YLE > Finland

Friday, 20 September, 11:41

YLE - 11 sep 19 kl. 04:57

Norska hundar får inte delta i VM i Finland efter att över 20 hundar dött i mystisk bloddiarréInnan orsaken till dödsfallen bland hundar i Norge utretts, kommer norska hundar inte att delta i VM i agility som ordnas i Åbo 19-22.9..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
VM, Finland, Norge, Åbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norska, hundarfår inte , deltai VM i , Finland, efter att över 20 hundar dött i mystisk bloddiarré
SVT - 07 sep 19 kl. 17:33

Norska hundar stoppas – får inte tävla i Sverige

Svenska kennelklubben har beslutat att stoppa alla norska hundar från att delta i tävlingar i Sverige. Det med anledning av sjukdomsutbrottet bland i Norge. – Vi förbjuder norskägda hundar att komma, säger Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska kennelklubben..

Länstidningen i Jämtland - 05 sep 19 kl. 15:57

Svenska Kennelklubben stoppar norska hundar från tävlan efter allvarligt sjukdomsutbrott i Norge

Under torsdagen så meddelade Svenska Kennelklubben att de stoppar norska hundar från att delta i....

YLE - 08 okt 13 kl. 11:53

Det vimlar av hundar i Finland

Det har aldrig funnits så många hundar i Finland som nu - åtminstone om man får tro Finska kennelklubbens uppgifter. Totalt finns det en halv miljon registrerade hundar i vårt land. I praktiken är siffran ännu större, eftersom många blandrasiga hundar inte registreras.

Sydsvenskan - 10 sep 19 kl. 13:59

Fortsatt stopp för norska hundar

Svenska Kennelklubben beslutade på tisdagen att förlänga stoppet för norska hundar på svenska utställningar, prov och tävlingar. Beslutet gäller tills vidare. Det var i slutet på augusti som en dödlig hundsjukdom bröt ut.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 19 kl. 13:59

Fortsatt stopp för norska hundar

Svenska Kennelklubben beslutade på tisdagen att förlänga stoppet för norska hundar på svenska utställningar, prov och tävlingar. Beslutet gäller tills vidare. Det var i slutet på augusti som en dödlig hundsjukdom bröt ut.

UNT - 10 sep 19 kl. 13:59

Fortsatt stopp för norska hundar

Svenska Kennelklubben beslutade på tisdagen att förlänga stoppet för norska hundar på svenska utställningar, prov och tävlingar..

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 13:59

Fortsatt stopp för norska hundar

Svenska Kennelklubben beslutade på tisdagen att förlänga stoppet för norska hundar på svenska utställningar, prov och tävlingar. Beslutet gäller tills vidare..

Länstidningen i Jämtland - 07 sep 19 kl. 20:36

Jägare i länet oroliga för hundsmitta – norska hundar får delta i fågeljakten: ”Kan få förödande konsekvenser”

Tommy Daddel, förvaltare för småviltjakt på Länsstyrelsen i Jämtlands län, önskar att norska....

YLE - 28 jun 16 kl. 10:21

Norska kungaparet till Finland i höst

Finland får kungligt besök i september. Då avlägger det norska kungaparet ett statsbesök i Finland. Kung Harald och drottning Sonja besöker Finland mellan sjätte och åttonde september på inbjudan av president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio.

YLE - 06 sep 16 kl. 08:50

Det norska kungaparet i Finland - se välkomstceremonin

Kung Harald V och drottning Sonja inledde ett tre dagars statsbesök i Finland i dag. Den norska kungen vill stärka näringslivssamarbetet mellan länderna, men måndagens program är mera ceremoniellt. Den högtidliga välkomstceremonin inleddes i strålande solsken klockan 10.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Flera åtal i sexualbrottshärvan i Södra Österbotten – den huvudmisstänkte hade flera uppdrag i Töysä församling

Åtal har väckts mot fyra personer i den omfattande barnporrhärvan i Södra Österbotten..

YLE - 1 timme sedan

Vasa får Finlands största underjordiska energilager – grottorna på Vasklot tas i användning

Nästa år inleds användningen av ett massivt värmeenergilager i Vasa. Lagret är det största i sitt slag i Finland och ska minska användningen av stenkol med mer än 30 procent..

YLE - 4 timmar sedan

Google investerar 600 miljoner till i Fredrikshamn och köper mera finländsk vindkraft

Google att de kommer att investera ytterligare 600 miljoner i datacentralen i Fredrikshamn, meddelade statsminister Antti Rinne (SDP) och Googles vd Sundar Pichai..

YLE - 4 timmar sedan

Antti Rinne träffar Googles vd, som berättar mer om en miljardinvestering i förnybar energi - se presskonferensen direkt kl. 10.10

Statsminister Antti Rinne (SDP) träffade Googles vd Sundar Pichai en stund sedan. Rinne meddelade att Google kommer att investera mer än de tidigare meddelat i datacentralen i Fredrikshamn..

YLE - 4 timmar sedan

Antti Rinne träffar Googles vd - se presskonferens direkt klockan 10.10

Statsminister Antti Rinne (SDP) träffar i dag Googles verkställande direktör Sundar Pichai. Pichai skriver i sin blogg att bolaget har gjort det största företagsköpet i historien inom branschen för förnybar energi..

YLE - 4 timmar sedan

Finländska forskare: Mängden miljögifter i oss är inte oroande – nästan alla tyska barn har plast i kroppen

När en undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visade att nästan alla barn har spår av svårnedbrytbara persistenta miljögifter och kemikalier som härstammar från plast i kroppen väckte det oro..

YLE - 6 timmar sedan

CKP: "Det är frågan om ett omfattande fall"- Airiston Helmis förundersökning ännu långt ifrån klar

Det har gått ett år sedan den stora polisoperationen då Airiston Helmis fastigheter granskades. Tre personer greps och flera miljoner euro i kontanter konfiskerades. Ägaren Pavel Melnikov har ännu inte förhörts av polisen..

YLE - 6 timmar sedan

Morgonkollen: Finland får rapportör för våld mot kvinnor, inget eldupphör i Syrien, Rinne träffar Googles vd

Våld mot kvinnor är fortfarande ett stort problem i Finland. Kina och Ryssland satte stopp då FN:s säkerhetsråd röstade om eldupphör i Syrien. Teknologijätten Google planerar att investera 600 miljoner euro i en ny servercentral i Fredrikshamn..

YLE - 7 timmar sedan

Våld mot kvinnor är fortfarande ett av Finlands största problem - nu ska nationell rapportör ge frågan mera tyngd

Finland kommer att få en nationell rapportör för våld mot kvinnor. Det här för att komma åt ett av Finlands största samhällsproblem. Rapportörens uppgift är att rapportera direkt till makthavarna för att hitta lösningar på problemet..

YLE - 7 timmar sedan

Har Lovisa en framtid? Staden vill provocera invånarna till att komma med kreativa idéer för hur verksamheten kan förbättras

På torsdag kväll fick Lovisas invånare säga sitt om stadens framtid. Ett diskussionsmöte vid namn “Lovisa har ingen framtid” ordnades i Kuggom och närmare 60 invånare tog tillfället i akt för att komma med sina idéer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.