YLE > Finland

Friday, 20 September, 18:03

YLE - 11 sep 19 kl. 04:26

Plastskräpet hamnar allt oftare rätt i Östnyland: ”Då man börjar återvinna plast finns den plötsligt överallt”Mängden plastavfall som återvinns ökar snabbt i Östnyland. En orsak är att allt fler fastigheter samlar in plast..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Östnyland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Plastskräpet, hamnarallt , oftarerätt i , Östnyland, man , börjar återvinna plast finns den plötsligt överallt
YLE - 02 apr 19 kl. 06:53

Vi slängde en gps-sändare i plastsorteringen – var hamnar "plastskräpet" Krääsä?

Var hamnar den plast vi sorterar? Far den till återvinningscentralen i Riihimäki, eller transporteras den till Kina där den sedan dumpas i havet? Det ska vi ta reda på, med hjälp av "plastskräpet" Krääsä, som har en gps-sändare inuti..

DN - 16 sep 19 kl. 08:39

Thailands Greta leder kampen mot plastskräpet

”Thailands Greta Thunberg” leder kampen mot plastskräpet i landet, där varje invånare i snitt använder åtta plastpåsar….

YLE - 11 sep 19 kl. 04:26

Allt oftare hamnar plastskräpet rätt i Östnyland: ”Då man börjar återvinna plast finns den plötsligt överallt”

Mängden plastavfall som återvinns ökar snabbt i Östnyland. En orsak är att allt fler fastigheter samlar in plast..

Västerbottens Folkblad - 15 sep 18 kl. 06:00

”Plastskräpet i Västerbotten måste tas på allvar”

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut. Därför är det glädjande att riksdagskandidaterna från Västerbotten vill skärpa producenternas ansvar, skriver Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent.

Sydöstran - 15 sep 18 kl. 16:52

Plastskräpet i Blekinge måste tas på allvar

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut. Därför är det glädjande att riksdagskandidaterna från Blekinge vill skärpa producenternas ansvar, skriver Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent..

BT - 16 sep 18 kl. 04:00

Plastskräpet i Västra Götaland måste tas på allvar

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut, anser Johanna Ragnartz..

Kristianstadsbladet - 18 sep 18 kl. 04:00

Plastskräpet i Skåne måste tas på allvar

Engångsartiklar av plast används ofta bara en kort stund, men stannar kvar i evigheter när de hamnar i naturen och våra hav. Nedskräpningen måste få ett slut. Därför är det glädjande att riksdagskandidaterna från Skåne vill skärpa producenternas ansvar, skriver Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent..

YLE - 13 apr 19 kl. 08:43

Plastskräpet Krääsä kom fram till Riihimäki – men är nu försvunnet på sorteringsanläggningen

För en och en halv vecka sedan slängde vi en gps-sändare i plastinsamlingen för att se var den plast vi sorterar hamnar. Nu har sändaren kommit fram till Fortums sorteringsanläggning i Riihimäki. Där är den försvunnen bland plastbalarna.

Nyteknik - 11 dec 17 kl. 15:30

Fem länder står för hälften av plastskräpet i haven

Användningen av plast ökar i världen. Samtidigt skapar plastskräp problem i hav och på land. ”Plasten har inte fått sin cirkulära lösning ännu”, säger Nils Hannerz på Ikem..

Blekinge Läns tidning - 09 aug 17 kl. 13:15

Nu är ön ren från plastskräpet

För några veckor sedan berättade BLT om PM Nilsson som själv städade upp hela Bollö på skräp. Nu är han klar för i år och skräpet är på tippen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Raseborg tackar nej till kalhyggesfritt skogsbruk - “Den praktiska insynen saknas hos dem som talar för det”

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att inte förorda förbud mot kalhyggen. Raseborgs skogsbruksingenjör säger att tillväxten större i traditionellt skötta skogar..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning – så fördelades rösterna

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. EU-kommissionären Katainen valdes på fredagen av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 1 timme sedan

Arbete utan lön eller grundläggande rättigheter - det här är vardag för många personer med intellektuell funktionsnedsättning

Många personer med intellektuell funktionsnedsättning jobbar för en minimal eller rentav utan ersättning. Det här eftersom jobbet räknas som social verksamhet. På FDUV vill man se en förändring..

YLE - 2 timmar sedan

Beväringar ska tränas med internationellt förbjudna kemiska vapen som senapsgas och sarin – "Som armén tränar, strider den"

Hittills har Finland endast övat skarpt med kemiska vapen utomlands, men från och med nästa år kommer beväringar vid Björneborgs brigad i Säkylä att hantera riktig senapsgas och sarin..

YLE - 2 timmar sedan

För ett år sedan utfördes en spektakulär myndighetsräd mot ryskägda villor i den åboländska skärgården – det var början på slutet för mytomspunna Airiston Helmi

Då dagen gryr i Åboland lördagen den 22 september 2018 blåser det fortfarande kraftigt ute i skärgården. I många hem inleds morgonen med att inspektera stormskadorna från natten innan. Samma morgon genomför en 400 man stark insatsstyrka sammansatt av olika myndigheter en spektakulär räd mot flera fastigheter i skärgården..

YLE - 3 timmar sedan

Rapport: Spola det gamla skolnätet i Raseborg - tänk i nya banor och bygg moderna servicecentrum i stället

En pinfärsk konsultrapport lovar enorma besparingar om Raseborg vågar tänka om. Staden borde slopa sitt föråldrade och överdimensionerade servicenät med många och gamla stora skolhus..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman i tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 3 timmar sedan

Forskare: Greenwashing och råvaror bakom Googles investering - hallen i Fredrikshamn är en fabrik med väldigt få anställda

Google investerar i Fredrikshamn på grund av tillgången på kylvatten, konstaterar forskaren Julia Velkova som har specialiserat sig på datahallar. Logistik och tillgången på energi är viktig, men allra viktigast är att kunna kyla ner servrarna. Finland är en råvaruleverantör för Google, anser hon..

YLE - 4 timmar sedan

Jyrki Katainen blir Sitras nya överombudsman

Jyrki Katainen har utsetts till Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.