YLE > Svenskfinland

Saturday, 21 September, 06:44

YLE - 11 sep 19 kl. 04:43

Finavia: 10-20 år innan elflyg över Kvarken kan bli verklighet – om det är lönsamtDet tar minst 10 år, snarare 20, innan elflyg över Kvarken kunde bli ett realistiskt alternativ för flygresenärer, bedömer Finavias tekniska chef Henri Hansson. Frågan är ändå om det finns efterfrågan..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kvarken, Finavias, Henri Hansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finavia, 10-20, år, innan, elflygöver , Kvarkenkan bli , verklighet om det är lönsamt
YLE - 10 sep 16 kl. 21:38

Berner kommenterar FNB:s uppgifter om Finavia - Ministeriet tog inte ställning

Kommunikationsminister Anne Berner (C) håller fast vid att ministeriet inte idkade påtryckning på Finavias styrelse för att hindra styrelsen från att väcka talan mot Finavias tidigare ledning hösten 2015. Frågan gäller placeringar som Finavia gjorde i spekulativa räntederivat åren 2009-2011 - och som Finavia förlorade 34 miljoner euro på. Finska Notisbyrån har kommit över ett e-postmeddelande från Kommunikationsministeriet där det sades att Finavia kommer att hålla extra bolagsstämma i november 2015, och att bolaget inte borde driva derivatärendet vidare innan dess.

YLE - 31 maj 16 kl. 10:29

Finavia blev minister Berners mardröm

Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner berättar på tisdagen mera om hur det går med utredningen av Finavias förlustbringande derivataffärer. De misslyckade affärerna kan bli en prövosten för minister Berners politiska karriär. Det statliga bolaget Finavia som ansvarar för flygplatsernas verksamhet lär vara på tapeten också under de kommande veckorna.

HBL - 25 okt 14 kl. 16:35

Krav på snabba tag på Finavia

Trafik- och kommunminister Paula Risikko (Saml) vill ha klarhet i anställningssystemet på Finavia.Enligt Iltalehti verkade Finavias styrelseordförande Soili Suonoja aktivt för att hennes gudson skulle anställas av Finavia trots att han inte uppfyllde ansökningskriterierna. Tidigare avslöjade tidingen att också Suonojas dotter jobbar på Finavia.

YLE - 11 sep 19 kl. 04:43

Finavia: 10-20 år innan elflyg över Kvarken kan bli verklighet – lönsamheten ett frågetecken

Det tar minst 10 år, snarare 20, innan elflyg över Kvarken kunde bli ett realistiskt alternativ för flygresenärer, bedömer Finavias tekniska chef Henri Hansson. Frågan är ändå om det finns efterfrågan..

YLE - 14 feb 14 kl. 04:02

Alla vätskor granskas i flygplatsernas kontroller

Under de närmaste dagarna arbetas det för högtryck på Helsingfors-Vanda flygplats. Sportlovsperioden inleds och det innebär att tusentals passagerare kommer att trängas på flygplatsen. Den värsta rusningen inträffar i dag och i morgon, och på söndag eftermiddag har det redan blivit lugnare på flygplatsen, säger kommunikationschef Annika Kåla vid flygplatsbolaget Finavia.

HBL - 19 apr 14 kl. 03:00

Finlands hopp finns i luftrummet

Drönarna, de obemannade luftfarkosterna som kan styras från marken, blir allt vanligare och är en potentiell stor inkomstkälla för Finland.Tänker du på en predator som tar livet av människor i fjärran land när du hör ordet drönare? Vi måste komma bort från den här synen, säger Taro Kuusiholma som är Trafis specialexpert på luftfart.

YLE - 11 sep 16 kl. 17:12

15 år sedan terrorattackerna i USA - "Flygsäkerheten skärptes för gott"

Det har i dag gått 15 år sedan terrorattackerna i New York den 11 september 2001. I Finland märks följderna av attackerna främst i den skärpta flygsäkerheten som enligt Trafis luftfartschef knappast någonsin lättar. Terrorattackerna förändrade den kommersiella luftfarten radikalt, berättar Pekka Henttu, luftfartschef vid Trafiksäkerhetsverket Trafi.

YLE - 22 feb 17 kl. 06:41

Riksdagen behandlar Finaviarapport - Rinne kritisk till Berners agerande

Riksdagen behandlar i dag det betänkande om Finavia som riksdagens revisionsutskott presenterade för en knapp vecka sedan. Kommunikationsminister Anne Berner (C) prickas inte personligen i rapporten, men utskottet efterlyser tydliga regler för statens ägarstyrning. Oppositionsledaren Antti Rinne (SDP) är kritisk till Berners agerande i frågan.

