YLE > Finland

Friday, 20 September, 18:02

YLE - 11 sep 19 kl. 05:25

En av Finlands största affärer avgörs nu - Kone på väg att köpa Thyssenkrupps hissarNu väntas det klarna om hissbolaget Kones köp av tyska Thyssenkrupps hisstillverkning kan bli av. Enligt tidningsuppgifter ska det tyska bolagets styrelse ta ställning till vad man ska göra med sin hissverksamhet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands, Thyssenkrupps, Kones

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En av Finlandsstörsta , affärer, avgörsnu , Kone, väg att köpa Thyssenkrupps hissar
HBL - 07 mar 15 kl. 04:29

Hur man gör riktigt dåliga affärer

Nokias köp och makulering av egna aktier, Stora Ensos pappersäventyr i USA, Soneras satsning på tysk luft för fyra miljarder, Talvivaara, Olki­luoto, Valco ... Listan är lång och räkningen dyr när Finlands största affärsmissar blir bok.Det är lätt att vara efterklok, brukar man säga.

YLE - 29 jun 12 kl. 14:52

Veikon Kone stänger dörrarna

Hushållsmaskinaffären Veikon Kone lägger ner verksamheten. Den allt skarpare konkurrensen har gjort lönsamheten dålig. Omkring hundra anställda sägs upp då affärerna stänger.

YLE - 05 nov 14 kl. 09:08

Kone bygger hissar i Australien

Hisstillverkaren Kone har fått en beställning på 25 hissar och rulltrappor till Melbourne i Australien. Hissarna ska till byggprojektet Collins Squares andratorn, meddelar Kone. Collins Square är ett av de största affärscentren som byggs i Australien just nu.

HBL - 29 jun 12 kl. 15:06

Veikon Kone läggs ner

Elektronik- och vitvarukedjan Veikon Kone läggs ner. De cirka 100 anställda förlorar sina jobb.Bolaget stänger webbaffären och sina elva butiker.

YLE - 30 maj 15 kl. 16:17

Rika affärsmän vill grunda ny stad i Nyland

Tre rika affärsmän vill grunda en ny stad i västra Nyland - Porkala stad. Planerna på den nya staden har förberetts i all tysthet redan en tid. Men med den nya regeringen hoppas man nu att tiden är mogen för att kunna så idén i bördig jord.

YLE - 09 jun 17 kl. 06:38

Rika affärsmän ville grunda Porkala stad – hur gick det sen?

För två år sedan tyckte tre affärsmän att tiden var mogen för att slå ihop Sjundeå, Ingå och Kyrkslätt. Tanken var att städerna skulle slås ihop till en ny stad med namnet Porkala. Efter våren 2015 har det ändå inte hänt mycket.

HBL - 18 jul 14 kl. 08:57

Industrin ska bromsa klimatförändringen

Företagsvärlden börjar se klimatförändringen som en chans att göra goda affärer snarare än som ett hinder. Näringslivet måste bidra om vi ska hantera den globala utmaningen, säger de som förstår sig på.Tunga namn inom industrin ska göra Finland till ett kolsnålt och klimatsmart samhälle.

HBL - 24 aug 13 kl. 07:51

Professor vill ge arbetslösa utlandsstipendier

Arbetslösa ungdomar borde ges en möjlighet att för en viss tid flytta utomlands och lära sig det lokala språket och kulturen.Det säger professorn i företagande Arto Lahti vid Aalto-universitetet. Lahti föreslår att arbetslösa ungdomar kunde få internationaliseringsstipendier.

YLE - 03 dec 14 kl. 17:42

Konstnärshemmet Lallukka behöver miljondonationer

Klockan tickar för renoveringen av Lallukka. Det anrika konstnärshemmet i Tölö i Helsingfors behöver 1,3 miljoner euro till för att ha råd att måla väggarna som planerat. Funkishuset ska renoveras grundligt, bara stambytet kommer att kosta miljoner.

YLE - 26 aug 16 kl. 13:11

Kristinestads företag fick stororder

Kone-Ketonen i Kristinestad ska leverera över 74 skördaraggregat till Vitryssland. Affären är värd över två miljoner euro och företagets största. Skördaraggregat ska monteras på skogsmaskiner som tillverkas av Vimek AB i Vindeln i Sverige.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Raseborg tackar nej till kalhyggesfritt skogsbruk - “Den praktiska insynen saknas hos dem som talar för det”

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att inte förorda förbud mot kalhyggen. Raseborgs skogsbruksingenjör säger att tillväxten större i traditionellt skötta skogar..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning – så fördelades rösterna

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. EU-kommissionären Katainen valdes på fredagen av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 1 timme sedan

Arbete utan lön eller grundläggande rättigheter - det här är vardag för många personer med intellektuell funktionsnedsättning

Många personer med intellektuell funktionsnedsättning jobbar för en minimal eller rentav utan ersättning. Det här eftersom jobbet räknas som social verksamhet. På FDUV vill man se en förändring..

YLE - 2 timmar sedan

Beväringar ska tränas med internationellt förbjudna kemiska vapen som senapsgas och sarin – "Som armén tränar, strider den"

Hittills har Finland endast övat skarpt med kemiska vapen utomlands, men från och med nästa år kommer beväringar vid Björneborgs brigad i Säkylä att hantera riktig senapsgas och sarin..

YLE - 2 timmar sedan

För ett år sedan utfördes en spektakulär myndighetsräd mot ryskägda villor i den åboländska skärgården – det var början på slutet för mytomspunna Airiston Helmi

Då dagen gryr i Åboland lördagen den 22 september 2018 blåser det fortfarande kraftigt ute i skärgården. I många hem inleds morgonen med att inspektera stormskadorna från natten innan. Samma morgon genomför en 400 man stark insatsstyrka sammansatt av olika myndigheter en spektakulär räd mot flera fastigheter i skärgården..

YLE - 3 timmar sedan

Rapport: Spola det gamla skolnätet i Raseborg - tänk i nya banor och bygg moderna servicecentrum i stället

En pinfärsk konsultrapport lovar enorma besparingar om Raseborg vågar tänka om. Staden borde slopa sitt föråldrade och överdimensionerade servicenät med många och gamla stora skolhus..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman i tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 3 timmar sedan

Forskare: Greenwashing och råvaror bakom Googles investering - hallen i Fredrikshamn är en fabrik med väldigt få anställda

Google investerar i Fredrikshamn på grund av tillgången på kylvatten, konstaterar forskaren Julia Velkova som har specialiserat sig på datahallar. Logistik och tillgången på energi är viktig, men allra viktigast är att kunna kyla ner servrarna. Finland är en råvaruleverantör för Google, anser hon..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen blir Sitras nya överombudsman

Jyrki Katainen har utsetts till Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.