligheten

Den senaste tiden har tre av Karlstads största pendlarstråk breddats för att öka säkerheten och framkomligheten. Och fler sådana här cykelmotorvägar är på gång..

DN - 06 sep 18 kl. 20:34

Miljöpartiet vill satsa 1,4 miljarder på cykelvägar

Under kommande mandatperiod vill Miljöpartiet lägga 1,4 miljarder på cykelvägar runtom i landet.  Satsningen är en del av partiets arbete mot målet att cyklandet ska utgöra 50 procent av den totala andel resor till 2030.  – Det är många som förändrar sina vanor och väljer cykeln i stället för bilen – det ska uppmuntras, säger finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP).

Uppsalanyheter.se - 05 mar 15 kl. 16:29

Sandupptagning på cykelvägar påbörjat

I år startar sandupptagningen på cykelvägarna tidigt. Redan nu börjar Uppsala kommun grovsopa de prioriterade stråken skriver man i ett pressmeddelande.I år startar sandupptagningen på cykelvägarna tidigt.

Skånskan - 06 okt 15 kl. 06:00

14-åring vädjar om bättre cykelvägar

MALMÖ Cyklisters liv sätts i fara varje dag. Detta eftersom det saknas cykelbanor på flera stora gator. Bussarna kör mycket fortare än vad de ska och gatorna är alldeles för trafikerade.

YA - 03 feb 14 kl. 12:55

Skolbarnen föreslår cykelvägar förgäves

I flertalet motioner har skolbarn från Skurups kommun önskat nya cykelvägar mellan byarna. Men någon utbyggnad är inte aktuell och inget av förslagen mötte heller bifall vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde.
– Jag kan förstå att barnen vill kunna cykla säkert, men det är inte så enkelt att bygga cykelvägar.

YLE - 03 apr 17 kl. 06:06

Byråkratin sätter stopp för cykelvägar

Trots att det oftast är kommunerna som betalar för nya cykelvägar så sitter NTM-centralen på makten över planeringen. Malax hade inte råd med planeraren som NTM-centralen utsåg, och den egna planeraren dög inte. Betalaren ska bestämma, tycker politiker.

Trelleborgs Allehanda - 19 sep 13 kl. 22:23

Cykelvägar och transporter engagerade

Foto: Tomas Nyberg
Transporterna till och från den nya biogasanläggningen i Jordberga samt frågan om cykelvägar mellan Anderslöv och Grönby. Det lockade ett 60-tal personer till torsdagskvällens medborgarmöte i Anderslöv.
Biogasanläggningen som just nu håller på att byggas i Jordberga kommer att generera en stor mängd transporter.

BT - 01 sep 14 kl. 20:56

Cykelvägar blir dyrare än väntat

2008 anslog Borås stad pengar för tre gång- och cykelvägar. Drygt 20 miljoner avsattes för Målsryd-Gånghester, Viskafors–Rydboholm och Sandared–Sjömarken. Nu visar det sig att pengarna inte räcker.

BT - 31 jul 14 kl. 07:38

Kravet: Bättre cykelvägar i city

Cykelentusiaster i Borås gör nu gemensam sak i ett upprop för bättre cykelmöjligheter i staden. Vad tycker du om Borås stads cykelvägar? Diskutera i artikeln!

YLE - 17 jan 14 kl. 04:13

Cykelaktivister undrar varför staden satsar på cykelvägar i periferin

Helsingfors bygger cykelleder i östra Helsingfors på folktomma platser som Hjulkvarnsvägen när Östra Centrum. Samtidigt fortskrider inte byggandet av cykelleder i innerstaden. Klagomål från invånare gör att projekt som nya lättrafikleder på Mechelingatan skjuts upp.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 16:41

Stora strejker för klimatet i hela världen

Under fredagen har det hållits klimatstrejker på tusentals platser över hela världen, bland annat i Sverige, inför FN:s stora klimatmöte i New York..

SR - I förrgår: 11:49

Ny studie: Antibiotikaresistens i djurbesättningar mest utbredd i Kina och Indien

Problemet med antibiotikaresistenta bakterier inom djurhållningen i låg- och medelinkomstländer är störst inom främst kyckling- och grisindustrin i Kina och Indien, visar en kartläggning..

SR - I förrgår: 11:51

Kraftig minskning av fåglar i Nordamerika

I Nordamerika finns det idag tre miljarder färre fåglar jämfört med 1970. Det är en minskning med nästan en tredjedel, skriver amerikanska forskare i tidskriften Science..

SR - I förrgår: 06:00

Särskilda nervceller kan hjälpa till att sortera bort sådant vi ska glömma

Forskare har upptäckt en grupp nervceller i hjärnan hos möss som verkar hjälpa till att sortera bort "onödiga minnen" under sömnen. Studien har publicerats i tidskriften Science..

SR - I förrgår: 06:00

Brittisk oro för forskningssamarbeten vid Brexit

Ingen vet ännu vad Brexit kommer att innebära för forskningen. Vi måste vara förberedda på allt, menar Julie Maxton, chefen för Royal Society, den brittiska vetenskapsakademin..

SR - 19 sep 19 kl. 09:49

Fiskroboten som simmar rekordsnabbt

Tunabot heter en ny, snabb undervattensrobot, där forskarna låtit sig inspireras av tonfisk..

SR - 19 sep 19 kl. 07:23

Hon blir först med att fiska på Nordpolen

Finns det fisk under isen kring Nordpolen? Det ska marinekolog Pauline Snoeijs Leijonmalm vid Stockholms universitet bli först i världen med att ta reda på..

SR - 19 sep 19 kl. 07:27

Bakterierna som tycks knäcka PFAS

Kan bakterier hjälpa till att bryta ned PFAS, alltså de ytterst svårnedbrytbara kemikalier som finns i till exempel brandskum och impregneringsmedel. Ja ett forskarteam i USA tycks ha hittat en sådan bakterie..

SR - 19 sep 19 kl. 07:27

Forskare: Ny valart upptäckt

Det är inte varje dag som en ny valart upptäcks. Men nyligen kunde forskare från bland annat universitetet på Hokkaido beskriva en ny art av näbbval..

SR - 18 sep 19 kl. 11:53

Norskt gödselföretag vill bygga klimatvänligare anläggning

Världens största gödselföretag, norska Yara, planerar att bygga en pilotanläggning där man istället för naturgas ska använda el från sol, vind och vatten för att fånga in luftens kväve..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.