Skånskan > Nyheter

Monday, 16 September, 04:03

Skånskan - 11 sep 19 kl. 05:00

”Flera stora kommande etableringar i pipeline”STAFFANSTORP
Marken som avtalet gäller är tänkt för företag, det vill säga verksamhetsmark. – Vi börjar få slut på planlagd mark i och med många företagsetableringar och dessutom har vi stora kommande etableringar som är i pipeline, säger Christian Sonesson (M) om avtalet.
Markanvisningsavtalet för Djurslövsmarken togs på kommunstyrelsemötet i förra veckan.
Det handlar om cirka 35 hektar av den allra bästa jordbruksmarken, så kallad 10 plusjord, som ligger bakom det område som nu för fullt exploateras för Microsoft. Socialdemokraterna yrkade på återremiss och i andra hand på ett avslag men fick inte M+SD-majoritetens gehör.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorpmarken, Christian Sonesson, Djurslövsmarken, Microsoft, +SD, Pierre Sjöström, Djurslövsvägen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera stora kommande, etableringari , pipeline
Nyteknik - 30 aug 19 kl. 07:32

Nya it-etableringar pressar svenska elnätet: ”Som nya städer”

Datahallar slukar stora mängder energi och de senaste årens etableringar har satt stor press på det svenska elnätet. Kapacitetsbristen eskalerar och frågan är om kommande förbrukningsökning är hanterbar..

Supermiljöbloggen - 09 feb 17 kl. 09:47

Dakota Access Pipeline ska byggas klart – Nordea drar sig ur

Amerikanska myndigheter har meddelat att den kontroversiella oljeledningen Dakota Access Pipeline ska fortsätta byggas. Miljökonsekvensutredningen ska inte slutföras, utan byggandet kan fortsätta omedelbart. På grund av detta säljer nu storbanken Nordea sitt indirekta innehav i oljeledningen.

Supermiljöbloggen - 03 nov 16 kl. 10:42

Obama säger att ny rutt för Dakota Access Pipeline undersöks

Våldsamma bilder har spridits efter att poliser med militärutrustning satts in mot Sioux-folket som fredligt försökt blockera den omstridda oljeledningen Dakota Access Pipeline i Standing Rock. Nu lyfter Obama omdirigering av oljeledningen. Nyligen rapporterade Supermiljöbloggen om att över 100 poliser och militärfordon sattes in mot ursprungsfolket som försökt skydda sitt kulturarv och dricksvatten.

Supermiljöbloggen - 07 nov 16 kl. 21:37

Nordea investerar miljoner i Dakota Access Pipeline

Svenska storbanker har hundratals miljoner kronor investerade i företagen som står bakom den kontroversiella oljeledningen Dakota Access Pipeline. Värst är Nordea med 359 miljoner kronor. Den norska banken DNB, som också har stora investeringar i projektet, funderar nu på att dra sig ur eftersom ursprungsfolks rättigheter kränks.

Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 14:57

Seger i Standing Rock – Dakota Access Pipeline ska dras om

Efter det överraskande beslutet att oljeledningen Dakota Access Pipeline inte får tillstånd att dras som planerat, firades det stort bland aktivister och vattenbeskyddare i Standing Rock. Alla är dock inte övertygade om att segern är vunnen än. Amerikanska myndigheter har beslutat att oljeledningen Dakota Access Pipeline inte får dras på den planerade rutten under Missourifloden och tvärs över helig mark.

BT - 23 sep 14 kl. 20:55

Tre kilometer pipeline - för öl

Den belgiska staden Brügge flyttar fram positionerna när det gäller moderna transportsätt. Brügge har godkänt att en underjordisk pipeline för öl ska byggas. Tanken är att en tre kilometer lång pipeline ska koppla samman De Halve Maans bryggeri i centrum med ett industriområde där ölen tappas på flaska.

Supermiljöbloggen - 10 feb 17 kl. 13:46

Bankerna som fortfarande investerar i Dakota Access Pipeline

Nu har Nordea bestämt sig för att divestera ur den kontroversiella oljeledningen Dakota Access Pipeline, men fler svenska banker har investeringar i projektet. Så här mycket har svenska banker investerat i Dakota Access Pipeline: Nordea: 359 miljoner kronor  Beslutat sig för att divestera, alltså dra ur sina investeringar Swedbank: 39 miljoner kronor Länsförsäkringar: 31 miljoner kronor Skandia: 23 miljoner kronor Handelsbanken: 22 miljoner kronor Danske Bank: 11 miljoner kronor SEB: 100 000 kronor Är du kund i någon av bankerna? Hör av dig till dem och visa ditt missnöje!

