YLE > Finland

Saturday, 21 September, 12:58

YLE - 11 sep 19 kl. 04:32

Röda Korset i Finland på plats i orkandrabbade Bahamas: "En fruktansvärd syn"Orkanen Dorian klassificeras som den starkaste orkanen som någonsin drabbat det bahamanska öriket. En grupp hjälparbetare från Röda Korset i Finland deltar som bäst i räddningsarbetet och återuppbyggnaden förväntas ta länge..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Korset, Finland, Bahamas, Dorian, Röda Korset

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Röda, Korseti , Finlandpå plats i , orkandrabbade, Bahamas, En fruktansvärd syn
YLE - 19 maj 14 kl. 19:40

Finland-Kazakstan - Tre saker vi lärde oss

Turneringsprogrammet är för tufft, Lejonen saknar spetskompetens och Atte Ohtamaas formkurva pekar nedåt skriver Chriso Vuojärvi i sin analys efter Finland-Kazakstan. 1. För många matcher på för kort tid Sju matcher på tio dagar är på tok för mycket.

YLE - 07 jul 14 kl. 10:38

Finland fördubblar biståndet till Sydsudan

Finland ger ytterligare fyra miljoner euro i humanitär hjälp till det krisdrabbade landet. Majoriteten av biståndet, sammanlagt två och en halv miljon, går via Röda korset. Finland fördubblar nästan därmed sitt humanitära bistånd till Sydsudan då också 1,2 miljoner euro styrs via världsmatprogrammet WFP, 200 000 euro via Kyrkans utlandshjälp och 100 000 euro via Fida.

YLE - 29 okt 13 kl. 17:43

Röda Korset: ?Det var ett humanitärt visum?

Det slutade lyckligt för den fyraåriga syriska flickan Lana och hennes mamma, som beviljas visum och får resa till Finland. Vid Röda Korset är man glad att lagen har tolkats på ett humanitärt sätt. - Det är nog ett speciellt beslut.

YLE - 30 sep 15 kl. 04:27

Tusen fler anställda på Röda Korset

Sen början av augusti har antalet anställda på Röda Korsets enheter runt om i landet ökat explosionsartat. De är nu 1100 när de i början av augusti var 160. Det meddelar Röda Korsets informatör Outi Pärnänen.

YLE - 08 dec 15 kl. 04:30

Flyktingförläggningar kan snart bli hemliga även i Finland

Tre attentat på sex dagar. Nyhetsrapporteringen kring flyktingförläggningar i Satakunta har varit väldigt dyster den senaste veckan. En attentatsvåg som nu kan leda till att Röda Korset börjar hemlighålla planerade flyktingförläggningar så länge som möjligt.

YLE - 11 apr 16 kl. 16:54

Röda korset: “Det kan ha konsekvenser för vår säkerhet”

Röda korset fördömer skattesmitningar i organisationens namn. Om respekten för Röda Korset försvinner så kan det äventyra biståndsarbetarnas säkerhet i konfliktområden. Det säger Andreas von Weissenberg som är chef för internationell katastrofhjälp vid Röda Korset i Finland.

YLE - 25 apr 15 kl. 14:27

Röda Korset i Finland inleder katastrofinsamling för Nepal

I Finland jobbar Röda Korset just nu med att samla in tillförlitlig information om vad läget riktigt är i Nepal. Ännu har man inte tillräckligt med uppgifter för att kunna fatta andra beslut än att inleda en katastrofinsamling. Det kommer vi att göra så fort som möjligt, säger direktören för internationell hjälpverksamhet, Kalle Löövi.

YLE - 26 sep 15 kl. 19:25

Röda Korset klarar sig trots demonstrationer

Flyktingfrågan leder till upphettade känslor runt omkring i landet, men Röda Korset fortsätter sin verksamhet som normalt trots demonstrationer och hot. Samtidigt donerar allt fler finländare både tid och pengar till Röda Korset. I går anlände ungefär 420 nya asylsökande till Torneå.

YLE - 26 okt 16 kl. 15:45

Röda Korset beredda på ny flyktingvåg

Runt om i landet stänger man mottagningscentraler eftersom flyktingströmmen avtagit kraftigt. Men hur är det med beredskapen att vid behov snabbt öppna mottagningarna på nytt? - Vi är beredda, säger Annica Riddar på Röda Korset.

YLE - 14 sep 13 kl. 04:35

Röda korset uppmärksammar Första hjälpen

I dag firas den internationella dagen för Första hjälpen. Röda korset vill fästa uppmärksamhet vid betydelsen av kunskap i Första hjälpen. Röda korsets och Röda halvmånens internationella förbund har firat dagen sedan år 2000.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Jakthundar och finska spetsar speciellt utsatta för vargar

Vargar dödar tiotals hundar per år i Finland. Bara under det här året har Jord- och skogsbruksministeriet ersatt hundägarna med 40 000 euro för skador som vargarna orsakat..

YLE - 2 timmar sedan

Allt färre asylsökande kommer till Finland – antalet ansökningar kan bli det lägsta på hela årtiondet

Hittills i år har Migrationsverket tagit emot 1 750 förstagångsansökningar. Migri tror att minskningen beror på EU-ländernas striktare bevakning av de egna gränserna..

YLE - 2 timmar sedan

Halla-aho: Arbetskraftsinvandring löser inte vårdkrisen

Näringslivet vill helt enkelt importera billiga arbetare - det är orsaken till önskan att luckra upp behovsprövningen av utländsk arbetskraft. Det anser Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho..

YLE - 9 timmar sedan

"Det krävs mycket träning för att ta fram de bästa egenskaperna i hundarna" – Världens största hundsporttävling pågår i Åbo

VM i Agility väntas locka 12 000 åskådare och cirka 500 ekipage från mer än 40 länder tävlar både individuellt och i lag..

YLE - 16 timmar sedan

Tjäreborgs moderbolag Thomas Cook på konkursens brant – förhandlar om tilläggsfinansiering

Bolaget har tampats med ekonomiska svårigheter redan länge, och förhandlar nu om en nödfinansiering om 220 miljoner euro med huvudägarna..

YLE - 19 timmar sedan

Raseborg tackar nej till kalhyggesfritt skogsbruk - “Den praktiska insynen saknas hos dem som talar för det”

Tekniska nämnden i Raseborg har beslutat att inte förorda förbud mot kalhyggen. Raseborgs skogsbruksingenjör säger att tillväxten större i traditionellt skötta skogar..

YLE - 23 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning – så fördelades rösterna

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. EU-kommissionären Katainen valdes på fredagen av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 23 timmar sedan

Jyrki Katainen valdes till Sitras nya överombudsman efter tajt omröstning

Jyrki Katainen blir Sitras överombudsman. Katainen valdes av Sitras förvaltningsråd med rösterna 5-4..

YLE - 20 timmar sedan

Arbete utan lön eller grundläggande rättigheter - det här är vardag för många personer med intellektuell funktionsnedsättning

Många personer med intellektuell funktionsnedsättning jobbar för en minimal eller rentav utan ersättning. Det här eftersom jobbet räknas som social verksamhet. På FDUV vill man se en förändring..

YLE - 21 timmar sedan

Beväringar ska tränas med internationellt förbjudna kemiska vapen som senapsgas och sarin – "Som armén tränar, strider den"

Hittills har Finland endast övat skarpt med kemiska vapen utomlands, men från och med nästa år kommer beväringar vid Björneborgs brigad i Säkylä att hantera riktig senapsgas och sarin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.