Kristianstadsbladet > Lokalt

Thursday, 19 September, 20:47

Kristianstadsbladet - 11 sep 19 kl. 05:00

Vindkraftbuller: Kommunen vill se ökad tydlighet — ”Krävs för att få lika syn över landet”En ny statlig vägledning om buller från vindkraftverk är på gång. Kommunen har tyckt till och efterlyser ökad tydlighet, bland annat kring amplitudmodulerat ljud som är aktuellt i Ekestad. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Ekestad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vindkraftbuller, Kommunenvill se , ökad, tydlighet, Krävsför att , få lika syn över landet
Regeringen - 31 aug 17 kl. 13:00

Pressinbjudan: Ökad tydlighet om politisk information i skolan

I morgon, fredag 1 september, håller gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström en pressträff i Rosenbad. På pressträffen presenterar ministern lagförslag om ökad tydlighet gällande politisk information i skolan..

Skånskan - 27 jan 17 kl. 05:00

Ökad tydlighet för ministrars hyror bra

ERWP.fif(1)OPINION Försvarsminister Peter Hultqvists hyresavtal, uppmärksammat av Svenska Dagbladet förra våren, blir nu KU-ärende. En diskussion om en eventuell jävaspekt har ägt rum.

Affärsvärlden - 17 sep 13 kl. 08:48

FI vill se ökad tydlighet om bolåneräntorna

Finansinspektionen vill att det ska bli enklare för bolånekunder att förstå vad de betalar för..

BT - 03 maj 17 kl. 09:00

Nya riktlinjer för markaffärer ger ökad tydlighet

Bollebygds kommunfullmäktige har antagit riktlinjer för exploateringsavtal och markanvisningar..

Regeringen - 01 sep 17 kl. 09:35

Ökad tydlighet om politisk information i skolan

Skolan lägger grunden för ett aktivt deltagande i ett demokratiskt samhälle, och elever ska genom utbildningen få kunskap om olika politiska partier. Samtidigt ska skolan utgöra en trygg arbetsmiljö för elever och skolpersonal. Dagens lagstiftning om politiska partiers medverkan i utbildningen har upplevts som otydlig.

Regeringen - 16 nov 17 kl. 10:21

Ökad tydlighet om politisk information i skolan

Regeringens proposition Politisk information i skolan har antagits av riksdagen. Den nya lagstiftningen tydliggör att om en skola vill bjuda in politiska partier ska de bjudas in och delta i elevernas undervisning på skolans villkor med objektivitet som grund..

DN - 13 jan 19 kl. 18:45

Ökad tydlighet om en osäker omvärld

SÄLEN. Sverige står nu inför en mer osäker omvärld än någonsin sedan det kalla krigets slut. Det uttrycktes när Folk och Försvars rikskonferens inleddes på söndagen, och både övergångsregeringen och Moderaterna talade mer klartext än förra året..

Kristianstadsbladet - 15 mar 18 kl. 19:30

Kommunen avslår klagomål på vindkraftbuller från Karsholm – ”självklart har man rätt att överklaga”

Bullret från Karsholms vindkraftanläggning har stört närboende sedan de fem vindkraftverken stod klara 2012. Nyligen valde kommunen att avslå ett nytt klagomål om bullret..

Skånskan - 21 nov 15 kl. 14:00

Lovar mer synlighet och ökad trygghet

STAFFANSTORP Staffanstorp är redan testkommun i ett dna-märkningsprojekt för att förebygga bostadsinbrott och lättare spåra stulet gods.
Nu tar kommunen ännu ett steg och klubbar medborgarlöften till invånarna.Syftet är även här att minska bostadsinbrotten och öka tryggheten.

Magazin24 - 03 dec 15 kl. 15:01

Kommunen har undertecknat medborgarlöften

Upprättades efter en dialog med invånarna. Vill ha ett tryggare centrum och ökad trafiksäkerhet.Polisen i Västmanland informerar att Surhammar har undertecknat medborgarlöften.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Idol-Eden krigar om plats i kvalfinalen

Tusentals sökte och Eden Alm från Hässleholm blev en av 20 som gick vidare till kvalveckan i ”Idol 2019”. Under torsdagen var det dags för direktsändning av programmet och Eden slogs för en plats i kvalfinalen. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

S om välfärdsmiljonerna — ”Det förvånar mig mycket”

Oppositionsrådet Anders Tell (S) ser regeringens nya välfärdspengar som ett rent tillskott. Han är förvånad över att de redan skulle vara inräknade i kommunens underlag för nästa års budget..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Regeringens pengar till kommunerna: ”Tyvärr inget som förändrar vår ekonomiska situation”

Kristianstad får 29 miljoner kronor från de extra välfärdsmiljarder som regeringen flaggar för i sitt budgetförslag. Men det är inget som förbättrar läget för kommunen eftersom pengarna redan fanns med i beräkningarna, menar Pierre Månsson (L)..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Centralstationen: Ung man rånad – hotad med knivliknande föremål

Under torsdagseftermiddagen kom en ung man fram till en ordningsvakt vid rådhuset i Kristianstad. Han sa sig blivit rånad av en till fyra mörkklädda personer. .

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Prisutveckling för bostadsrätter kraftigt upp

Kvadratmeterpriset för bostadsrätter har ökat stort i Kristianstad och Hässleholm de senaste åren. Kommunerna hamnar i topp fem och hör till de områden i Skåne där prisutvecklingen stigit som allra mest. .

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Kan få miljöpris – ”Jag har nästan blivit en återbruksspecialist”

Amanda Borneke, som kommer från Åhus, är nominerad till Årets miljöpris av Betonginitiativet. Juryn lyfter särskilt fram hennes passion och driv för hållbarhetsfrågor, både som kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöledare på CS Riv & håltagning i Göteborg och i egna podden Hållbarprofil..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Skolinspektionen: Nej till resursskola för Antonskolan

Antonskolan vill starta en resursskola i Furuboda men Skolinspektionen säger nej. .

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Viktigt kontaktskapande på Ung Företagsamhets kick off

Kontaktskapande ansikte mot ansikte och inspiration för kommande UF-år. Det var målet med Ung Företagsamhets kick off när närmare 3500 personer tog plats i Kristianstad Arena för att börja sin spännande resa i entreprenörskapet..

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Lantbruk i Kristianstad med på topplista

Flera av Sveriges mest lönsamma lantbruksaktiebolag finns i Kristianstad. Det visar en sammanställning som Lantbrukets Affärstidning ATL har gjort..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

”En gårdsbyggnad är ju som en familjemedlem”

Åtminstone fyra lantbruksbyggnader har förstörts i misstänkt anlagda bränder i somras. Enligt LRF är det svårt att skydda sig mot brotten vars skador både är finansiella och emotionella. – En byggnad på en gård är ju som en familjemedlem, säger Anders Drottja, krisberedskapsansvarig på LRF..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.