Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Saturday, 21 September, 17:11

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 19 kl. 05:00

Ordförande vill lugna de anställda: ”Varje enhet får i praktiken två nya tjänster”Införandet av ”Heltid som norm” samt förlängd veckoarbetstid för anställda är orsaken till att man nu minskar antalet vikarier inom äldreomsorgen rejält. ”Vi ersätter vikarier med fast personal”, säger Venzel Rosqvist (M), ordförande i socialnämnden..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Heltid, Rosqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordförandevill , lugnade , anställdaVarje , enhetfår i , praktiken två nya tjänster
YLE - 06 jan 17 kl. 10:00

Mindre juldonationer till omstridd djurskyddsförening – ordförande skyller på vädret

Helsingfors djurskyddsförenings (HESY) julinsamling gav den här julen klart mindre pengar än vanligt. Föreningen har haft interna strider och oegentligheter har avslöjats. Föreningens ordförande Hannele Luukkainen tror ändå att de minskade donationsmedlen beror på det dåliga vädret.

Alingsås tidning - 08 feb 17 kl. 12:33

IMI i Ljung varslar 25 anställda

IMI Hydronic Engineering AB i Ljung har lagt ett varsel om 25 personer. Enligt vd Thomas Haage handlar det om att anpassa kostnaderna till nuvarande försäljning och marknadsläge.
Varslet lämnades den 17 januari, och förhandlingar med de fackliga parterna startade omgående.

YLE - 09 jun 15 kl. 04:00

"Pengarna eller de anställda tar slut"

Runt om i Svenskfinland håller man fortfarande på och smälter regeringens chockbesked om att vårdarna på åldringshemmen ska bli färre. Regeringen är bara ute efter inbesparingar, suckar en huvudförtroendeman som vi har talat med. Regeringen vill minska antalet vårdare från nuvarande de facto nivå på 0,6 vårdare per klient till 0,4- 0,5.

Kristianstadsbladet - 15 aug 13 kl. 08:30

De vill utbilda sina anställda i företagande

Foto: Bosse Nilsson
Region Skåne satsar 600?000 kronor på att utbilda anställda i företagande ? så att de sedan kan konkurrera med regionen om vården.

Trelleborgs Allehanda - 06 feb 13 kl. 10:10

Tysk fackbas stöttar anställda

Foto: Tom Wall
Först sålda sedan förrådda. Med de orden inleder ordföranden i det europeiska företagsråd där Pergo ingått ett brev med skarp kritik mot planerna att lägga ned Pergos fabrik i Trelleborg.
Unilin köpte Pergo av det tyska företaget Pfleiderer.

Dagensanalys.se - 28 sep 17 kl. 09:17

Varannan chef är Facebook-vän med anställda

En studie som Novus har gjort för Unionen visar att nästan varannan chef är Facebook-vän med några av sina medarbetare. Oftast är det de anställda som skickar en vänförfrågan. Är det okej att chefen följer sina kollegor i sociala medier?

YLE - 22 apr 14 kl. 21:47

Postfackets ordförande lämnar sitt uppdrag

Post- och logistikfacket PAU:s ordförande Esa Vilkuna har lämnat sitt förtroendeuppdrag. Vilkuna försäkrar att beslutet är odramatiskt och att det inte finns några pågående konflikter inom facket som skulle ha fått honom att avgå. För tillfället har PAU:s vice ordförande Jarmo Niemi hand om ordförandeuppgifterna.

YLE - 05 mar 17 kl. 09:17

FSD:s ordförande bestört över Alertechefens agerande

Viktor Kock, ordförande för de finlandssvenska socialdemokraterna, rasar mot Alertes vd. En anställd på bolaget drog tillbaka sin ansökan om att ställa upp i kommunalvalet efter ett möte med vd:n Håkan Forss. - Att Håkan Forss ifrågasätter anställdas möjlighet att ställa upp i kommunalvalet är förkastligt.

YLE - 20 feb 13 kl. 09:59

Raseborg kan säga upp anställda

Spela upp klipp på Arenan
Raseborgs stad har fortsättningsvis ett underskott i sin budget och det blir därför aktuellt med personalnedskärningar från och med år 2014. Då upphör anställningsskyddet för de som övergick i stadens tjänst vid kommunfusion för fem år sedan. Tanken att permittera personalen har stadsstyrelsen nu begravt.

Sydsvenskan - 07 aug 13 kl. 06:30

Facklig ordförande som kämpade för medlemmarna

Rolf Pålsson, 74 år, Malmö, har, som tidigare meddelats, avlidit. Närmast sörjande är hustrun Kerstin samt barnen Christer och Åsa med familjer.Rolf Pålsson var en av Malmös tongivande facklig-politiska förkämpar.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Mullrande nostalgitripp fyllde 20 år

På lördagen var det 20-årsjubileum för Östra Grevies mopperun. Det kom cirka 700 mopeder och ännu fler veteranmopedsentuasiaster till evenemanget . Därmed är Östra Grevies mopperun en av de största i Sverige.

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Landslaget i padel tränar i Trelleborg

I helgen kan trelleborgarna se Sveriges bästa padelspelare träna i Trelleborg. En av spelarna i landslagstruppen är Pablo Figueroa. Tidigare har han varit en av Sveriges bästa tennisspelare.

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Över 200 elever i Trelleborg har alarmerande hög skolfrånvaro

Drygt 200 elever i grundskolan i Trelleborg hade en frånvaro över 20 procent förra läsåret. 35 av dem var borta över halva skoltiden. Nu ska kommunen inrätta ett mobilt team i ett försök att komma till rätta med problemen..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Körkort och tusenlappar rök när polisen kollade hastigheter

Ett indraget körkort tillsammans med två saftiga böteslappar. Det blev resultatet av fredagens hastighetskontroll på Västra ringvägen. ”Jag jobbar mycket nu och var djupt inne i några tankar.

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Jubilar: Tommy vill göra nytta – ”Vad ska jag göra nu?”

Efter 29 år i Malmö flyttade Tommy Baltzer 2005 till Snarringe och därmed var cirkeln sluten. – Trots att jag är född och uppvuxen i Trelleborg kände jag inte till Snarringe, men här är jättemysigt, säger han..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Två barn från Trelleborg försvunna - har inte kommit till skolan

En trelleborgsfamilj med två barn skulle under sommaren flytta till Danmark. Men barnen har inte dykt upp på sin nya danska skola och Trelleborgs kommun får inte tag i familjen. Kommunen har nu polisanmält barnen som försvunna..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Larm: Rökfylld lägenhet i centrala Trelleborg

Räddningstjänst och ambulans larmades till en adress i centrala Trelleborg under natten till lördag..

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Edward 1,5 år

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Lena fyra år

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Dagens ros…

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.