YLE - 10 mar 17 kl. 07:04

Palta: Strejk är inte den rätta lösningen

Markpersonal på Helsingfors-Vanda flygplats går i strejk på fredag. Strejken resulterar i över hundra inställda flyg och resenärer uppmanas räkna med långa köer. Tvisten mellan luftfartsunionen IAU och servicebranschens arbetsgivarförbund Palta gäller arbetsvillkoren för de som jobbar inom marktjänsterna för företaget Airpro.

YLE - 31 jan 14 kl. 06:00

Strängare regler för vätskor på flyg

Nya säkerhetsregler för vätskor i handbagage har trätt i kraft på flygfälten i Europa. Från och med idag (31.1) ska all barnmat, flytande medicin och andra vätskor tillhörande specialkost i handbagaget analyseras vid säkerhetskontrollen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

När datorspelande blir en sjukdom - barn stannar hemma från skolan för att spela

Världshälsoorganisationen klassar överdrivet datorspelande som en sjukdom. Speciellt beroendeframkallande är online-spelen och både barnet och familjen lider när spelandet tar över vardagen säger forskaren Jenny Rangmar.,.

YLE - 10 timmar sedan

HPK:s rivstart blev för mycket för Helsingfors IFK – SaiPa tvålade till Vasa Sport

Tre mål av HPK i den första perioden på Nordenskiöldsgatan räckte till. Helsingfors IFK föll till slut med 2–4 mot de regerande mästarna, men lagets chefstränare Jarno Pikkarainen var ändå nöjd. TPS fick med sig en poäng från fredagens bortamatch, medan Vasa Sport reser hem tomhänta..

YLE - 11 timmar sedan

Mardrömsminut krossade VPS segerdrömmar – FC Lahti starkare i Vasalagets jubileumsmatch

VPS såg ut att vara på väg mot tredje raka hemmavinsten – men en mörk minut i slutet av matchen vände på allt. Altin Zeqiri och Josue förstörde Vasalagets 95-årsfestligheter med nästintill identiska mål..

YLE - 14 timmar sedan

Människohandelsoffret Itohan Okundaye fick uppehållstillstånd efter namninsamling: ”Nu kan jag bygga ett riktigt liv åt mig och min pojke”

Nästan 5 000 skrev under en namninsamling mot beslutet att avvisa nigerianska Itohan Okundaye till Italien – ett land där hon tvingades till prostitution. Nu har Migrationsverket beslutat att hon får stanna..

YLE - I förrgår: 09:44

Politiker gläds över statens satsningar i Österbotten – men sysselsättningen oroar oppositionen

Österbottniska riksdagsledamöter gläds åt satsningar på järnvägen, centralsjukhuset och utbildningen. Peter Östman (KD) tycker inte att budgeten bygger på ekonomiska realiteter och tror underskottet kommer att öka..

YLE - 17 timmar sedan

Här tappade en man sitt spänne för 1 000 år sedan – smycke från vikingatiden hittades i Purmo

Tore Stenmark hittade ett smycke från vikingatiden i ett sandtag i Purmo i Pedersöre. Spännet är mer än 1 000 år gammalt och ett ovanligt fynd i den trakten, enligt arkeolog..

YLE - 16 timmar sedan

Ulla-Christina Sjöman har bett för människor i nöd, på heltid, i över 40 år: "Jag har inte hunnit med så mycket annat"

Ulla-Christina Sjöman har bett för mänskor i nöd, på heltid, i mer än fyrtio år. Idag håller hon sina bönestunder i lugn och ro hemma på rummet i ålderdomshemmet i Helsingfors, men det fanns en tid då hennes förbönskvällar fyllde kyrkorna runtom i Finland och också utomlands..

YLE - 17 timmar sedan

Här tappade en man sitt spänne för 1000 år sedan – smycke från vikingatiden hittades i Purmo

Tore Stenmark hittade ett smycke från vikingatiden i ett sandtag i Purmo i Pedersöre. Spännet är mer än 1000 år gammalt och ett ovanligt fynd i den trakten, enligt arkeolog..

YLE - 19 timmar sedan

Fyra åtalas i sexualbrottshärvan i Södra Österbotten - den huvudmisstänkte hade flera uppdrag i Töysä församling

Åtal har väckts mot fyra personer i den omfattande barnporrhärvan i Södra Österbotten..

YLE - 20 timmar sedan

Vasa får Finlands största underjordiska energilager – bergrum på Vasklot tas i användning

Nästa år inleds användningen av ett massivt värmeenergilager i Vasa. Lagret är det största i sitt slag i Finland och ska minska användningen av stenkol med mer än 30 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.