Skånskan > Nyheter

Tuesday, 17 September, 10:19

Skånskan - 11 sep 19 kl. 05:00

Elever får skarpare verktyg för inflytandeSkurup Ett 30-tal unga politiska företrädare intog Restaurang Rutger i går.
De hade kickoff för Buf och på schemat stod att lära sig använda barnkonventionen på vuxnas motioner.Runt borden slog sig barnen ned från kommunens olika skolor, elever i olika åldrar. Vid ett bord satt en grupp 11-12-åringar samt 14-årige Carl Johnson som är lite av en veteran inom Buf, barn- och ungdomsfullmäktige. Han har varit med sedan han gick i förskoleklass.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ett, Restaurang Rutger, Buf, Carl Johnson, Mindy Pettersson Romero, Östergårds, Tilda Ryberg, Folke Richardt, Hilde Pettersson, Skurups, Ann-Helen Nilsson, Pettersson, Nilsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eleverfår , skarpare, verktygför , inflytande
SmålandsPosten - 24 okt 13 kl. 00:30

Skarpare verktyg för polisen

Höjda minimistraff för grova vapenbrott. Det är att vänta sedan justitieminister Beatrice Ask (M) i går berättade att en pågående utredning om grov organiserad brottslighet får ett tilläggsdirektiv. Det är ett välkommet besked, det behövs nämligen bättre verktyg för att komma åt den eskalerande gängkriminaliteten.

GöteborgsPosten - 14 dec 14 kl. 05:00

Ge Säpo skarpare verktyg för att stoppa IS-krigare

Vi måste kunna förhindra att svenskar reser för att ansluta sig till terrorgrupper. Därför har vi lagt en riksdagsmotion som uppmanar regeringen att kriminalisera även förberedelse till deltagande i sådan resa. Om också planering och förberedande arrangemang blir olagligt kan en person som döms för dessa brott förlora sitt uppehållstillstånd i Sverige, skriver Mikael Cederbratt och Annicka Engblom (M)..

GöteborgsPosten - 14 dec 14 kl. 05:00

"Ge Säpo skarpare verktyg för att stoppa IS-krigare"

Vi måste kunna förhindra att svenskar reser för att ansluta sig till terrorgrupper. Därför har vi lagt en riksdagsmotion som uppmanar regeringen att kriminalisera även förberedelse till deltagande i sådan resa. Om också planering och förberedande arrangemang blir olagligt kan en person som döms för dessa brott förlora sitt uppehållstillstånd i Sverige, skriver Mikael Cederbratt och Annicka Engblom (M)..

SmålandsPosten - Igår: 05:30

S är inte rädda att ta till skarpare verktyg

Det ökande antalet granbarkborrar ställer till med enorma skador i granskogen i stora delar av Sverige. Jag är djupt oroad över den rådande situationen och hur den kommer att utvecklas i den torkstressade skogen efter den ovanligt torra sommaren 2018. Det skriver Monica Haider (S)..

Kristianstadsbladet - 28 feb 14 kl. 08:00

Elever saknar inflytande i gymnasiet

Foto: TT
En del elever i Kristianstad har svårt att förstå skoluppgifternas koppling till målen och kunskapskraven. Flera säger sig också sakna inflytande över hur undervisningen utformas.
Detta står klart efter Skolinspektionens tillsynsrapporter av gymnasieskolorna börjar bli klara.

Skånskan - 14 aug 16 kl. 10:00

Digitala verktyg för lärare i skolbänken

BUNKEFLOSTRAND I veckan satte sig flera lärare själva i skolbänken.
Detta för att få veta mer om hur de kan använda webben och andra digitala verktyg i sin undervisning.Utbildningen hölls på Ängsdals skola i Bunkeflostrand.

Skånskan - 16 maj 16 kl. 16:40

Elever behöver fler verktyg för att kunna påverka den värld de kommer leva i!

Debatt Allas vår gemensamma framtid och kommande generationers, förutsätter kunniga, me dvetna människor som känner ansvar för sig själv och varandra. Därför behöver vi vuxna skapa förutsättningar för framtidstro och ge elever verktyg för att förstå sammanhang och kunna påverka den värld de kommer att leva i.
Från förskola till och med högskola framhålls kreativitet och entreprenörskap som nyckelkompetenser.

DN - 24 maj 19 kl. 07:59

Gröna räknar med ökat inflytande efter EU-valet

BONN. Europas gröna parlamentariker hoppas på Greta Thunberg-effekten i valet. – De unga som manifesterar för klimatet har föräldrar samt mor- och farföräldrar som också oroar sig för vart världen är på väg, säger tyska Ska Keller, toppkandidat för de gröna partierna i EU-valet.

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 12 kl. 10:11

Lärare: Ge oss ett verktyg som förenklar vår vardag!

Ett digitalt verktyg ska göra dokumentationen enklare för både lärare, elever och föräldrar. Det kan inte vara meningen att 17h ska gå att av mitt jullov för att rätta och dokumentera prov för en stor klass! Ge oss lärare ett verktyg som förenklar vår vardag och ger oss mer tid för våra elever och undervisningen!.