Dalarnas tidningar - 19 apr 11 kl. 05:45

Etableringar och gröna näringarna två viktiga områden

[SÄTER] När det gäller arbetet för etableringar inom Säters kommun under åren 2011-2014 ligger fokus på två områden i Säter, stadsdelen Skönvik och Kullsvedens Handels-och småindustriområde. Ett annat prioriterat område är de gröna näringarna. Det framgår av planen för Säters kommuns näringslivs-och utvecklingsenhet som nu går vidare till kommunstyrelsen för fastställelse..

Nya Wermlands Tidningen - 29 maj 12 kl. 07:30

Höjd beredskap för etableringar

Det finns ett växande intresse för etableringar på Storängens handel- och industriområde. Det innebär att kommunen vill höja beredskapen för att kunna fatta beslut om eventuella affärer under sommaren..

Nya Wermlands Tidningen - 14 okt 13 kl. 06:00

Sju potentiella etableringar

En ny brandstation, ett växande handelsområde i Storängen och upprustning av Nobelhallen och uterinken är några av de projekt som pågår i Karlskoga. Dessutom är det flera nya etableringar på gång..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Ett fall framåt för Borgeby

FOTBOLL Det blev en ny förlust för Borgebydamerna, 1-4 borta mot Sundsvall i Elitettan under söndagen. Men nya huvutränaren Anders Nilsson tyckte ändå att det var ett fall framåt.– Vi gjorde en fantastiskt bra första halvlek, hade betydligt mer bollinnehav och skapade fyra-fem riktigt bra chanser.

Skånskan - 6 timmar sedan

Eslövs damer krossade Juno

BORDTENNIS Eslövs PK:s pingisligadamer följde upp premiärsegern över Eskilstuna med samma siffror mot IK Juno, 6-1.– Härligt att få en sådan här start, men det var väntat, konstaterade tränaren Mattias Andersson.
– Eskilstuna och Juno är två lag som förmodligen kommer kriga i botten.

Skånskan - 8 timmar sedan

Smakstart för Brljevics Lugi

HANDBOLL Lugis SHE-damer fick en smakstart på säsongen med 27-21 (11-10)-seger borta mot VästeråsIrsta.– Skönt. Vi har alltid haft svårt för Västerås och därför satt den här segern verkligen perfekt, konstaterade tränaren Dragan Brljevic.

Skånskan - 8 timmar sedan

E65 avstängd efter krock

Skurup Vid sjutiden på söndagskvällen krockade två personbilar på E65 i höjd med Rydsgård.Larmet kom in till polisen 19:05. Det är ännu okänt om någon kommit till skada.

Skånskan - 9 timmar sedan

Byn fördes tillbaka i tiden

Öst­ra Sallerup Un­der sön­dagen mar­scherade åter Caroliner ge­nom byn, och kvin­nor i huck­len och barn som täljde vis­sel­pi­por syntes. 1600-talet var till­ba­ka för en dag.Bara två vec­kor in­nan 1600-talsdagen blev man klar med det sis­ta i 1600-tal­sparken i Öst­ra Sallerup.

Skånskan - 11 timmar sedan

Två singelolyckor på på riksväg 11

Staffanstorp Vid kvart i fyra-tiden på söndagseftermiddagen larmades polisen till en singelolycka på riksväg 11 i höjd med Nordanå.
När räddningstjänsten kom till platsen upptäckte man att inte en utan två singelolyckor ägt rum.Larmet kom in till polisen 15:43 på söndagen.

Skånskan - 12 timmar sedan

En uppkäftig uppdatering

motor Att påstå att årets upplaga av Audi A4 skulle ha fått en rejäl ansiktslyftning är inte helt sant. Det är nämligen inte bara nyllet som fått ett lyft utan hela utstyrseln. Däremot känner vi igen det mesta av tekniken under skalet.

Skånskan - 13 timmar sedan

Venedig och möte med radiopirater

Fränninge Frenninge Vollsjö Brandstad föreläsningsförening drar igång sin verksamhet igen. Under hösten blir det bland annat en resa till Venedig och ett möte med pirater.Första föreläsningen äger rum i morgon tisdag.

Skånskan - 13 timmar sedan

V vill sänka peng till privata skolor

sjöbo Vänstern föreslår i sitt budgetförslag för 2020 att pengen till de privata skolorna och förskolorna ska sänkas. Även politikernas arvoden bör bli lägre. Och som tidigare att Sjöbohem ska avprivatiseras.

Skånskan - 13 timmar sedan

Vägförening oroas av grusat bidrag

SJÖBO Det mesta pekar på att Sjöbo kommer att minska det kommunala bidraget till underhåll av enskilda vägar.
Men en besparing kommer inte bara att drabba de som bor vid vägen.Det skriver företrädare för Brösarp-Näsby vägsamfällighetsförening i ett brev till politikerna i kommunstyrelsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.