Skånskan > Nyheter

Wednesday, 18 September, 00:05

Skånskan - 11 sep 19 kl. 05:00

40 jobb försvinner i HörbyHÖRBY 40 tjänster försvinner från Hörby när KLS Ugglarps flyttar sitt kontor till Lund framåt årsskiftet. Personalen informerades vid ett möte på måndagen.
– Vi har inte fått plats i Hörby, och hyr därför lokaler i Lund, säger vd:n Jonas Tunestål.KLS Ugglarps är en av Hörbys största arbetsgivare, och man har utökat sin kapacitet i slakteriet på industriområdet i flera omgångar. Anläggningen är i dag Skånes största nötslakteri.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hörby, HÖrby, KLS Ugglarps, Lund, Jonas Tunestål, Hörbys, Skånes, Gastelyckan, Porfyrvägen, Ugglarps, Atos, Trelleborg, Borås, Scan, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 40 jobb, försvinneri , Hörby
Skånskan - 11 sep 19 kl. 05:00

Kommunen visste inget

HÖRBY För kommunledningen i Hörby kom beskedet från KLS Ugglarps om kontorsflytten som en kalldusch.
För bara några dagar sedan var kommunen på studiebesök på Ugglarps, men då nämnde företaget inget som sina planer.Kommunstyrelsens förste vice ordförande Lars-Göran Ritmer (M) kände inte till att Ugglarps ska flytta kontoret, och att 40 jobb försvinner från Hörby, när SkD på tisdagseftermiddagen bad honom om en kommentar till beskedet.

Skånskan - 30 sep 16 kl. 13:17

Författarskapet som växte fram ur ilskan

Litteratur Journalisten Tobias Olsson ville skriva om migration och flyktingar i Europa i ett större format än nyhetsartiklar. I en stuga i bokskogen utanför Hörby hittade han skrivro och formen för berättelsen. Nu är det dags för författardebut med spänningsromanen Av samma blod.

Skånskan - 07 jun 16 kl. 14:00

Vänskapsband knyts svenskar-nyanlända

mellanskåne 100 nyanlända och 100 svenskar ska bli kompisar. Det är tanken med ett projekt som Eslöv, Hörby, Höör och Kävlinge kommuner är på väg att starta tillsammans med ideella föreningen Kompis Sverige.De 200 genomgår en process som Kompis Sverige kallar matchning.

Skånskan - 08 maj 19 kl. 15:30

Trafiken var hett ämne när polisen kom på besök

eslöv/HARLÖSA Under tre dagar är kommunpoliserna ute och träffar invånarna i de mellanskånska kommunerna.
Under tisdagen var det Eslövs tur, och besöken fokuserades till Harlösa, Löberöd och Marieholm. – Det är viktigt med samverkan i byarna.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Krock på E22 vid Spillepengen

Malmö Två personbilar har kolliderat på E22 vid trafikplats Spillepengen i riktning mot Västra hamnen.Polis larmades till platsen vid 21-tiden på tisdagen. Det är inledningsvis oklart om någon person har kommit till skada i olyckan..

Skånskan - 3 timmar sedan

Nej till laddkabel på trottoar

MALMÖ En Malmöbo som har funderingar på att köpa en laddningsbar bil undrar om Malmö stad har planer på att sätta upp laddstolpar som alla kan använda sig av.
Invånaren har funderat på en pluginhybrid och har också ställt en fråga till Malmö stad om det skulle vara möjligt att låta en laddsladd löpa över trottoaren eftersom han inte har möjlighet att parkera bilen på sin egen tomt. Givetvis skulle sladden vara skyddad av någon form av kabelskydd.

Skånskan - 3 timmar sedan

Han låter punkens ideal styra

FRÅGESPORTARE. – Det riktigt roliga är de andra i mitt lag, Francisca Skoogh och Peter Apelgren. Underbara människor med djupa och breda intressen.

Skånskan - 3 timmar sedan

En man till sjukhus efter bråk

Lund En man misshandlades på tisdagskvällen i samband med ett bråk.Polis kallades vid halv fem-tiden till ett pågående bråk vid Botulfsplatsen. När polispatrullen anländer är det oklart vad som skett, men en man förs till sjukhus i samband med bråket.

Skånskan - 4 timmar sedan

Skolan löser sparkrav utan uppsägningar

SVEDALA Det viktigaste för utbildningsnämndens politiker när de nu klubbat förslaget till sparkrav i skola och förskola är att inte säga upp personal.
– Vi vill behålla kvaliteten och därför tittar vi på områden som inte berör lärare och elever, säger Hans Järvestam (M) utbildningsnämndens ordförande.Budgetprocessen pågår för fullt i Svedalas kommunala verksamhet som totalt ska spara 27 miljoner kronor nästa år.

Skånskan - 4 timmar sedan

Höns och fiskar omhändertogs

Sjöbo Länsstyrelsen har omhändertagit ett stort antal höns och tuppar samt ett antal fiskar från en gård utanför Sjöbo.När länsstyrelsen gjorde en kontroll på gården i början av augusti upptäckte inspektörerna att det fanns ormar som var övergivna och i dåligt skick. Ormarna omhändertogs omedelbart och länsstyrelsen försökte då och även senare få kontakt med ägaren, men utan resultat.

Skånskan - 4 timmar sedan

Vårdanställd åtalas för tablettstölder

TRELLEBORG 43-åringen som besökte äldre vårdtagare i Trelleborg misstänks för att vid flera tillfällen ha stulit narkotikaklassade läkemedel från åtminstone fem personer.
Nu åtalas kvinnan för flera fall av grov stöld.Fem äldre kvinnor bosatta i Trelleborg, samtliga med behov av omsorgsinsatser i hemmet, uppger att de under 2017 och 2018 fått narkotikaklassade läkemedel stulna från sin bostad.

Skånskan - 4 timmar sedan

De letar elixir för åldrandets krämpor

Skurup SPF:s kurs i livskvalitet och hälsa fick så många deltagare att det blev kö.
Nu betar pensionerade distriktssköterskan Inga Chrisén av tredje omgången.
Dagens snackis är att njurkapaciteten sjunker med åldern.

Skånskan - 4 timmar sedan

Sportbar öppnar i gammal biograf

höör Lokalen har fungerat som både biograf och kyrka. Nu blir det ett nytt användningsområde när lokalen vid Nya torg snart blir en sportbar och restaurang.
– Vi tror på den här satsningen, säger Gustaf Magnusson-Kroon, vice vd på fastighetsägaren Skånegårdar.

Skånskan - 6 timmar sedan

Om det lilla hemmet som samhällssymptom

Litteratur/recension BOK
Så jävla trött
Författare: Gemma Harley
Översatt av: Hillevi Jonsson
Förlag: Natur och kulturDe som behöver läsa den amerikanska journalisten Gemma Hartleys Så jävla trött kommer inte att göra det. De som kommer att läsa den kommer redan att känna till problemet. Du är inte gnällig och krävande, du är bara trött på skiten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.