UT - 01 mar 14 kl. 08:27

Lärare vill filma elever på idrottslektioner

Stenbocksskolans idrottslärare planerar att filma sina elever under lektionerna. Motiveringen: att få bättre förutsättningar att bedöma eleverna. När Mathias Carlsson ledde gårdagseftermiddagens gymnastiklektion med en sjundeklass började han med att berätta för eleverna om planerna.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

En oväntad kärlekshistoria

Kärlek mot alla odds och en berättelse om tiggeri, utanförskap, hat och fattigdom. Dokumentärfilmarna Joanna Karlberg och Ellen Fiske problematiserar bilden av det trygga Sverige och sätter fördomar på prov samtidigt som de hoppas kunna ge tittarna en tankeställare och väcka debatt med sin bioaktuella dokumentärfilm Josefin & Florin.Josefin & Florin
Dokumentärfilmen Josefin & Florin har biopremiär den 20 september.

Skånskan - 4 timmar sedan

Årets trafikantvecka igång

För att minska trafikens klimatpåverkan, förbättra folkhälsan, minska antalet människor som skadas eller dör i trafiken och bättre ta tillvara våra gemensamma ytor i städerna behöver vi förändra vår stadsplanering och bygga ett mer hållbart transportsystem.
Idag finns en ökad insikt om att vi behöver utforma våra städer efter människors behov, snarare än efter bilens. Just nu pågår den europeiska trafikantveckan, ett årligt återkommande arrangemang där över 1000 städer runtom i Europa deltar.

Skånskan - 4 timmar sedan

Om att falla på eget grepp eller inte

Mjölkkriget 2.0 har kommit igång. Det framgångsrika, Skånebaserade, företaget Oatly retar med sin nya reklamkampanj gallfeber på fler än svenska mjölkbönder.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kunskap tack vare ESS

För tio år sen fattades ett viktigt beslut för kunskapen och forskningen: då bestämdes att forskningsanläggningen ESS, European Spallation Source, skulle byggas i Lund. Detta borde egentligen ha firats i slutet av maj i år, eftersom det var i maj 2009 som beslutet kom, men ESS hade sannolikt fullt upp med att färdigställa anläggningen för att hinna fira.
Under måndagen ordnade SNS Skåne ett seminarium om bakgrunden till ESS tillkomst i Lund och hur framtiden kan tänkas se ut.

Skånskan - 4 timmar sedan

Skattkistan – nya namnet på förskola

Svalöv Svalövs nya förskola har fått ett namn.
Skattkistan föll valet på som snart öppnas på gamla Månsaboskolan.Allt för få platser inom barnomsorgen i Svalövs tätort tvingade fram nya lokaler och sedan i våras har det jobbats på att iordningställa lokalerna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Drönarattack kan leda till storkrig

Två oljeanläggningar i Saudiarabien attackerades i helgen med hjälp av drönare. Det var ingen liten attack, enligt beräkningar har mer än hälften av landets oljeproduktion slagits ut. Huthirebellerna från Jemen har tagit på sig ansvaret för attacken.

Skånskan - 4 timmar sedan

Äldre ska bli ännu friskare

Svalöv Redan under första säsongen med Senior Sport School blev det succé.
25 hungriga +65-are aktiverades under våren och nu är det dags igen.Tillsammans med Skåneidrotten och Region Skåne satsar Svalövs kommun på att sysselsätta kommunborna.

Skånskan - 5 timmar sedan

Mor och son döms efter angrepp mot sjuksköterska

ESLÖV En mamma och hennes vuxna son döms för ofredande efter ett angrepp på en vårdcentral. En sjuksköterska försökte slå larm sedan sonen blivit verbalt aggressiv.
Då blev sjuksköterskan fysiskt angripen av mamman och sonen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Arbetsmiljöverket kopplas in om skolbesparingarna

Sjöbo Huvudskyddsombudet för Lärarnas Riksförbund i Sjöbo är inte nöjd med politikernas svar gällande skolbesparingarna och kopplar nu in Arbetsmiljöverket.I början av sommaren anmälde huvudskyddsombudet Fredrik Andersson Sjöbo kommun till Skolinspektionen, eftersom han anser att rektorerna hamnar i en omöjlig sits då resurserna inte räcker för olika insatser. Han menar att de ansvariga politikerna först måste riskbedöma om budgetbesluten för skolan går att verkställa utan att bryta mot arbetsmiljöreglerna.

Skånskan - 5 timmar sedan

Oklart om bolagsvd stannar i kommunen

Skurup Jane Bergman som är vd för Skurups kommunala AB figurerar i en rekryteringsprocess i Svalöv – till jobbet som ekonomichef.
Skurups kommunala har inte fått besked ännu om hon tänker lämna sin tjänst eller ej.Skånska Dagbladet berättade i fredags på Svalövssidan att Jane Bergman förordades som ny ekonomichef i Svalöv under ett möte med personalutskottet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.