Skånskan > Nyheter

Monday, 16 September, 00:03

Skånskan - 11 sep 19 kl. 05:00

Utbildningsnämnden vill befrias från uppdraglund Utbildningsnämnden begär avslut på tre olika uppdrag gällande beslut fattade av kommunfullmäktige.
Besluten gäller införande av lärlingslöner, fortbildningskonto för lärare samt handledarbonus.Den ekonomiska ram som Kommunfullmäktige (KF) tilldelat Utbildningsnämnden för år 2020-2022 innebär att åtgärder måste vidtas för att nå en ekonomisk balans.
Utbildningsnämnden menar att några av de åtgärder som bedöms möjliga att genomföra kräver ett ändrat ställningstagande i de beslut som är fattade av Kommunfullmäktige. I juni 2015 beslutade Kommunfullmäktige att avsätta medel till gymnasiala lärlingsanställningar i kommunens verksamhet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Utbildningsnämnden, Kommunfullmäktige, Lund, Lunds, Vipan, Handels, Bygg, KF, PO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utbildningsnämndenvill , befriasfrån , uppdrag
YLE - 21 aug 13 kl. 05:55

Välsignelse under skoltid en fråga för utbildningsnämnden

Helsingforselever borde inte behöva delta i en kyrkovälsignelse av förstaklassare under skoltid. Det anser Martina Reuter (VF) som är medlem i utbildningsnämndens svenska sektion. Nu varierar praxis från skola till skola, och det är inte heller bra, säger Reuter.

SmålandsPosten - 03 apr 14 kl. 07:22

Utbildningsnämnden slipper övervakare

När utbildningsnämnden 2011 drogs med skenande kostnader skapades ett utskott för att övervaka verksamheten. Nu läggs det ner.
– Uppdraget är genomfört, säger Bo Mazetti-Nissen (M), som satt i gruppen.

YLE - 24 jan 17 kl. 19:28

Utbildningsnämnden fick lägesrapport om korruptionshärvan – "Utbildningsverket är ett offer"

Det var utbildningsverkets direktör Liisa Pohjalainen som berättade om korruptionsutredningen för utbildningsnämnden på tisdag kväll. Enligt Veronica Hertzberg (sfp), medlem i utbildningsnämnden, uppstod det en livlig diskussion. - Liisa Pohjalainen och den nya it-chefen höll en grundlig presentation och efteråt lyfte nämndmedlemmarna upp några relevanta frågor, säger Hertzberg.

SmålandsPosten - 14 jan 15 kl. 07:04

Kollektiva betyg får skarp kritik av politiker i utbildningsnämnden

Ledande politiker i utbildningsnämnden riktar skarp kritik mot de kollektiva betyg som delats ut på Gemö- och Linnéskolan.
– Det är tragiskt att det ska behöva bli så här, säger Tomas Simonsson (FP). Elever i sjuan på Linnéskolan och i sexan på Gemöskolan har fått det kollektiva betyget E i tyska respektive musik eftersom ordinarie lärare i båda fallen blivit sjuka.

SmålandsPosten - 11 mar 14 kl. 06:51

Utbildningsnämnden vill ha 18 miljoner mer

Utbildningsnämndens budget räcker inte. Budgeten har beräknats på för lågt elevunderlag. Budgetramen borde ha varit 17-18 miljoner kronor högre.

YLE - 18 mar 15 kl. 11:24

Finska utbildningsnämnden fick bakläxa i Kristinestad

Finska utbildningsnämnden i Kristinestad måste göra om sin dispositionsplan och anpassa den till de sparåtgärder som stadsfullmäktige beslöt om i budgetbehandlingen. Staden inledde samarbetsförhandlingar i februari. Stadsstyrelsen beslöt i januari att uppmana sektorerna att så långt som möjligt ta ut oavlönade tjänstledigheter som motsvarar minst sju dagar.

SmålandsPosten - 03 okt 13 kl. 06:10

Utbildningsnämnden drar miljontvist vidare

Förvaltningen vill ge upp miljonstriden mot fri­skolorna. Men politikerna i utbildningsnämnden väljer ändå att dra tvisten vidare. Smålandsposten berättade nyligen att Virestads friskola och Karl-Oskarskolan vunnit en tvist om sammanlagt en dryg miljon kronor mot kommunen.

BT - 11 maj 18 kl. 15:57

Barn och utbildningsnämnden ska spara 24 miljoner under 2019

Barn och utbildningsnämnden behöver spara 24 miljoner under 2019. Nu lägger en enig nämnd förslag om att få ett budgettillskott på samma summa. – Nu är det upp till dem som styr, det är ingen långsiktig lösning att hålla på att skära i verksamheten, säger Urban Jernberg (S), vice ordf i barn- och utbildningsnämnden..

