SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 15 September, 09:35

SmålandsPosten - 11 sep 19 kl. 05:30

Alla måste få komma till tals om bergtäkten”När egot hos en politiker blir viktigare än interaktionen med sina medborgare, då riskerar hen hela sin trovärdighet”, skriver Ulla Lundegård angående bergtäkten i Engaholm..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Ulla Lundegård, Engaholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla måste , kommatill , talsom , bergtäkten
SmålandsPosten - 06 feb 19 kl. 18:27

Bergtäkten i Engaholm oroar Alvestaborna

För drygt två veckor sedan rapporterade Smålandsposten om Sweroks planer på att öppna en bergtäkt i Engaholm mellan Alvesta och Gemla. Planerna har lett till oro bland närboende i området och flera hundra namn har samlats in för att stoppa bergtäkten..

SmålandsPosten - 01 jun 19 kl. 09:18

De frågorna avgör om bergtäkten får tillstånd

Behovet av bergmaterial och trafiksituationen genom Gemla. Det är frågor som Miljöprövningsdelegationen kommer att bedöma och som kan bli avgörande för vilket beslut man fattar. Materialet kring ansökan om en bergtäkt mellan Alvesta och Gemla är digert.

UNT - 16 jul 13 kl. 19:04

Ska sätta bergtäkten på kartan

Lokala talanger, Lets dance-vinnare och så nyheten för i år: hemlig gäst. Förberedelser inför årets upplaga av allsång i bergtäkten är i full gång..

LV - 07 feb 17 kl. 20:25

Stoppa bergtäkten i Södra Vi

Den planerade bergtäkten mellan Käbbo och Skärstad i Södra Vi kommer att täcka en yta lika stor som tjugofem, 25, fotbollsplaner. Fem miljoner ton, 5 000 000 ton, berg och morän ska krossas och fraktas bort. Vacker tallskog och fina bärmarker skövlas och ödeläggs för all framtid..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera överklaganden av bergtäkten

Nu har beslutet att godkänna den nya bergtäkten i Ulvsby som miljöprövningsdelegationen på länsstyrelsen i Örebro fattade för några veckor sedan överklagats..

GöteborgsPosten - 28 okt 18 kl. 22:02

Utökad brytning i bergtäkten

Företaget Bullarens Grus får förlängt tillstånd att använda bergtäkten öster om Tanumshede. Verksamheten kommer också att utökas..

SmålandsPosten - 05 apr 19 kl. 19:15

Kommunen väntas vara positiva till bergtäkten

Alvesta kommun ska inom en snart framtid yttra sig angående den planerade bergtäkten i Engaholm. Planerna har varit väldigt omdebatterade, men Alvesta kommun väntas se positivt på Swerocks ansökan..

SmålandsPosten - 13 apr 19 kl. 09:57

Alvesta: Ja till bergtäkten

Måndagen den 15 april är sista dagen att yttra sig över bergtäkten mellan Alvesta och Gemla. Kommunstyrelsen i Alvesta är som väntat positiv. – Vi har yttrat oss i frågan ur ett övergripande perspektiv, säger Per Ribacke (S)..

SmålandsPosten - 30 maj 19 kl. 15:52

Roger bor 480 meter från den planerade bergtäkten: ”katastrof”

Roger Johansson bor 480 meter från den planerade bergtäkten i Engaholm. – Det känns nattsvart, en ren katastrof, säger han. Han är inte ensam om att protestera.

SmålandsPosten - 03 jun 19 kl. 06:52

Goda grannar – men kommunerna agerar olika om bergtäkten

– Om vi ska vara trovärdiga i arbetet för utveckling i vår kommun så kan vi inte alltid säga nej till jobbiga saker, säger Per Ribacke (S), kommunalråd i Alvesta. – I den här frågan måste jag se till mina kommuninnevånares intressen, säger kollegan Anna Tenje (M), i Växjö. Det handlar förstås om bergtäkten mellan Alvesta och Gemla, där Alvesta sagt ja och Växjö nej.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Protester mot allt större vindkraftverk

Vindkraftverk med en totalhöjd på 250 meter. Förr en omöjlighet – nu planeras sådana vindparker på flera platser runtom i Sverige. Men byggplanerna väcker ilska och oro hos boende i berörda områden..

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Johnson: Vi ska bryta oss ur EU som Hulken

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Småland: Satsade tio kronor – vann tio miljoner

Tio miljoner kronor. Så mycket pengar får den person som har lämnat in en Jokerrad på sju rätt på Ica Maxi i Oskarshamn. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Över 40 kroppar identifierade i brunn i Mexiko

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kim Kardashian drabbad av kronisk sjukdom

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ovanligt blixtfyllt år i Sverige

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Havsvraket Lindesnäs töms på sin olja

Det över 60 år gamla vraket Lindesnäs utanför Oxelösund klassas som ett av de mest miljöfarliga i Sverige. Men nu har skrovet städats upp..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ambulanshelikopter besköts med laser

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Presidentval i arabiska vårens vagga

SmålandsPosten - 10 timmar sedan

Skott mot fordon i Stockholmstunnel

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.