BT - 18 jun 19 kl. 16:07

Barn- och utbildningsnämnden tvingas till anpassningar under 2020.

Minskade statsbidrag från Migrationsverket samt ökade kostnader för särskola och lokaler gör att barn- och utbildningsnämnden måste anpassa verksamheten för 2020. – Det handlar om 11 miljoner kronor, säger Leif Sternfeldt (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden..

Magazin24 - 17 jan 13 kl. 13:15

Inställt möte för barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 23 januari ställs in. Barn- och utbildningsnämnden i Kungsör skulle ha haft ett möte onsdagen den 23 januari. Det är nu inställt på grund av för få ärenden på dagordningen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Ett fall framåt för Borgeby

FOTBOLL Det blev en ny förlust för Borgebydamerna, 1-4 borta mot Sundsvall i Elitettan under söndagen. Men nya huvutränaren Anders Nilsson tyckte ändå att det var ett fall framåt.– Vi gjorde en fantastiskt bra första halvlek, hade betydligt mer bollinnehav och skapade fyra-fem riktigt bra chanser.

Skånskan - 2 timmar sedan

Eslövs damer krossade Juno

BORDTENNIS Eslövs PK:s pingisligadamer följde upp premiärsegern över Eskilstuna med samma siffror mot IK Juno, 6-1.– Härligt att få en sådan här start, men det var väntat, konstaterade tränaren Mattias Andersson.
– Eskilstuna och Juno är två lag som förmodligen kommer kriga i botten.

Skånskan - 4 timmar sedan

Smakstart för Brljevics Lugi

HANDBOLL Lugis SHE-damer fick en smakstart på säsongen med 27-21 (11-10)-seger borta mot VästeråsIrsta.– Skönt. Vi har alltid haft svårt för Västerås och därför satt den här segern verkligen perfekt, konstaterade tränaren Dragan Brljevic.

Skånskan - 4 timmar sedan

E65 avstängd efter krock

Skurup Vid sjutiden på söndagskvällen krockade två personbilar på E65 i höjd med Rydsgård.Larmet kom in till polisen 19:05. Det är ännu okänt om någon kommit till skada.

Skånskan - 5 timmar sedan

Byn fördes tillbaka i tiden

Öst­ra Sallerup Un­der sön­dagen mar­scherade åter Caroliner ge­nom byn, och kvin­nor i huck­len och barn som täljde vis­sel­pi­por syntes. 1600-talet var till­ba­ka för en dag.Bara två vec­kor in­nan 1600-talsdagen blev man klar med det sis­ta i 1600-tal­sparken i Öst­ra Sallerup.

Skånskan - 7 timmar sedan

Två singelolyckor på på riksväg 11

Staffanstorp Vid kvart i fyra-tiden på söndagseftermiddagen larmades polisen till en singelolycka på riksväg 11 i höjd med Nordanå.
När räddningstjänsten kom till platsen upptäckte man att inte en utan två singelolyckor ägt rum.Larmet kom in till polisen 15:43 på söndagen.

Skånskan - 8 timmar sedan

En uppkäftig uppdatering

motor Att påstå att årets upplaga av Audi A4 skulle ha fått en rejäl ansiktslyftning är inte helt sant. Det är nämligen inte bara nyllet som fått ett lyft utan hela utstyrseln. Däremot känner vi igen det mesta av tekniken under skalet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Venedig och möte med radiopirater

Fränninge Frenninge Vollsjö Brandstad föreläsningsförening drar igång sin verksamhet igen. Under hösten blir det bland annat en resa till Venedig och ett möte med pirater.Första föreläsningen äger rum i morgon tisdag.

Skånskan - 9 timmar sedan

V vill sänka peng till privata skolor

sjöbo Vänstern föreslår i sitt budgetförslag för 2020 att pengen till de privata skolorna och förskolorna ska sänkas. Även politikernas arvoden bör bli lägre. Och som tidigare att Sjöbohem ska avprivatiseras.

Skånskan - 9 timmar sedan

Vägförening oroas av grusat bidrag

SJÖBO Det mesta pekar på att Sjöbo kommer att minska det kommunala bidraget till underhåll av enskilda vägar.
Men en besparing kommer inte bara att drabba de som bor vid vägen.Det skriver företrädare för Brösarp-Näsby vägsamfällighetsförening i ett brev till politikerna i kommunstyrelsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.